Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 23.4.

Montáž tieniacej techniky zvládnete sami

Zverejnené: 3. 12. 2017

Vhodná tieniaca technika dokáže pozdvihnúť komfort bývania o niekoľko stupňov. Nielen, že vám umožňuje regulovať si slnečný svit podľa vašich požiadaviek, ale taktiež zabraňuje prehrievaniu miestnosti a zvyšuje pocit súkromia. Premýšľate o zakúpení žalúzií či roliet? Vymerať a namontovať si ich zvládnete sami.

Bez žalúzií a roliet si dnes svoj domov dokáže predstaviťmálokto, a to nielen v prípade, že si chcete ráno pospať, ale aj v prípade, že si chcete dopriaťdostatoksúkromia bez pohľadov zvonku, či sanapríkladpozerať na film.

Tieniacu techniku si dnes môžete vybrať podľa ľubovôle tak, aby nielen tienila a esteticky doplnila váš interiér či exteriér, ale napríklad tiež chránila okno pred hlukom a vonkajšími vplyvmi.

Von alebo dovnútra?

Žalúzie môžete umiestniť ako z vonkajšej, tak z vnútornej strany. Ak sa rozhodnete pre montáž žalúzií z vonku, je dobré s nimi počítať už pri stavbe domu, vďaka čomu môžete skryť boxy rovno do fasády. Umiestniť ich môžete aj na hotovú stavbu, s tým, že box nebude skrytý. Vonkajšie žalúzie chránia okno pred vonkajšími vplyvmi ako je napríklad krupobitie, ale zároveň tvoria optickú a protihlukovú bariéru. A v neposlednom rade tiež chránia okno pred prehrievaním.

Vnútorné žalúzie sa ľahšie montujú a lepšie sa udržujú. Výhodou je tiež obrovský výber najrôznejších vzorov a látok, s ktorými môžete doladiť celkovú atmosféru domova. Ako interiérové, tak exteriérové žalúzie majú svoje výhody.

Aké sú trendy?

Dôležité je tiež rozmyslieť si, ako budete žalúzie ovládať. Jednou z variant je klasickémanuálne ovládanie, staviť ale môžete aj na ovládanie automatické, pomocou ovládača. Tento typ používania je nevyhnutný v administratívnych budovách s veľkými oknami, ale obľúbite si ho aj v domácnosti.

Ak chcete automatické ovládanie a zároveň ušetriť na energiách, potom vás určite zaujmú žalúzie solárne. Tieto žalúzie fungujú na princípe premeny slnečnej energie na elektrickú, takže žalúzie ovládate automaticky a pritom vás to nič nestojí.

Prečo skúsiť montáž?

Namontovať si žalúzie svojpomocne je skvelá voľba. Tým, že si ich zameriate a namontujete sami, ušetríte hneď za dve návštevy montážnej firmy, čo znamená úsporu 50–70 % nákladov. A o to kvalitnejšie a designovějšie žalúzie si môžete zaobstarať.

Svoje okná si najskôr zmeriate, klasicky v troch rozmeroch (výška skla v okennom krídle, šírka hore, uprostred a dole a hĺbka zasklievacej lišty) a tieniacu techniku, ktorá sa vám páči, si jednoducho vyberiete online.

Montáž trvá chvíľu

Keď vám prídu objednané žalúzie či rolety, nájdete u nich návod, ktorý vás krok po kroku povedie k tomu, akoichzložiť. Množstvo návodov online nájdete aj u online predajcu žalúzií Labona, rovnako tak infolinku, na ktorej Vám pomožu.

Žalúzie namontujete za chvíľočku a potom sa môžete radovať z dobre odvedenej práce, ušetrených peňazí a hlavne príjemného tieňa.

Autor: Kolektiv autorů
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama