Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Trendom vo výstavbe je systémové riešenie

Zverejnené: 15. 3. 2017

Pri voľbe stavebného materiálu zvážte, či vám poskytne kompletné riešenie v každom kroku výstavby – pri projekte, samotnej výstavbe aj počas celej životnosti domu. Ytong je prémiovou značkou na našom trhu. Ponúka ucelené riešenie celej stavby a navyše množstvo odborných služieb, ktoré vám pomôžu postaviť dom podľa vašich predstáv. U staviteľov je obľúbeným spôsobom svojpomocná stavba, ktorá sa takisto stala synonymom jednoduchého a rýchleho stavania. Množstvo z nich dokázalo postaviť svoj dom vrátane stropov a strechy vlastnými silami.

Systém pórobetónových tvárnic Ytong má za sebou takmer sto rokov inovácií, stále si však zachováva svoje čisto prírodné zloženie. Vďaka poréznej štruktúre je veľmi ľahký a pre užívateľov domu je asi najdôležitejšie, že vytvára vo vnútri zdravú klímu. Ľahko sa tvaruje, preto nevzniká takmer žiadny odpad a pri stavbe spotrebujete takmer všetok materiál. Navyše vás vlastnosti materiálu neobmedzujú ani pri tvarovo komplikovaných a atypických projektoch. Ďalším podstatným plusom je nehorľavosť, ekologickosť a predovšetkým tepelnoizolačné vlastnosti. Touto kombináciou spĺňa všetky základné kritériá moderného stavebného materiálu.

Systém Ytong je overený v mnohých tvarovo atypických architektonických projektoch
Systém Ytong je overený v mnohých tvarovo atypických architektonických projektoch

Prečo stavať so stavebným systémom

Systémové stavanie s Ytongom je rýchle a presné. Jednotlivé diely z rovnakého materiálu sú plne kompatibilné a vytvárajú tak podmienky na skutočne kvalitne vykonanú hrubú stavbu, ktorá je dôležitá pre výsledné tepelnoizolačné vlastnosti domu. Ytong si svoje vlastnosti ponecháva aj po opracovaní, napríklad rozvedení inštalácií a pripevnení interiérových prvkov. Vďaka tomu nevznikajú tepelné mosty a jadro stavby je homogénne.

Dôležitá je tiež jednoduchosť – mnoho realizácií z Ytongu vzniká svojpomocne a to vrátane domov, kde si investori vlastnými silami poradili s montážou strechy či stropu. Princíp „skladačky” je u tohto stavebného systému známy a preverený. Rovnako výrobca pristupuje aj k novým prvkom, pri ktorých kladie dôraz na to, aby montáž nevyžadovala špecializované firmy.

Schodiskové diely na mieru sú okamžite pochôdzne, veľmi stabilné a tlmia hluk
Schodiskové diely na mieru sú okamžite pochôdzne, veľmi stabilné a tlmia hluk

Nová Lambda YQ pre stavanie podľa noriem 2020 bez zateplovania

Stavebníctvo reaguje na stále prísnejšie tepelnoizolačné normy vývojom nových materiálov. Preto výrobca Ytong rozšíril svoj rad tepelnoizolačných tvárnic o Lambdu YQ, ktorá je určená pre jednovrstvé murovanie bez zateplovania. Nová Lambda YQ má doposiaľ najlepšie vlastnosti z celého sortimentu Ytong – vyniká zvýšenou pevnosťou a zlepšenými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Spolu s ňou výrobca ponúka aj systémové doplnky ako je zakladacia malta či ľahčená tepelnoizolačná omietka. Tie potom umožňujú postaviť celú stenu, kde sú v maximálnej miere eliminované riziká tepelných mostov a je zaručená jej dlhá životnosť a bezchybné fungovanie aj pri teplotných výkyvoch. Okrem mimoriadne úspornej prevádzky navyše na výstavbu pasívneho domu môžete získať dotáciu z programu Zelená úsporám.

Systémové riešenie Ytong – portfólio „od pivnice po komín;

Systém Ytong je tradičný materiál, ktorý však prechádza neustálym vývojom a inováciami. V súčasnej dobe už predstavuje široké portfólio stavebných dielov, do ktorého okrem tvárnic, priečkoviek a prekladov patria tiež strop, strecha, schodisko, komín či stĺpová tvárnica. Všetky prvky vynikajú jednoduchou a ľahkou montážou a vysokou stabilitou. Pri masívnej streche je dôležité, že s jej použitím je dom chránený aj proti letnému prehrievaniu a nie je preto potrebné inštalovať klimatizáciu. U stropu potom oceníte, že do jeho konštrukcie je možné uložiť všetky potrebné rozvody, ako sú elektroinštalácie, voda, odpady, centrálny vysávač, vzduchotechnika alebo kúrenie. Uložením rozvodov priamo do konštrukcie stropu odpadne podstatná časť práce pri sekaní a zapravení drážok. Stĺpová tvárnica umožní okrem jednoduchého vytvorenia pilierov tiež zvýšenie únosnosti a stability stien a takisto môže byť použitá pre vedenie inštalácií. Po novom bol systém Ytong doplnený tiež o vonkajšie a vnútorné omietky a vnútorné stierky s ktorých použitím sú optimalizované tepelnoizolačné vlastnosti a pri dodržaní správnych technologických postupov aj výsledná kvalita stavby.

Strecha Ytong Komfort prispieva k celoročnému komfortu a zabraňuje letnému prehrievaniu
Strecha Ytong Komfort prispieva k celoročnému komfortu a zabraňuje letnému prehrievaniu

Úspora od projektu až po prevádzku budovy

Ytong ponúka efektívnejšie a ekonomickejšie riešenie v ktorejkoľvek časti projektu stavby. Vo fáze príprav môžete požiadať našich odborníkov z Ytongu o posúdenie svojho návrhu stavby a prípadne vytvorenie výhodnejšej možnosti. V priebehu výstavby investori využívajú bezplatných služieb ako je zakladanie rohov stavby či pokladačské plány schodiska alebo stropu.

Autor: Dagmar Kneslová
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama