Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.5.

Umývadlové armatúry Schell pre verejné sanitárne priestory s úspornými perlátormi - keď sa spojí krásny dizajn a funkčnosť

Zverejnené: 1. 3. 2022

Ekonomika prevádzky v sanitárnych priestoroch je čím ďalej starostlivejšie stráženým parametrom vo verejných a komerčných budovách. Schell týmto požiadavkám vychádza v ústrety maximálne úspornými armatúrami.

Schell Xeris SC.

Úspornosť a hygiena - tak možno v skratke zhrnúť hlavné výhody umývadlových armatúr Schell ponúkaných v siedmich originálnych produktových radách: Xeris, Puris, Celis, Vitus, Linus, Modus a Petit. S neustále sa zvyšujúcimi nárokmi na úspory sa vyrovnávajú komerčné budovy nielen typu nákupných centier, reštaurácií, hotelov, filmových multiplexov, divadiel a športových centier, ale aj verejné objekty, ako sú letiská, stanice, školy, úrady alebo jedálne.

Úspora vody a energie však nie sú jedinými sledovanými parametrami. Rovnako tak hľadia investori na dlhoročnú bezproblémovú prevádzku a jednoduchú údržbu. Aj v tomto smere ponúka Schell precíznosť a kvalitu „made in Germany" a robí z týchto výrobkov európsku špičku. Armatúry sú vyrábané z hygienicky nezávadnej mosadze, lesk im dodáva chrómová povrchová úprava. Kvalitné materiály a robustnosť armatúr zaisťujú vysokú odolnosť počas dlhodobého a často nie príliš šetrného používania.

Schell Xeris E, detail s perlátorom.
Schell Xeris E, detail s perlátorom.

Ekológia a úspora

V čom konkrétne teda spočívajú výhody novej generácie umývadlových armatúr Schell? Napríklad modelový rad Modus E prináša znížený prietok vody zo štandardných 5 l / min. na 3 l / min. - aj laikovi je tak zrejmé, že ide o výraznú úsporu vody. Ekoperlátory, zaisťujúce spomínanú úsporu, možno objednať ku ktorejkoľvek armatúre. U elektronických armatúr možno týmto spôsobom znížiť prietok vody dokonca na hodnotu 1,3 l / min., Požadovanú pre certifikáciu LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Vďaka tomu tieto armatúry prispievajú k "zelenej" certifikácii budov celosvetovým štandardom LEED, prípadne britským BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Rovnako tak sa pýšia nemenej cenenou nálepkou WELL (Water Efficiency Label).

Schell Modus E zmiešavací.
Schell Modus E zmiešavací.

Preplachy a termická dezinfekcia

Väčšina elektronických batérií Schell je tiež vybavená technológiou, ktorá umožňuje naprogramovať hygienické prepláchnutie v prípade dlhšieho nepoužívania. Konkrétne dochádza k tridsaťsekundovému preplachu po 24 hodinách od posledného použitia armatúry - parametre možno meniť a nastavovať napríklad pomocou Bluetooth® Modulu cez aplikáciu mobilného telefónu. To minimalizuje tvorbu mikroorganizmov a vy sa môžete spoľahnúť, že z batérie potečie nezávadná pitná voda. V prípade detekcie nebezpečnej baktérie rodu Legionella ponúkajú armatúry k jej eliminácii možnosť takzvanej termickej dezinfekcie.

Variabilita sortimentu

V aktuálnej ponuke umývadlových batérií Schell nájdete ako armatúry tlačné samozatváracie, tak bezdotykové senzorové vo verziách napájania na batérie, alebo na sieť. Práve elektronické armatúry sú v svetle prebiehajúcej covidovej pandémie čím ďalej tým viac žiadané, pretože garantujú maximálnu možnú hygienu: „Obmedzenie dotyku rukou s armatúrami je jednou z hlavných tém hygieny sanitárnych priestorov,“ vysvetľuje Aleš Řezáč, obchodný zástupca Schell pre Českú republiku. „Je známe, že veľa prenosných chorôb vzniká práve kvôli fyzickému kontaktu s armatúrami vo verejných sanitárnych priestoroch. Preto firma Schell vyvíja elektronické armatúry, u ktorých k tomuto kontaktu nedochádza a preto môže klesať počet chorôb spôsobených nedostatočnou hygienou verejných sanitárnych priestorov,“ dodáva. Pre zaujímavosť, WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) uvádza, že približne 80 % infekčných ochorení sa šíri rukami.

V neposlednom rada zaujmú umývadlové batérie Schell svojim elegantným dizajnom a právom boli preto ocenené prestížnymi cenami akými sú napríklad Red Dot Design Award, German Design Award, iF Product Design Award, Design Plus alebo Iconic Awards.

Viac informácií o umývadlových armatúrach Schell a ďalších produktoch tohto tradičného nemeckého výrobcu nájdete na stránkach www.schell.eu, prípadne môžete kontaktovať priamo obchodného zástupcu Schell pre Slovenskú republiku.

Čítajte tiež:

Autor: Ing. Jan Řezáč
Foto: Archív firmy Schell
reklama

Nové

Podlahy na Zámočku zvládla až liata tepelná izolácia ThermoWhite

Podlahy na Zámočku zvládla až liata tepelná izolácia ThermoWhite

Zverejnené 18.5. Ide o objekt menom Zámoček v juhočeskej obci Újazd, ktorý dlho a mimo pozornosti len opustený chátral. Zámok ale budil záujem, ktorý nakoniec vyústil nielen do jeho architektonicky hodnotnej obnovy, ale aj do realizácie jeho kvalitnej a súčasnej… ísť na článok

Ako vybrať strešné okná?

Ako vybrať strešné okná?

Zverejnené 16.5. Strešné okná sú v súčasnosti populárne. Na trhu je veľké množstvo druhov strešných okien od rôznych známych aj menej známych výrobcov. Pri ich výbere musíme zvážiť nielen estetickú stránku, ale predovšetkým tú praktickú. Ohľad je potrebné brať na… ísť na článok

Metropolitná stanica v Lubline. Nový symbol mesta

Metropolitná stanica v Lubline. Nový symbol mesta

Zverejnené 13.5. V poľskom meste Lublin bolo v januári tohto roku otvorená nová metropolitná stanica predstavujúca pre mesto nielen architektonickú chválu, ale predovšetkým funkciu primárneho dopravného uzlu. Okrem toho hlavnou prednosťou stanice skutočnosť, že… ísť na článok

reklama