Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Elektronické otváranie šatníkových skriniek

Zverejnené: 4. 9. 2017

Časy, kedy sa pri výstavbe plaveckých bazénov, fitnes centier, škôl, škôlok atď. nemyslelo na zabezpečenie šatníkových skriniek sú už dávno preč. Dnes je samozrejmosťou, že sa pri výstavbe, ale aj rekonštrukcii týchto objektov dbá na zabezpečenie a vyžaduje sa jeho dokonalé prevedenie. Aby bolo ale naozaj dokonalé, je dôležité si vybrať správny skrinkový zámok.

Vybrať takýto zámok, kedy si užívateľ môže byť istý, že keď od „svojej” skrinky odíde, je riadne uzamknutá a zabezpečená proti násilnému vniknutiu. Dokonca, že dokáže identifikovať čas a celú históriu o zapožičaní skriniek. Naozaj takéto skrinkové zámky existujú, dokonca vznikli vďaka ľuďom v českej spoločnosti ERBI systems s.r.o.

Skrinkový zámok

Ako taký skrinkový zámok funguje? Z čoho sa skladá?

Systém zamykania šatníkových skriniek je zložený z troch častí – riadiacej jednotky, modulu čítania bezkontaktných náramkov, alebo kariet a elektromotorického zámku ERBI. Systém umožňuje návštevníkovi voľbu ľubovoľnej neobsadenej skrinky. Po zamknutí skrinky je možné túto skrinku opäť odomknúť a to len zhodným náramkom alebo kartou, ktorou bola zamknutá. Všetky stavy skrinky sú signalizované farebnými LED umiestnenými v madle skrinky. Po odchode návštevníka z areálu (prejde turniketom) je jeho skrinka automaticky preventívne diaľkovo odomknutá pre prípad, že by ju nechal neúmyselne, či úmyselne zamknutú.

Pekný dizajn, moderné technológie a jednoduchá montáž

Zámok má pekný dizajn a jeho montáž je jednoduchá. Jednotlivé zámky sú pri montáži prepojené dátovým káblom s napájaním a tak je všetko plne pod kontrolou prevádzkovateľa. Veľmi dôležitá je tiež skutočnosť, že sa užívateľ nikdy nemusí starať o výmenu batérií.

Druhy skrinkových zámkov

V ponuke spoločnosti nájdete skrinkové motorické zámky so závorou a PIN alebo elektromagnetický zámok MINI s PIN kolíčkom. Pozrime sa teraz bližšie na ten najmenší – skrinkový zámok MINI s PIN kolíčkom.

Montáž MINI zámku je vo vnútri pevnej bočnej steny skrinky. Každý skrinkový zámok MINI má mikrospínač na stráženie otvorených alebo zamknutých dverí a je vybavený dvojfarebnou LED diódou a svetlovodom.

Skrinkový zámok motorický s pinovým kolíčkom
Skrinkový zámok motorický s pinovým kolíčkom

Technické dáta:

  • odolnosť proti násilnému otvoreniu 500 N,
  • rýchlosť uzamknutia – ihneď po zasunutí PIN kolíčku,
  • pri odomykaní minimálny tlak na závoru,
  • signalizácia otvorených dverí,
  • dióda na ochranu IT siete,
  • v režime spánku nulový odber,
  • elektromagnetická cievka 12 V DC / 220 mA,
  • 5pinová svorkovnica,
  • materiál ABS,
  • uchytenie na vnútornej strane skrinky dvomi vrutmi priemer 4 mm,
  • uchytenie PIN kolíčku na vnútornej strane dvierok tromi vrutmi 3,8 mm,
  • materiál PIN kolíčku je oceľ,
  • PIN kolíček okrúhly 25 mm dlhý,
  • doska PIN kolíčku (mm): 55 × 24 × 5,
  • materiál dosky je ABS,
  • rozmery MINI zámku (mm): 54 × 24 × 32,
  • záručná doba: 3 roky.

Krátko o spoločnosti

Česká spoločnosť ERBI systems s.r.o. je orientovaná na výrobu nielen širokej škály skrinkových zámkov, ale takisto vyrába bezpečnostné a hotelové zámky so systémom samozamykania s panikovou vnútornou kľučkou či elektronické deposity stráženia kľúčov. Na výrobu týchto kvalitných výrobkov využíva viac než 20 ročné skúsenosti vývojárov a dizajnérov v tomto mladom odbore.

Otvorenie skrinky po rozsvietení zelenej LED diódy
Otvorenie skrinky po rozsvietení zelenej LED diódy

Navyše vážnym záujemcom zámok zapožičia a poradí, ktorý typ skrinky či zámku je pre neho najvhodnejší. Dokonca odporučí vhodnú firmu, ktorá inštaláciu a následný servis vykoná. To je určite tiež jeden z dôvodov, prečo sa jej počas troch rokov podarilo získať množstvo spokojných zákazníkov a prečo ich počet stále rastie.

Viac informácií nájdete na stránkach www.erbi.cz.

Skrinkový zámok MINI s PIN kolíčkom
Skrinkový zámok MINI s PIN kolíčkom
Autor: Radomír Bednář, jednatel
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama