Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Múdre riešenia

Zverejnené: 29. 6. 2016

Odpoveďou firmy Zambelli na tvrdšiu konkurenciu v oblasti strešných odvodňovacích systémov je spustenie kvalitatívnej ofenzívy v roku 2016. Preto špecialisti na odvodnenie striech z Bavorska opäť optimalizujú až do pripravenosti pre sériovú výrobu tvar, funkciu a komfortnú montáž kompletných odvodňovacích systémov a jednotlivých komponentov.

Zambelli roh spája príjemný dizajn detailu s najlepšími funkciami

Žľabový roh – bezšvová revolúcia

Príkladom je aj nový Majstrovský žľabový roh. Myslieť „za roh” nemá nič spoločné s tým, že robíme veci komplikovanejšími, než v skutočnosti sú. Práve naopak, Zambelli dokazuje, že v strešnom odvodňovacom systéme je možné rohy jednoducho profesionálne zvládnuť.

Pri ich výrobe je použitá premyslená, inovatívna, výrobná technika, ktorá ideálne spája príjemný dizajn a najlepšie funkcie. Vynikajúcich vlastností dosahuje výrobca vďaka jeho osvedčenej výrobnej technike – takzvanému hlbokému ťahaniu, pri ktorom je roh lisovaný z jedného kusu, čo zaručuje jeho exaktnú presnosť dĺžky jednotlivých ramien. Zlatým klincom je, že Majstrovský žľabový roh nemá – na rozdiel od bežných komponentov odvodnenia striech – žiadny zvar.

Nápadné sú aj zdôraznenia zaoblenia, ktoré „zjemňujú” roh a vodnú drážku robia vzhľadnejšiu. Tým vzniká na jednej strane elegantné pružné zaoblenie s exaktným uhlom, ktorý vedie v ideálnej úrovni dažďové zrážky cez roh. Na druhej strane priebežná vodná drážka zaručuje optimálny odvodňovací výkon pri trvalo dobrej funkcii. To, že je roh bez jediného zvaru, je výhoda, ktorá trvalo chráni pred oxidáciou a tvorbou trhlín a tlmí slabé miesta už v zárodku.

Nové sú aj optimalizované žľabové návalky vonkajšieho žľabového rohu vo veľkostiach 333, 280 a 250. Tie boli vybavené praktickými pomôckami na optimálne spojenie so žľabom. V súčasnosti sa dá roh nasadiť oveľa jednoduchšie než tomu bolo v minulosti.

Optimalizovaná návalka s praktickou pomôckou na jednoduchšie nasadenie rohu
Optimalizovaná návalka s praktickou pomôckou na jednoduchšie nasadenie rohu

Myslené prakticky

Zambelli princíp „Ich mach's einfach” v preklade „Urobím to jednoduchšie” má vždy najvyššiu prioritu! Precíznosť a robustné vybavenie zaručujú vysokú kvalitu, optimálnu presnosť a istotu dlhej funkčnosti. V ohnisku všetkých vyvíjaných produktov sú pri tom tradične spoločne s remeslom účelne koncipované aj praktické komponenty strešných odvodňovacích systémov. Ako sériové stavebné elementy zjednodušujú a spríjemňujú remeselníkom každodennú prácu. To je ďalšia veľmi významná priorita!

Montáž kompletného systému je zjednodušená na niekoľko jednoduchých hmatov a je celkom jednoduchá: mnoho komponentov sa jednoducho len zasunie alebo vtlačí. Stopercentnú presnosť rozmerov, ľahké a presné montáže garantuje optimalizovaný výrobný proces spoločnosti Zambelli. Zambelli Majstrovský žľabový roh vonkajší je možné dostať v zhotovení: meď, titán zinok, UGINOX PATINA K41, hliník, ale tiež v lakovanom zhotovení Zinok-Magnézium „Robust”.

V rámci lakovaného Zambelli – systému „Robust” so zinkovo – horčíkovým zušľachteným oceľovým jadrom dostať farby Testa di Moro (podobná RAL 8014), RAL 8017 (čokoládovo hnedá), RAL 9005 (čierna), RAL 7016 (antracit šedá), RAL 8004 (medená hnedá) a RAL 3009 (oceľovo červená).

Nepretržitá virtuálna technická podpora

A Zambelli je ešte o krok ďalej. Praktické montážne typy od výrobcu sú pre remeselníkov k zhliadnutiu aj na internete ako demonštračné videá na www.zambelli.de alebo na YouTube. V súvislosti s týmto je odporúčaný Montážny návod Zambelli Majstrovského rohu a Zambelli žľabové spojky, ktoré sú už v sete dodávané vrátane spojky návalky.

Autor: Ing. Michal Boháč, DiS.
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama