Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 29.4.

Dom pri jazere ukrytý pred pohľadmi zvonku

Zverejnené: 25. 3. 2024

Dom CLT je najnovšou realizáciou spoločnosti Hello Wood, ktorá v sebe spája prírodné prostredie s udržateľnými materiálmi. V bujnej krajine na maďarskom vidieku sa ukrýva pozoruhodný príklad modernej architektúry. Návrh ateliéru Hello Wood je doslova zrastený so zemou. Nie je to obyčajný dom, ale bezpečný úkryt, ktorý je v harmónii s okolím.

Zdroj: Hello Wood

Predstavte si dom, ktorý sa s vami hrá na schovávačku. Je zahĺbený do svahu a len zľahka vyčnieva, aby splynul s obzorom. Zelená strecha tu nie je len tzv. "na parádu", ale je živou súčasťou krajiny. Dom sa otvára na terasu s rozlohou 135 m², ktorá leží na brehu rybníka. Vonkajšia drevená podlaha je najlepším miestom, kde je možné vychutnávať východy a západy slnka.

Zdroj: Hello Wood
Zdroj: Hello Wood

Dom ponúka dve obytné jednotky. Prvá ponúka obývaciu izbu, útulnú spálňu, elegantnú kuchyňu a kúpeľňu. Druhú jednotku tvorí hosťovská izba ponúkajúca návštevníkom pokojné miesto, kde sa môžu uvelebiť a zabudnúť na všedné starosti.

Zdroj: Hello Wood
Zdroj: Hello Wood

Oba tieto priestory prepája zastrešená letná kuchyňa s ohniskom pripomínajúcim žraločiu plutvu, ktorá prerezáva vzduch - strážca strážiaceho hniezdo. A čo si takto pohovoriť o materiáloch? Krížom lepené drevo dodáva konštrukcii pevnosť, zatiaľ čo povrch je upravený metódou yakisugi, starobylou japonskou technikou opaľovania fasády zaisťujúcou, že dom odolá času aj pominuteľnému vkusu.

Zdroj: Hello Wood
Zdroj: Hello Wood

Starostlivosť, s akou sa Hello Wood venujú každému detailu, je vidieť na prvý pohľad. Pohľadový betón odlievaný do debnenia z drevených odrezkov v sebe ponecháva štruktúru dreva. Veľkoplošné okná a presklené dvere sa otvárajú vonkajšiemu svetu a vťahujú do interiéru dostatok svetla.

Zdroj: Hello Wood
Zdroj: Hello Wood

Nejde o obyčajnú stavbu; dom je remeselne spracovaný, dôsledne premyslený, ide o milostný list Hello Woods venovaný architektúre, prírode a moderným inováciám. Je miestom, kde budú vznikať nezabudnuteľné zážitky. Drevená konštrukcia vám pomôže nahmatať pokoj. Je miestom, kde vaším jediným susedom budú kapry v rybníku a hviezdy stretnú nočný baldachýn. Architektúra tu v objatí splýva s prírodou. Vitajte v najnovšej drevenej symfónii od Hello Wood.

Zdroj: Hello Wood
Zdroj: Hello Wood

Autor: Hello Wood
Adresa: Maďarsko
Realizácia: 2023
Úžitková plocha: 300 m²
Spoluautori: András Huszár, Dávid Ráday, Krisztián Tóth, Péter Pozsár
Spolupráca: Péter Oravecz, Marianna Czicze, Ádám Bedrossian
Konštrukcia: Csanád Karskó, Dávid Szabó, Henrik Polyucsák
Návrh interiéru: Tamás Dévényi, Miklós Batisz

Zdroj:
https://www.archiweb.cz/b/dum-clt

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa Hello Wood
Foto: Archív Hello Wood
reklama

Nové

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

reklama