Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Nadčasové riešenie okien a dverí

Zverejnené: 29. 9. 2015

Drevohliníkové okná sú ideálnou kombináciou dreva a bezúdržbového hliníkového opláštenia, ktoré chránia prírodný materiál pred účinkami poveternostných vplyvov. Firma VEKRA ponúka drevohliníkové okná v piatich produktových radách, ktoré spĺňajú požiadavky na tepelnú izoláciu a zároveň odrážajú aj súčasné vysoké nároky na dizajn.

Vlastnosti drevohliníkových okien

Základom drevohliníkových okien VEKRA je drevený profil stavebnej hĺbky 78 mm. Výber drevín, farebnosti aj voľba napájanej či nenapájanej varianty hranolu sa nelíši od klasických drevených eurookien. Z pohľadu úžitkových vlastností tak majú drevohliníkové okná všetky prednosti drevených okien.

Kvalitné viacvrstvé drevené hranoly poskytujú oknám výbornú tvarovú stálosť. Z tohto pohľadu je možné v drevohliníku spoľahlivo vyrábať aj veľké prvky, ako sú zdvihovo posuvné systémy HS Portal, a to v celkovej šírke presahujúcej šesť metrov a hmotnosti zaskleného okenného krídla až 300 kilogramov.

Tepelnoizolačné vlastnosti drevohliníkových okien korešpondujú s vlastnosťami drevených eurookien. Konštrukčne sú drevohliníkové okná VEKRA riešené tak, aby izolačné zasklenie bolo hlboko uložené v drevenom ráme okien. V kombinácii s teplým medziskleným rámikom a prídavnou gumovou izoláciou na hliníkovom opláštení je tak zabezpečené výrazné obmedzenie vzniku kondenzátu v dolnej časti skiel. Pri zasklení trojsklom spĺňajú drevohliníkové okná VEKRA hodnoty súčiniteľa prestupu tepla oknom aj pre pasívne domy.

Dizajnové riešenie na mieru

Drevohliníkové okná VEKRA sú z hľadiska voľby tvaru a farebnosti opláštenia navrhnuté tak, aby poskytovali možnosť vybrať riešenie pre akúkoľvek stavbu a uplatnili sa aj v modernej architektúre bytových a rodinných domov. Pre exteriérovú stranu okien je možné vyberať z prakticky neobmedzenej škály farieb RAL alebo povrchov v dekore dreva. Interiérovú farebnosť dreva je možné riešiť buď vo farebnom tónovaní, alebo v atraktívnych transparentných odtieňoch, ktoré zvýrazňujú kresbu prírodného dreva.

Rohové spoje hliníkového opláštenia sa vyrábajú ako „neviditeľne“ zvarované alebo viditeľné mechanicky spojené rohy. Z hľadiska dizajnu opláštenia je v ponuke VEKRA klasické plošne odsadené opláštenie, a to či už v hranatej, tak aj oblej obmene. Takisto aj plošne zrovnané varianty, všetky navyše s možnosťou prídavnej tepelnej izolácie priamo v hliníkovom opláštení. Vyslovene dizajnovým variantom je typ drevohliníkových okien, kde je okenné krídlo celkom zakryté hliníkovým plášťom.

Více o možnostech a variantách dřevohliníkových oken najdete na stránkách www.oknavekra.sk.

Autor: Kolektív VEKRA
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama