Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Záložné elektrocentrály MEDVED ATS. Spoľahlivé záložné zdroje elektrickej energie do firiem i rodinných domov

Zverejnené: 18. 5. 2018

Záložné benzínové generátory s automatickým štartom (ATS) českého výrobcu MEDVED prinášajú vďaka automatickému štartu a pravidelným profylaktickým štartom spoľahlivé riešenie pre zálohovanie systémov, či už sa jedná o firmy, serverovne, obchody, menšie výroby alebo aj ako záloha suchovodov a požiarnych čerpadiel, výťahov či povodňových systémov. Svoje uplatnenie nájdu tiež pri skladovaní liekov, v liahňach a farmách, chovateľských staniciach alebo dispečingoch monitorovacích stredísk.

Záložný generátor s automatickým štartom (ATS) českého výrobcu MEDVED

Veľké uplatnenie nachádzajú aj v súkromnom sektore pre zálohovanie rodinných domov a športových objektov. V prípade výpadku elektrického prúdu automaticky naskočí a sami sa pripoja. Môžete ich pohodlne riadiť a sledovať na diaľku pomocou mobilného telefónu.

Elektrocentrála je nevyhnutným pomocníkom všade, kde nie je prístup k elektrickej sieti, ale tiež má svoje uplatnenie ako záložný zdroj energie v nemocniciach, vo firmách, vo výťahových systémoch či v súkromných objektoch, kde by trvalejší výpadok prúdu znamenal významný problém. Záložné generátory MEDVED sú vybavené elektrickým štartom bez obsluhy, ktorý zaisťuje moderná automatická jednotka AT207. Tá v prípade výpadku elektrickej energie počas niekoľkých sekúnd vyhodnotí situáciu a prepojí zdroj energie.

Ako automatický štart AT207 funguje?

Záložná elektrocentrála s automatickou jednotkou je pripojená k hlavnému rozvádzači alebo záložnému elektrickému okruhu a zostáva pasívna v prípade, že dodávka elektrickej energie je zaistená štandardnou distribučnou sieťou. V momente, keď dôjde k výpadku dodávky energie zo siete, automatická jednotka vyhodnotí, či sa jedná o výpadok trvalejšieho charakteru, a nie iba o kolísanie siete, a naštartuje benzínový generátor. Po tom, čo sa zahreje a ustáli sa výstupné napätie, odpojí pomocou mechanických stykačov objekt alebo okruh od distribučnej siete a pripojí elektrocentrálu. Tento proces sa odohrá v priebehu cca 20-30 sekúnd od výpadku siete. Po obnovení dodávky energie prebehne celý proces v opačnom slede. Inteligentná jednotka vyhodnotí stabilitu štandardnej siete, odpojí generátor a pripojí objekt k sieti. Po dochladení generátora ho vypne. Vďaka automatike sa energia z elektrocentrály nemôže dostať späť do elektrorozvodnej siete, jedná sa o bezpečnú metódu, pri ktorej nehrozí úraz. Záložný zdroj je možné prevádzkovať v automatickom alebo manuálnom režime.

Spoľahlivosť a pripravenosť systému

Na to, aby elektrocentrála dokázala v prípade výpadku spoľahlivo zareagovať a nenastal zákon schválnosti, je celý systém vybavený pravidelnými profylaktickými štarty, ktoré strážia pripravenosť systému a overujú, že je zariadenie funkčné a pripravené k štartu. Skúšobné štarty spravidla s týždennou periódou zabezpečujú pravidelné zahriatie motora, oleja a dobitie akumulátora. Ak je systém vybavený GSM modulom, je možné aktuálny stav záložného zdroja aj distribučnej siete sledovať pomocou inteligentného mobilného telefónu, a to buď formou SMS správ alebo mobilnej aplikácie. Tá navyše umožňuje záložný zdroj na diaľku ovládať, tzn. štartovať, pripájať a opäť vypínať. Spoločnosť MEDVED ponúka rad pokročilého príslušenstva vo forme kontinuálneho sledovania stavu paliva s výstupom do GSM, súbežné spínanie ventilátora pre ventiláciu a odvod spalín z uzavretého priestoru, veľkokapacitných nádrží paliva alebo pružného výfukového potrubia.

Automatická jednotka 207 je v súčasnosti najpokročilejší jednotka na trhu, je vybavená prehľadným displejom a komunikuje s obsluhou v českom jazyku. Okrem toho poskytuje dôležité informácie, napríklad o napätí v sieti, prúdu a stavu batérie.

Regulácia výstupného napätia

Ak budete pripájať objekty a spotrebiče, ktoré sú citlivé na kolísanie napätia, ako je napríklad jemná elektronika, UPSky, meracie prístroje, počítače či náradie s elektronickou kontrolou vstupného napätia, vyberte elektrocentrálu s elektronickou reguláciou výstupného napätia AVR, vďaka ktorej kolísanie výstupného napätia zostane v rozsahu ± 2 % a nedôjde tak k zlyhaniu či poškodeniu spotrebiča. Pre zálohovanie čerpadiel, motorov a odporových spotrebičov vám postačí štandardná kapacitná regulácia napätia CCL.

Jednofázové a trojfázové elektrocentrály s ATS

O tom, či zaobstarať jednofázovú alebo trojfázovú elektrocentrálu, rozhodne spôsob zapojenia a napájania vášho objektu alebo okruhu. Výkon jednofázových záložných generátorov MEDVED radu Arctos sa pohybuje od 5 do 18 kVA, zatiaľ čo trojfázové elektrocentrály s ATS radu Grizzli majú výkon od 5 do 25 kVA. Elektrocentrály sa opierajú o výkonné benzínové motory značiek Honda, Briggs alebo Vanguard, ktorých výkon je vždy vyšší ako výkon alternátora a celý systém je teda vhodne dimenzovaný pre zaistenie dodávky deklarovaného výkonu. Výrobca používa výhradne značkové komponenty a kvalitné alternátory značky Linz.

Obstaranie a zapojenie záložného zdroja

S výberom vhodného modelu záložného zdroja vám pomôže odborná konzultácia s aplikačným technikom a vhodne zvolený výkon môže overiť aj nezáväzný test priamo u zákazníka. Zapojenie záložného generátora zaberie preškolenej osobe cca 20-30 minút a následná obsluha je už veľmi jednoduchá. Elektrocentrály MEDVED s ATS sa ľahko udržujú a vďaka malým rozmerom a nízkej hmotnosti sa s nimi tiež ľahko manipuluje.

Pri nákupe u autorizovaného predajca Manek stavebné stroje je súčasťou dodávky technická podpora pri inštalácii, autorizovaný servis a 10 % zľavy na pozáručný servis. Predajca vám pomôže s výberom vhodného záložného zdroja aj v prípade atypických požiadaviek.

Autor: tlačová správa
Foto: archív firmy
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama