Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Aké koberce sú aktuálne populárne?

Zverejnené: 22. 9. 2022

Interiérové trendy sa netýkajú len nábytku ale aj kobercov. Aké sú aktuálne v kurze? Najlepšie typy kobercov závisia od štýlu a spôsobu výroby. Preto si povieme, ktoré koberce zvoliť a z akého materiálu. Nájsť tie najlepšie typy kobercov pre váš domov môže byť celkom náročná úloha. Poďme preto rovno na to!

Freepik.com

Berberské 

Dobrý koberec prináša teplú atmosféru do domova. Keď je o neho dobre postarané, vydrží roky. Rozhodnutie, kedy koberec vymeniť, bude závisieť od mnohých faktorov. Napríklad kvalita koberca, spôsobu starostlivosti oň a od potencionálnych alergií, ktoré môžu mať členovia domácnosti.

Berberské koberce sú mimoriadne obľúbené, pretože sú vyrobené tak, aby vydržali, odolávali škvrnám a vaše nohy sa v nich cítili pohodlne. Ak existuje niečo, čo by ste im mohli vytknúť, tak je ich čistenie. Aj to záleží od toho, aký materiál si zvolíte.

Chlpaté 

Chlpaté koberce s dlhým vlasom ponúkajú svoje výhody a nevýhody. Častokrát budete mať chuť vziať hrebeň a vyčesať ich, ako svoje vlastné vlasy. Ich čistenie je niekedy na nervy. Na druhú stranu, ponúkajú teplo vaším chodidlá, ktoré stojí za to vyskúšať. Do spálne či obývačky sú úplne ideálne.

Plyšové

Tieto si zamilujú hlavne deti a budú ich chcieť mať v detskej izbe. Je to typ koberca s rezaným vlasom s veľmi krátkymi vláknami, ktoré vytvárajú zamatovú textúru. Koberce s plyšovým vlasom sú vhodné do spální a obývačiek, pretože sú mäkké a ľahko sa čistia. 

Tento typ koberca vytvára útulný a vizuálne príťažlivý štýl, ktorý dopĺňa celkový vzhľad týchto oblastí. Pri dlhodobom používaní však existuje riziko deformácie a škvŕn, ktoré sa na ňom časom objavia.

Je to typ koberca s rezaným vlasom s veľmi krátkymi vláknami, ktoré vytvárajú zamatovú textúru. Zdroj: shutterstock
Je to typ koberca s rezaným vlasom s veľmi krátkymi vláknami, ktoré vytvárajú zamatovú textúru. Zdroj: shutterstock

Saxony

Koberce saxony vynikajú dlhými, viac textúrovanými vláknami, ktoré vytvárajú príjemný pocit pod nohami. Dávajte si pozor, ak ich budete mať v miestnostiach s ťažkým nábytkom. Ľahko sa pod nimi dokážu poškodiť. 

Úplne si viete predstaviť, ako takéto koberce môžu zdobiť miestnosti vo vašom domove? My vieme, kde tie najlepšie koberce zohnať. Stačí keď navštívite stránku https://krasnekoberce.sk a vyberiete si to najlepšie, čo vám padne do oka.



Autor: Kolektív autorov
Foto: Shutterstock, freepik.com

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama