Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 16.4.

Elektronické otváranie šatníkových skriniek a dverí

Zverejnené: 1. 8. 2016

Odbor elektronizácia, prístupové systémy a všetko, čo umožní vstup bez použitia mechanického kľúča, s bezpečným uzamknutím a ešte k tomu s identifikáciou užívateľa, je veda, kde musia byť základom aj spoľahlivé zámky.

Popri spoľahlivosti je potrebné venovať pozornosť aj peknému dizajnu a jednoduchej montáži. Toto všetko ponúka česká spoločnosť ERBI systems s.r.o. Má výrobu orientovanú na širokú škálu skrinkových zámkov, bezpečnostných a hotelových zámkov so systémom samozamykania a panikovou vnútornou kľučkou, elektronickým depozitom stráženia kľúčov atď.

Skrinková zámka

Už sa stalo samozrejmosťou, že nové plavecké bazény, fit centrá, školy atď. majú požiadavku na dokonalé zabezpečenie šatníkových skriniek. Rekonštrukcia existujúcich šatní sa vykonáva s novou technológiou a opäť s dokonalým zabezpečením. Systém zamykania šatníkových skriniek je zložený z troch častí – riadiaca jednotka, modul čítania bezkontaktných náramkov alebo kariet s elektromotorickým zámkom ERBI. Systém umožňuje návštevníkovi voľbu ľubovoľnej otvorenej skrinky. Po jej zamknutí je možné túto skrinku opäť odomknúť s tým istým náramkom, alebo kartou, ktorou bola zamknutá. Všetky stavy skrinky sú signalizované farebnými LED-kami umiestnenými v madle skrinky. Po odchode návštevníka z areálu (priechodom turniketom) je jeho skrinka automaticky preventívne diaľkovo odomknutá pre prípad, že ju nechal úmyselne alebo neúmyselne zamknutú. Jednotlivé zámky sú prepojené dátovým káblom s napájaním 12 V DC, a tak sú úplne pod kontrolou prevádzkovateľa. Veľmi dôležité je, že sa užívateľ nikdy nemusí starať o výmenu batérií.

K dôležitému kroku ako sa rozhodnete, prispeje aj naša ponuka pre vážnych záujemcov. Zapožičiame zámok, vyberieme HW a SW, prípadne poradíme, ktorý typ skrinky je najvhodnejší. Spolupracujeme s firmou ELVIS – Jan Nižník, firmou Ing. Zdeněk Fík a ďalšími.

Skrinkový zámok so závorou
Skrinkový zámok so závorou

E-zámok a E-rozeta M&T

Všetky dvere sa otvárajú elektronicky pomocou karty. Zámky musia spĺňať ČSN EN normy a líšia sa len svojim dizajnom. Predstavujeme vám plne funkčný elektromotorický zámok s panikovou funkciou otvorenia a s ľahkým rozetovým kovaním, kde anténa čítacieho zariadenia je súčasťou krytu mechanickej vložky a HW (vrátane batérie) je vo vnútri zadlabávacieho zámku. Týmto usporiadaním sme dosiahli dizajnovo veľmi čistý tvar kľučky a rozety na ploche dverí, bez rušivých nádstavieb na elektroniku. Toto riešenie bolo vyvinuté v spolupráci s M&T Projekt s.r.o. a TECH FASS s.r.o. Predaj bude zahájený v septembri 2016 po ukončení testovacích skúšok.

E-zámok a E-rozetaa M&T
E-zámok a E-rozetaa M&T

Depozit na kľúče

Uzamykateľná elektromechanická schránka na kľúče eviduje všetky odobraté či vložené kľúče. Vyzdvihnutie kľúča je možné buď mechanicky cez tlačidlovú klávesnicu alebo cez program v PC. Uloženie kľúča do depozitu sa opäť robí cez určený kód, pridelený k určitému miestu polohy a číslu kľúča. Bez overeného kódu sa nedajú otvoriť sklenené dvierka a kľúč vytiahnuť z uzamknutej polohy. Tiež nie je možná zámena polohy a kľúča pri vrátení kľúča do depozitu. Touto schránkou – depozitom na 10 kľúčov – je vyriešená obsluha u malých hotelov alebo penziónov. Turista obdrží kód k otvoreniu depozitu a vyzdvihne si kľúče od svojej izby. Po ukončení návštevy kľúč opäť vráti na rovnakú pozíciu. Majiteľ hotela si následne môže prečítať celú históriu pohybu kľúča.

Skrinka na kľúče – depozit
Skrinka na kľúče – depozit

O spoločnosti

Na 25 ročných skúsenostiach s výrobou zámkov pod menom Bednář Radomír – BERA som opäť založil firmu na výrobu elektrických zámkov do dverí, šatníkových skriniek, trezorov atď. S rovnakými pracovníkmi, ktorí sú zárukou dobrej kvality výrobkov a príkladného prístupu k zákazníkovi, chceme dokázať, že v Česku pod označením ERBI systems s.r.o. vznikajú dizajnovo zaujímavé a technologicky špičkové výrobky.

Autor: Radomír Bednář
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil  3.miesto

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil 3.miesto

Zverejnené 10.4. Po víťazstve v roku 2020, získal v tomto roku najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, a.s., 3.miesto v súťaži Zelený Merkúr 2024 (1.miesto Strabag, s.r.o závod Zvolen, 2.miesto Agro CS Slovakia). Súťaž sa zameriava na… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama