Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Schodisko – chvála nášho obydlia

Zverejnené: 29. 6. 2017

Na wikipédii sa píše: schodisko je šikmá nosná konštrukcia (stavebný prvok) slúžiaci k prepojeniu jednotlivých podlaží alebo k pešiemu prekonaniu určitého výškového rozdielu. V závislosti na následnom využití schodiska je potrebné naplánovať a vhodne zvoliť použité materiály a ďalšie špecifikácie, akými sú výška stupňa, alebo šírka schodnice, sklon, priechodná a podchodná výška a ďalšie. Ako sami vidíte, musí toho takéto schodisko spĺňať celkom dosť. Navyše, čo už wikipédia nespomína, tvorí dôležitú súčasť vášho interiéru a môže byť aj určitou dominantou alebo chválou vášho obydlia.

A tak, pokiaľ riešite renováciu starého schodiska, alebo chcete obložiť nové schody, je dobré, aby ste to zverili do rúk spoľahlivej firmy. Firma, ktorá má s výrobou schodísk dlhoročné skúsenosti, dokáže s vami prebrať vaše predstavy o ňom a potom ho tiež „dopasovať” podľa vašich predstáv. Jednou z takýchto firiem je určite česká spoločnosť PF Postforming. Ponúkne vám schody TOPSTEP Profi, TOPSTEP Style, TOPSTEP Vinyl a ich montáž. Pokiaľ je však niekto z vás domáci kutil a túži si schody postaviť sám, aj tu má pre vás riešenie – schodiskovú stavebnicu TOPSTEP FLEX.

Výhody:

  • na akýkoľvek povrch
  • jednoduchá montáž
  • vysoká odolnosť
  • moderný vzhľad
  • ľahká údržba
  • český výrobok
  • možnosť zladiť s interiérom
  • termín dodania 2–3 týždne

Schodiskový systém TOPSTEP Profi môžete zladiť s podlahou aj parapetmi

Schodiskový systém TOPSTEP Profi je vhodný na akýkoľvek povrch (betón, drevo, kameň, teraso atď.). Jedná sa o špeciálny laminátový obklad, ktorý je odolný proti oderu, nárazu a UV žiareniu. Jeho veľkou výhodou je jednoduchá montáž, bez zložitých stavebných úprav.

Systém ponúka dvanásť moderných dekorov. Spomedzi nich si dokážu vybrať či už milovníci vintage štýlu, tak aj milovníci klasiky ladenej v odtieňoch dreva. Schodisko je možné navyše jednoducho zladiť aj s laminátovou podlahou bez prechodovej lišty a to pomocou schodu pre napojenie. Ďalšou dôležitou súčasťou schodov sú bočnice. Priebežné bočnice kopírujú stenu pri schodisku. Kaskádovitá bočnica lemuje schody.

Spoločnosť PF Postforming je tiež výrobcom kvalitných drevotrieskových parapetov, TOPSET, tak prečo vaše schody nezladiť aj s parapetmi.

Súčasťou schodiskového systému sú vyrovnávacie hliníkové lišty, ktoré si dokážu poradiť s nerovnosťou povrchu a vďaka ktorým sa schody jednoducho vyrovnajú bez zložitých úprav. Ako dekoratívny prvok si môžete vybrať osvetlenie, ako bezpečnostný prvok vám firma dodá nerezové zábradlie.

Technické parametre:

  • dĺžka:1 210, 2 420, 3 630 mm,
  • šírka: 345, 500, 700, 1 070 mm,
  • materiál pre nosnú časť je HDF green 10 mm podľa EN317,
  • hrúbka nosu 20 mm, výška nosu 63 mm,
  • horná vrstva – laminát CPL v kvalite odolnosti AC4 podľa EN 13329,
  • spodnú časť tvorí vyrovnávacia impregnačná vrstva odolná proti vlhku,
  • horný rádius na schodovom profile je 6 mm, spodný rádius je 10 mm.

Krátko o spoločnosti

Spoločnosť PF Postforming s.r.o. je český výrobca schodiskového systému TOPSTEP s viac ako 17 ročnou tradíciou. Za tento čas si spoločnosť vybudovala stovky spokojných zákazníkov či už v Českej republike, tak aj v zahraničí (viď obrázky niekoľkých realizácií). Pravidelne vystavuje na významných veľtrhoch v Nemecku (pr. FENSTERBAU/FRONTALE) a na českom aj zahraničnom trhu má vybudovanú širokú sieť overených partnerov.

Viac informácií získate na stránkach www.topstep.cz.

¹) Redakčně upravila Helena Hejhálková
Autor: Romana Božková¹)
Foto: Zdeněk Tesař

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama