Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Nová generácia vykurovacích telies TOMTON

Zverejnené: 18. 5. 2017

Jednoduchý, inovatívny, ekologický a dizajnový expert na vykurovanie. Tak sa dá predstaviť spoločnosť TOMTON, ktorá vstupuje na trh so svojimi precízne spracovanými radiátormi a už teraz má úspechy. Na medzinárodnom veľtrhu ISH vo Frankfurte nad Mohanom česká firma TOMTON zaujala nielen nás, ale tiež množstvo návštevníkov z celého sveta, ktorí prišli hľadať komplexné riešenie pre rôzne typy interiérov. Za jeden zo svojich produktov ešte predtým získala medzinárodné ocenenie Red Dot Award 2017.

Výmenník EcoCHANGER®

O vývoji novej technológie, ekologickej šetrnosti a dizajne sme hovorili s Radkom Pilchem, konateľom spoločnosti TOMTON a s Vladimírom Nečasom, produktovým manažérom.

Vývoj a technológie až na prvom mieste

Spoločnosť TOMTON vznikla v roku 2010. Inšpirovaná automobilovým priemyslom, smerovala od samého začiatku k ambicióznemu cieľu – vyvinúť technologicky prevratné radiátory, ktoré majú vynikať v prvom rade svojou funkčnosťou, bezpečnosťou a precíznosťou. Pri náročnom vývoji preto firma spolupracovala s množstvom odborníkov z technických vysokých škôl, z priemyslového dizajnu a z oblasti vykurovania.

Výsledkom je výmenník EcoCHANGER®, srdce radiátorov TOMTON, ktorý poskytuje vďaka optimálnemu prúdeniu vody a vzduchu vysoký výkon aj pri nízkej teplote kvapaliny a pritom vyniká svojimi malými rozmermi. S tým súvisia jeho ďalšie prednosti, akými sú nízka hmotnosť celého vykurovacieho telesa, malý objem výmenníka a rýchle dosiahnutie plného výkonu. Celý proces pohybu vzduchu potom prebieha prirodzenou konvekciou alebo pomocou prekvapivo tichých ventilátorov, vďaka ktorým dosahujú radiátory až 11 % úspory energie oproti konkurencii.

Jednoduchosť sa premietla aj do kľúčového produktového sloganu „ONE TOUCH HEATING SYSTEM”, ktorý zahŕňa integráciu všetkých regulačných funkcií do jedného ovládacieho ventilu, veľmi ľahkú inštaláciu, možnosť rýchleho snímania krytu a teda veľmi praktické čistenie.

Cieľom TOMTONu je ponúkať svojim zákazníkom kvalitný produkt s výbornými úžitkovými vlastnosťami, preto sú výsledky starostlivo testované či už v laboratóriách a špičkových pracoviskách, alebo v praxi pri vykurovaní rôznych typov interiérov.

Prednosti radiátoru TOMTON

  • Spojenie výborných vlastností ‐ funkčnosť, kvalita a nezameniteľný dizajn.
  • R1 – jednoduchý, kompaktný a variabilný vďaka možnosti rôznych nálepiek.
  • Integrácia všetkých regulačných funkcií do jednoduchého ovládania ventilom DoubleControl®.
  • Určené na prirodzenú aj nútenú konvekciu s pomocou tichých ventilátorov.
  • Bezpečný vďaka oblým hranám a nízkej teplote krytu.
  • Jednoduchá inštalácia, ľahká údržba – jednoduché odstránenie a nasadenie krytov.
  • Určené pre bežný vykurovací systém aj pre nízkoteplotné zdroje.
  • Vysoká účinnosť na rôznych teplotných spádoch.
  • Úspora energie až o 11 % oproti klasickému doskovému radiátoru.
  • Rýchle dosiahnutie plného výkonu vďaka malému objemu vody vo výmenníku EcoCHANGER®.
  • Šetrný k životnému prostrediu vďaka ľahko recyklovateľným materiálom.
  • Kompletné balenie so všetkými komponentami bez potreby dodatočných objednávok.

Dizajn, ktorý má vyniknúť

Nový hráč na trhu s vykurovaním vsadil aj na kartu priemyslového dizajnu. Na súčasnej podobe radiátorov TOMTON spoločnosť spolupracovala s kolektívom štúdia Descent s.r.o. pod vedením medzinárodne uznávaného akademického dizajnéra Jiřího Španihela. Vznikli tak štyri typy krytov z rôznych materiálov a v širokej škále farieb, ktoré dovoľujú radiátoru vyniknúť alebo ho naopak zakomponovať napríklad do drevenej nábytkovej zostavy. Veľkú rolu hrala tiež bezpečnosť, ktorá sa premietla do detailov akými sú napríklad elegantné hrany telies.

Ekológia určuje smer

Ani v oblasti ekológie TOMTON nezabúda na spoločnú zodpovednosť voči životnému prostrediu. Pri výrobe tak prevláda snaha používať ekologické materiály a recyklovateľné komponenty.

Radiátory TOMTON očami redakcie

Z radiátora radu R4 priamo dýcha teplo dreva, či už sa jedná o prevedenie vo farbe prírodného dubu alebo tmavého orechu. TOMTON R4 jednoducho povyšuje vykurovanie na luxusný prvok interiéru a je jednoducho iný, než ostatní. Osobne nás ale veľmi zaujal rad R1, ktorý umožňuje vybaviť kryt potlačou jedného z viac než 5 000 motívov. Vďaka tomu si tak prídu na svoje mamičky, ktoré vybavujú izbu pre svoje dieťa, majitelia komerčných alebo kancelárskych priestorov alebo ktokoľvek, kto sa nebojí popustiť uzdu svojej fantázií.

Obrovskou výhodou je tiež systém „Dual Lock”, ktorý umožňuje pohodlne odstrániť predný kryt a radiátor kvalitne vyčistiť. Vďaka nemu je radiátor jednoduché nainštalovať a trúfneme si povedať, že to zvládne každý zručný kúrenár.

Záver

Radiátory TOMTON sú českým výrobkom, ktorý vsádza na inovácie a vývoj. Prostredníctvom toho prináša nový pohľad na vykurovanie. Ako sami hovoria: „Vyrábame radiátory, ktoré nebudete chcieť schovávať.” Neboja sa zaujať či už svojim dizajnom, tak novou technológiou a spolupracujú so špičkovými odborníkmi a dodávateľmi s dlhoročnou praxou, čím garantujú vysokú kvalitu svojich výrobkov. Spoločnosť TOMTON je novým expertom na vykurovanie na českom aj európskom trhu.

Viac informácií nájdete na stránkach www.tomton-radiators.com.

Autor: Helena Hejhálková, Barbora Salomonová
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama