Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Spoločnosť Janka Engineering uvádza na trh nový rad vzduchotechnických jednotiek

Zverejnené: 8. 7. 2016

Spoločnosť Janka Engineering v posledných mesiacoch prechádza mnohými zásadnými zmenami a to nielen v rámci interných zmien a procesov, ale tiež na poli jednotlivých produktových skupín. Jednou z najdôležitejších častí produkcie je výroba vzduchotechnických jednotiek, ktorých sa tieto inovácie týkajú v najväčšej miere.

V priebehu prvého polroku uvedieme na trh nový rad vzduchotechnických jednotiek pod názvom FineAir. Táto novinka rozšíri súčasnú ponuku zariadení a ponúkne zaujímavé riešenie pre aplikácie s vysokými nárokmi na technické parametre vzduchotechnických jednotiek. Samozrejmosťou je pre nás splnenie širokej škály technických kritérií. Či už sa jedná o dodávky podľa nariadení EÚ 1253/2014, takzvaný ekodizajn, ktorý je platný na dodávky od 1. 1. 2016 alebo aj jeho ďalšie sprísnenie na dodávky a technické parametre účinnosti zariadení, ktoré bude platné od 1. 1. 2018. Zariadenia, ktoré dnes navrhujeme je možné aplikovať tiež do projektov zodpovedajúcich budúcim náročnejším požiadavkám.

Konštrukcia a parametre

Celá konštrukcia vzduchotechnických jednotiek FineAir je opäť riešená ako modulárna stavebnica. Kostra celej jednotky je zostavená z masívnych hliníkových profilov vybavených predelom z polyamidovej vložky na oddelenie tepelných mostov. Spoločne s novou konštrukciou opláštenia pomocou sendvičových panelov s polyuretánovou výplňou sme dosiahli vynikajúcich technických vlastností celého opláštenia vzduchotechnickej jednotky.

Na základe všetkých inovácií sme po základnom meraní dosiahli týchto parametrov podľa ČSN EN 1886:

  • Mechanická pevnosť: D1
  • Tesnosť: L1
  • Prestup tepla: T2
  • Tepelné mosty: TB1

Zmenou však neprechádza len opláštenie a konštrukcia. Nový rad vzduchotechnických jednotiek FineAir bude ponúkaný samozrejme s inovovanými výmenníkmi a rekuperátormi s maximálnou účinnosťou. Dôležitou súčasťou technických parametrov týchto jednotiek je tiež použitie motorov s účinnosťou IE3 s frekvenčným riadením a ďalšie komponenty.

Maximálna účinnosť a flexibilita

Pri vývoji novej vzduchotechnickej jednotky sme všetko podriadili jedinému zámeru – ponúknuť špičkové technické zariadenie s najvyššou možnou účinnosťou komponentov, maximálnou flexibilitou a zároveň modulárne konštrukčné riešenie. Po prijatí všetkých noriem podľa nariadení EÚ 1253/2014 sú súčasné vzduchotechnické jednotky väčšie a tým pádom aj ťažšie. Pri rekonštrukciách tak nevzniká len požiadavka na veľkosť, ale v mnohých prípadoch aj na hmotnosť celého zariadenia, čím narážame na problematiku statiky a dynamiky stavieb. Vďaka posúdeniu všetkých vstupných komponentov sme našli pre tento problém riešenie. Pri vývoji opláštenia sa dbalo na zníženú hmotnosť a výsledkom je ľahký sendvičový panel s vysokou mechanickou pevnosťou, vyrobený z PUR peny a odľahčený o oceľové súčasti.

Celá koncepcia nových jednotiek FineAir je identická so zariadeniami PremiAir, navyše rozšírená o hornú hranicu výkonu. Môžeme tak ponúknuť vzduchotechnické jednotky s výkonom od 1 000 do 100 000 m3.

Široká škála použiteľnosti, možnosti vstavaných tepelných čerpadiel, integrovaných chladení a ďalších možných vstavieb predurčujú nové vzduchotechnické jednotky FineAir pre náročné inštalácie. Technické parametre splnia aj podmienky na export, predovšetkým do krajín EÚ.

Tieto nové jednotky budú v ponuke od druhej poloviny roku 2016.

Autor: Ing. Jana Baláková
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama