Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Látkové rolety PURE

Zverejnené: 28. 6. 2018

Bematech prichádza s novým uceleným radom roliet pod značkou PURE. Jedná sa o nekonvenčný, avšak vysoko funkčný a zároveň dizajnový prvok vnútorného tienenia, ktorý netradične, ale veľmi jemne a s eleganciou dotvára interiér každého domova. Bematech rolety PURE boli po prvýkrát predstavené na prelome februára a marca na svetovom veľtrhu tieniacej techniky R+T 2018 v Stuttgarte, kde sa stretli s veľkým záujmom.

Inovatívny systém PURE využíva dômyselného systému skrytých konzol, čím vyniká dizajnom výrobku na najvyššej možnej úrovni a bež rušivých vnemov.

Jednou z možností je aj použitie dizajnovej drevenej krytky PURE WOOD, čím vytvoríme jedinečný prírodný vzhľad roliet.

Inou možnosťou je potom použitie hliníkových dizajnových konzol Infinity, ktoré vytvárajú luxusný vzhľad látkových roliet aj pre tie najnáročnejšie požiadavky moderného interiéru. Vnútorné okenné látkové rolety PURE tak splnia očakávania aj najnáročnejších zákazníkov.

Výhody:

  • Funkčnosť
  • Jednoduchosť
  • Dizajn – široká škála doplnkov aj tvarov
  • Jednoduchá montáž
  • Najširšia ponuka látok na českom trhu
  • Možnosť vlastného dizajnu na prianie – potlač látok na objednávku

Technická špecifikácia roliet PURE:

  • Maximálna šírka: až 3400 mm (podľa použitého priemeru rúrky)
  • Maximálna výška: až 3000 mm (podľa použitého priemeru rúrky, látky a spôsobu ovládania)
  • Manuálne aj motorické ovládanie – s možnosťou napojenia na inteligentný domový systém
  • Možnosť montáže na stenu aj na strop

Ovládanie látkových roliet

Látkové rolety je možné ovládať retiazkou, kľučkou alebo motoricky. Novinkou v systéme PURE sú nové farby retiazok v kolekcii Bematech – Gun metal, Dungeon, Medieval brass, Mystic red.

Motorizácia je využívaná hlavne na zvýšenie komfortu ovládania alebo u roliet veľkých rozmerov. Výber vhodného typu motoru umožní jeho aplikáciu v rámci inteligentného systému riadenia v dome. Pre elektrické ovládanie je možné navyše systém doplniť aj slnečnou automatikou, ktorá podľa intenzity sledovaného faktoru vydá pokyn pre stiahnutie alebo vytiahnutie roliet.

Okrem štandardných variant ovládania ponúkame aj tzv. združenie roliet. Tento systém umožňuje ovládanie až troch roliet jedným pohonom. Jednotlivé látkové rolety na okná sú navzájom prepojené združovacím mechanizmom. K vyťahovaniu a sťahovaniu všetkých združených roliet dochádza súčasne. Výhodou je použitie jedného pohonu pre viac roliet a minimalizáciu nevyhnutne potrebnej medzery medzi látkami.

Ponúkame aj združenie roliet pod uhlami 0–45 ° a 0–90 °.

Výber vhodnej látky

Aktuálna kolekcia látok tvorí širokú farebnú škálu. Individuálny vzhľad vášho domova potom môžete zvýrazniť originálnou potlačou roliet. Potlač je teraz možné objednávať presne na mieru vášmu vkusu a interiéru.

Pokiaľ si nevyberiete zo širokej kolekcie štandardných vzorov, môžete si nechať za príplatok natlačiť na vybrané typy látok vlastný dizajn alebo obrázok. Touto personifikáciou roliet sa ponuka firmy Bematech stáva ojedinelou na trhu.

Z technického a funkčného pohľadu sú teraz v kolekcii zaradené aj látky, ktoré tlmia nežiaduci hluk okolia. Samostatnú skupinu potom tvoria tzv. screenové látky, ktoré zamedzia prenikaniu slnečných lúčov do interiéru bez straty kontaktu s vonkajším prostredím. Iná možnosť zahŕňa aj nehorľavé látky alebo látky s teflónom určené do vlhkého prostredia (http://www.bematech.cz/cs/lamely-a-latky). Na požiadanie predložíme príslušné certifikáty.

Vhodným výberom látky v zásade ovplyvníme mieru zatienenia/zatmenia celého systému.

Jednoduchá údržba

Výhodou je tiež jednoduchá údržba látky. Drobných mechanických nečistôt je možné sa ľahko zbaviť a to navlhčenou handričkou alebo vysávačom za použitia najnižšieho stupňa satia.

Možnosť kombinácie jednotlivých komponentov

Všetky interiérové rolety sú u nás vyrábané presne na mieru, podľa požiadaviek zákazníka. Môžete vyberať zo širokej škály konzol, krytiek, boxov, retiazok alebo spodných líšt. Kompletnú ponuku vám na požiadanie radi predložíme. Niektoré prvky sú predovšetkým dizajnové, iné sú podstatné pre správnu funkciu výrobku. Dôležitý je napr. vhodný výber spodnej záťažovej lišty. Uloženie lišty do tunelu ponúka jednoduché, ničím nerušené zakončenie látky v spodnej časti okennej rolety. Pohľadové lišty sú vo väčšine prípadov ťažšie a popri dizajnovej funkcii zabezpečujú aj dostatočné zaťaženie látky. Pohľadové lišty sú častejšie využívané u vnútorných roliet veľkých rozmerov. Spodné záťažové lišty sú vyrobené z PVC profilu, hliníku alebo z dreva. Aj tento prvok je možné lakovaním farebne prispôsobiť prianiam zákazníka.

Montáž látkové rolety

Textilné rolety je možné uchytiť pomocou konzol, montážneho profilu a kazety. Všetky uvedené prvky ponúkame v štandardných farebných prevedeniach alebo je možné využiť možnosť ich lakovania do odtieňov RAL.

Montážny profil inštaláciu textilnej rolety výrazne zjednoduší. Montáž umožňujú špeciálne klipy, ktoré je možné ľubovoľne posúvať. Tento spôsob odporúčame hlavne v prípade mäkkého podkladu, alebo pokiaľ sú v mieste inštalácie rozvody elektriny alebo vody.

Po vytiahnutí je celá rolety skrytá vo veľmi malom obale, ktorý je možné umiestniť nad okná, do špaliet alebo priamo na okenný rám.

Vhodné kombinácie roliet s ostatnými prvkami

V interiéri sú textilné rolety často kombinované so závesmi. Ojedinelé nie sú ani kombinácie dvoch látkových roliet za sebou, kedy jedna z roliet plní funkciu tieniacu a druhá funkciu zatemňovaciu.

Záver

Nová kolekcia interiérových roliet PURE, ktorú sme sa pokúsili čitateľom priblížiť, predstavuje úplnú európsku a svetovú špičku. To sa týka nielen pestrého farebného riešenia roliet alebo ich konštrukčných prevedení či užívateľského ovládania a riadenia, ale aj všetkých sprievodných služieb, pri ktorých spoločnosť Bematech systematicky dbá na to, aby výsledné riešenie bolo v súlade s potrebami a individualitou zákazníkov.

Autor: Jaroslav Sochor
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama