Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 20.5.

ISOTEC: tepelnoizolačný systém pre kvalitné zateplenie šikmých striech

Zverejnené: 4. 6. 2008

Strecha a riešenie strešného plášťa je jedným z kľúčových momentov pri výstavbe alebo rekonštrukcii každej budovy. Registrovaná značka ISOTEC® predstavuje kompletný systém tepelného plášťa šikmých striech – ideálny pre novostavby aj rekonštrukcie, kompatibilný so všetkými druhmi krytín aj ich doplnkami.

ISOTEC® je prefabrikát maximálnej stálej kvality s veľmi jednoduchou spracovateľnosťou a variabilnosťou priamo na stavbe. A čo je najdôležitejšie – v jednej pracovnej operácii nahradí veľmi pracnú skladbu v klasickom pojatí. Základný prvok systému tvorí panel z polyuretánovej peny s uzatvorenou štruktúrou pórov. Panel má povrch z hliníkovej fólie a je vybavený integrovanou oceľovou strešnou latou s povrchovou úpravou ALUZINK®.

Panel ISOTEC® má nulovú nasiakavosť a tým aj konštantný tepelný odpor. Hliníková fólia, ktorá tvorí povrch každého panelu ISOTEC®, slúži na hornom líci panelov ako dokonalá poistná hydroizolácia. Slúži ako tepelné zrkadlo a odráža tepelnú energiu do vzduchovej medzery pod krytinou, čím dochádza k lepšiemu prúdeniu vzduchu v tejto dutine.

Oceľové strešné late, ktoré sú pevnou súčasťou každého panelu ISOTEC®, majú povrchovú úpravu ALUZINK®, čím je zaručená ich dostatočná životnosť. Late sú perforované pre odvádzanie vlhkosti, poprípade vyzrážanej vody až do odkvapu, a súčasne zaisťujú dokonalé vetranie vzduchovej medzery pod krytinou. Táto lata je zároveň v hornej lícnej časti vybavená perforáciou pre prípadné ukotvenie krytiny dodávanými kotviacimi páskami. Cez túto kovovú latu sa panel ukotví pozinkovanými klincami do krokvy, tzn. že celý plášť je v každom rade lát ukotvený do každej krokvy. Dokončený strešný plášť z panelov ISOTEC® môže počkať na pokládku krytiny aj niekoľko mesiacov bez akejkoľvek ujmy na kvalite a plnení svojich tepelnoizolačných funkcií. Umožňuje to tak rozloženie financovania stavby, a takisto pokračovanie prác vo vnútri už uzavretej a vykurovanej budovy.

Jednotlivé panely sú vybavené pozdĺžnymi aj priečnymi zámkami, tzn. že celý systém sa montuje zvrchu na holú konštrukciu krovu nasucho, bez potreby ďalších pomocných konštrukcií (debnenia, latovania a pod.), tým vytvoria homogénny plášť bez tepelných mostov. Po dokončení montáže systému ISOTEC® je strecha vodotesná ešte pred pokládkou krytiny, a to vrátane všetkých prestupov týmto plášťom (komínov, odvetrania, kanalizácie, strešných okien a pod.).

Ako súčasť systému sú dodávané ukotvujúce pozinkované klince a samolepiace bitumenové pásky s hliníkovou vrstvou pre zalepenie všetkých prestupov strešným plášťom.

Autor: Pavel Chudoba
Foto: Archiv firmy Studio, Isotec

Tématické odbory

reklama

Nové

Podlahy na Zámočku zvládla až liata tepelná izolácia ThermoWhite

Podlahy na Zámočku zvládla až liata tepelná izolácia ThermoWhite

Zverejnené 18.5. Ide o objekt menom Zámoček v juhočeskej obci Újazd, ktorý dlho a mimo pozornosti len opustený chátral. Zámok ale budil záujem, ktorý nakoniec vyústil nielen do jeho architektonicky hodnotnej obnovy, ale aj do realizácie jeho kvalitnej a súčasnej… ísť na článok

Ako vybrať strešné okná?

Ako vybrať strešné okná?

Zverejnené 16.5. Strešné okná sú v súčasnosti populárne. Na trhu je veľké množstvo druhov strešných okien od rôznych známych aj menej známych výrobcov. Pri ich výbere musíme zvážiť nielen estetickú stránku, ale predovšetkým tú praktickú. Ohľad je potrebné brať na… ísť na článok

Metropolitná stanica v Lubline. Nový symbol mesta

Metropolitná stanica v Lubline. Nový symbol mesta

Zverejnené 13.5. V poľskom meste Lublin bolo v januári tohto roku otvorená nová metropolitná stanica predstavujúca pre mesto nielen architektonickú chválu, ale predovšetkým funkciu primárneho dopravného uzlu. Okrem toho hlavnou prednosťou stanice skutočnosť, že… ísť na článok

reklama