Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 18.4.

Realizácia schodiska TOPSTEP Profi a TOPSTEP Vinyl

Zverejnené: 14. 6. 2017

Často sa hovorí, že okno je bránou do duše. Schody v nás však môžu evokovať cestu do vyšších sfér, oblakov či do neba. A keď už majú byť do neba, tak je príjemné, keď nám ich niekto postaví, majú krásny povrch alebo sú dokonca podsvietené. K tomu sa nám priamo ponúka systém TOPSTEP Profi či TOPSTEP Vinyl.

Systém TOPSTEP Profi je špeciálny laminátový obklad, odolný proti oderu, nárazu a UV žiareniu. Jeho veľkou výhodou je jednoduchá montáž, bez zložitých stavebných úprav. Vhodný je či už na renováciu starého schodiska, tak aj na obloženie nového. Vie si dokonca poradiť s akýmkoľvek povrchom, či už je to betón, teraso, železo či drevo.

Skúsenosti:

  • Pred obkladaním schodov je dobré nepodceniť prípravu.
  • Schody by mali byť rovné, podesty vystierkované alebo sa môže použiť vyrovnávacia hliníková lišta.
  • Bočné strany v miestach, kde bude ukotvené zábradlie, je dobré mať už vopred začistené (oštukované).
  • Ak chcete mať LED podsvietenie, je dobré si vopred rozmyslieť, ako a kadiaľ povediete elektrinu, kde umiestnite vypínač a aký vypínač zvolíte.
  • Následne, pokiaľ prípravu nepodceníte, môžete počítať, že skúseným montážnikom bude obloženie štandardného schodiska trvať jeden a pol dňa (bez montáže zábradlia). So zábradlím to môže byť o deň viac.
RD Velká Bíteš
RD Velká Bíteš

Dekory

Celkom je v ponuke dvanásť dekorov. Je možné ich vzájomne kombinovať. Záleží na vás, čo si vyberiete. Dobrý typ: veľmi pekne vyzerá, keď máte malé či tmavé priestory a zvolíte bielu podstupnicu. Priestory sa opticky zväčšia a rozžiaria.

Zábradlie

Schodisko bez zábradlia? Ťažko. Pokiaľ chcete mať zábradlie pekne zladené so svojimi schodmi, tak tu je riešenie – zábradlie s madlami z rovnakého materiálu ako sú schody. Všetko opäť od jednej firmy.

Bočnice

Dôležitou súčasťou schodov sú tiež bočnice. Pokiaľ ich nemáte, tak si pri zametaní či umývaní schodov neustále špiníte stenu a to nevyzerá vôbec dobre. Z bočníc si môžete vybrať z priebežných alebo kaskádovitých. Priebežné bočnice kopírujú stenu pri schodisku. Kaskádovitá bočnica lemuje schody.

RD Hrušovany
RD Hrušovany

LED podsvietenie

Ďalším pekným dizajnovým prvkom, ale tiež aj praktickým, pokiaľ chodíte po schodoch aj v noci, je LED podsvietenie podstupnice.

RD Brno
RD Brno

Podlaha a parapety

Ak sa pustíte do stavby či rekonštrukcie, tak je pekné mať so schodiskom rovnakú podlahu a parapety. Aj to je v tomto prípade možné.

Pre inšpiráciu prikladáme niektoré zo zaujímavých realizácií:

  1. RD Brno – TOPSTEP Profi, dekor Orech rustikálny s bielou podstupnicou, bočnice kaskáda, nerezové zábradlie v dekore Orech rustikálny. Foto Ing. Ondřej Valenta.
  2. RD Velká Bíteš – TOSPTEP Profi, dekor Washington s bielou podstupnicou, bočnica kaskáda, bez zábradlia. Foto Ing. Ondřej Valenta.
  3. RD Hrušovany – TOPSTEP Profi, dekor Dub prírodný vrátane podstupnice, bočnica kaskáda nerezové zábradlie v dekore Dub prírodný. Foto Ing. Ondřej Valenta.
  4. RD Blanensko – TOPSTEP Profi, dekor Avalon vrátane podstupnice, bočnica priebežná, nerezové zábradlie v dekore Avalon. Foto Zdeněk Tesař.
  5. RD Praha – TOPSTEP Profi, dekor Condotti, vrátane podstupnice, podlahy aj nerezového zábradlia v rovnakom dekore. Foto Zdeněk Tesař.
  6. RD Šternberk – TOPSTEP Vinyl, dekor – Boston Pine Brown – výrobca AMBRA WOOD , biela podstupnica, bez bočníc, nerezové zábradlie. Foto Zdeněk Tesař.
  7. 7. Firma Vega s.r.o. Hradec Králové – TOPSTEP Profi, dekor Casablanca, vrátane priebežnej bočnice, podlahy aj nerezového zábradlia v rovnakom dekore, ledkového podsvietenia schodov. Foto Mgr. Helena Hejhálková.
RD Blanensko
RD Blanensko

Krátko o spoločnosti

Spoločnosť nájdete pod názvom TOPSET s.r.o. Je českým výrobcom a na trhu pôsobí viac než 17 rokov. Za dobu svojej existencie si získala stovky spokojných zákazníkov a poznajú ju zákazníci nielen v Českej republike, ale tiež v zahraničí. Osobne sme sa s ňou po prvýkrát stretli na veľtrhu FENSTERBAU/FRONTALE v Norimbergu. V ČR ju môžete navštíviť napríklad na veľtrhu FOR ARCH v Prahe.

Firma Vega s.r.o. Hradec Králové
Firma Vega s.r.o. Hradec Králové
Autor: Romana Božková, Helena Hejhálková
Foto: Archív firmy, Helena Hejhálková

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama