Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Dosky CETRIS® LASUR sú ideálnym obkladom pre Vašu fasádu

Zverejnené: 20. 11. 2017

Cementotrieskové dosky CETRIS® LASUR sa vyrábajú zlisovaním zmesi drevených triesok, cementu, vody a hydratačných prísad. Spájajú tak výhody dreva a cementu a vynikajú vysokou odolnosťou voči poveternostným vplyvom. Neobsahujú žiadne nebezpečné látky, azbest ani formaldehyd, sú úplne ekologické a šetrné k nášmu životnému prostrediu.

Cementotrieskové dosky CETRIS® sú nehorľavé a sú určené na opláštenie stavieb, podbitie presahu striech, obľúbené sú ako obklady soklov, ale nachádzajú svoje využitie aj v interiéroch.

Dosky CETRIS® LASUR sa vyrábajú v hrúbkach 10–16 mm, majú hladký povrch a sú vybavené základným pigmentovaným podnáterom a finálnym lazúrovacím prefarebným lakom. Táto náterová hmota vytvára ochrannú vrstvu, ktorá ešte zvyšuje odolnosť voči poveternostným vplyvom, výrazne znižuje nasiakavosť dosky a je odolná voči UV žiareniu.

Náter má vysokú paropriepustnosť, je bez zápachu a spĺňa najvyššie nároky na ochranu zdravia (je netoxický) v kombinácii s maximálnou ohľaduplnosťou k životnému prostrediu.

Nástrek touto náterovou hmotou vytvára na doske CETRIS® elegantný polokrycí farebný efekt. Vysokotlakovým striekacím zariadením je dosiahnutá originálna štruktúra nástreku, každá doska je tak svojim spôsobom jedinečná. Farebná škála kedysi zahŕňala 7 farebných tónov v rôznych stupňoch šedých a hnedých odtieňov. Obľúbenosť pastelových odtieňov medzi zákazníkmi aj odbornou verejnosťou viedla výrobcov cementotrieskových dosiek CETRIS® spoločnosť CIDEM Hranice, a.s. k rozšíreniu farebného spektra odtieňov dosiek CETRIS® LASUR o 5 nových módnych odtieňov v červenom, modrom, zelenom a žltom tóne. V súčasnosti je tak k dispozícii celkovo 12 odtieňov.

Komu by však 12 odtieňov fasádnych dosiek nestačilo, sú k dispozícii tiež fasádne dosky CETRIS® FINISH (doska s fasádnym náterom, farebný odtieň vybraný zo vzorkovnice RAL alebo NCS). V prípadoch, kedy je vyžadovaný „surový” vzhľad fasády môže byť použitá aj základná doska CETRIS® BASIC v cementovo šedom odtieni.

Rodinný dom v Chorvátsku má elegantný „mramorovaný” kabát z cementotrieskových dosiek CETRIS® LASUR, odtieň 002. Fasádne dosky CETRIS® LASUR sú ukotvené mechanicky vrutmi k drevenej podkladovej konštrukcii, v tomto prípade boli na stavbu dodávané na mieru vyrobené fasádne obkladové dosky.

Všetko o fasádnych doskách sa dozviete na stránkach www.cetris.cz.

Autor: Ing. Miroslav Vacula
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama