vyhľadávanie
Dnes je 27.7.

Aquatherm Nitra - novinky a ocenené produkty

Zverejnené: 23. 2. 2019

V dňoch 05. – 08. februára 2019 sa konal už 20. ročník medzinárodného odborného veľtrhu Aquatherm Nitra. Veľtrhu sa zúčastnilo 211 vystavovateľov zo 7 krajín a hneď v prvý deň po otvorení prekvapil svojou účasťou. Návštevníci z radov odbornej aj laickej verejnosti prišli pozrieť novinky z oblasti TZB.

Spoločnosť Thermo/Solar zo Žiaru nad Hronom najväčší slovenský výrobca kolektorov– vystavovala na veľtrhu nový plochý termický kolektor s označením TS500M. Tematicky sa výstave zamerali okrem rodinných domov aj na bytové domy, preto vystavovali slnečné kolektory so zväčšenou plochou TS500 a horizontálne TS530/M. Kolektory nemusia byť len na streche, ale práve TS500/M sú vhodné na umiestnenie na fasády a balkóny domov.

Spoločnosť Viessmann sa prezentovala tradične so svojimi špičkovými výrobkami, ktoré zahŕňali vysoko efektívne kondenzačné systémy na plyn, tepelné čerpadlá, centrálne a decentrálne vetracie systémy.

Spoločnosť FENIX Slovensko – špecialista na sálavé vykurovanie nám tradične prezentovala celý sortiment elektrického vykurovania – vykurovacie rohože, fólie a množstvo dizajnovo zaujímavých sklenených ako aj mramorových vykurovacích panelov.

Značka Vaillant prezentovala svoju novinku tepelné čerpadlo vzduch-voda aroTHERM split typu vzduch/voda s oddeleným chladivovým okruhom. Spoľahlivo vykuruje, chladí a pripraví aj teplú vodu. Vhodné je nielen pre novostavby, ale aj rekonštrukcie. Je mimoriadne tiché, osvedčilo sa i v susedstvách s hustejšou zástavbou. Získalo tiež prestížne ocenenie Red Dot Design Award 2018.

Spoločnosť KARMA – tradičný český výrobca plynových spotrebičov nám na veľtrhu prezentovala plynové zabudované krby, ktoré majú nasávanie vzduchu z miestnosti, odťah spalín vyvedený do vyvložkovaného komína. Pri výkone takmer 9 kW sú vhodné aj do väčších miestností o veľkosti až 180 m³. Konštrukcia spaľovacej komory doplnená keramickými prvkami nad horákmi umožňuje pohľad na planúci oheň, ktorý je porovnateľný s krbmi na drevo. Na rozdiel od klasických krbov na pevné palivo je možnosť pri plynových krboch rady EXCLUSIVE nastaviť požadovanú teplotu v miestnosti, ktorú plynový krb automatický udržuje. K maximálnemu pohodliu pre obsluhu je použité diaľkové ovládanie.

Pri príležitosti konania 20. ročníka medzinárodného odborného veľtrhu vykurovacej, ventilačnej, klimatizačnej, meracej, regulačnej, sanitárnej a ekologickej techniky Aquatherm Nitra boli udelené ocenenia za najlepšie exponáty veľtrhu:

1. miesto – Posilovacia stanica hydro Solo-E Optimum,
vystavovateľ: Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o., výrobca: GRUNDFOS, Dánsko

2. miesto – Analyzátor spalín testo 300,
vystavovateľ: Testo, s.r.o., výrobca: Testo SE & Co. KGaA

Ocenenie TZB-EXPO získal nový analyzátor spalín testo 300, ktorý prináša veľa inovatívnych prvkov pre efektívnu prácu pri nastavovaní vykurovacích zariadení:
veľký 5" HD displej odolný proti poškriabaniu s technológiou SmartTouch, inteligentným dotykovým ovládaním a vymeniteľnou ochrannou vrstvou,
jednoduché, intuitívne menu pre všetky dôležité merania
4 silné magnety s ochranným pogumovaním pre bezpečnú prácu v náročnom prostredí
v pohotovostnom režime je pripravený merať po stlačení tlačidla

3. miesto – Splitové tepelné čerpadlo s oddeleným chladivovým okruhom aroTHERM Split VWL 35/5 AS – VWL 125/5 AS,
vystavovateľ: Vaillant Group Slovakia s.r.o., výrobca: Vaillant GmbH, Nemecko

Na veľtrhu Aquatherm udelili Cenu SSTP za výrobok 2019 elektrokotlu Ray značky Protherm.

Ocenenie za celkový koncept prezentácie

Pri príležitosti konania 20. ročníka medzinárodného odborného veľtrhu vykurovacej, ventilačnej, klimatizačnej, meracej, regulačnej, sanitárnej a ekologickej techniky Aquatherm Nitra bolo udelené ocenenie za celkový koncept prezentácie spoločnosti na veľtrhu vystavovateľovi: Brilon a.s.

Autor: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Kateřina Kočická

Tématické odbory

reklama

Nové

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Zverejnené 26.7. Ako si zaistiť pekné a moderné bývanie, keď nové domy sú neúnosne drahé a hypotekárne úroky vysoké? Pre mnohých záujemcov o vlastné bývanie tak prichádza do úvahy rekonštrukcia alebo prestavba existujúceho objektu. ísť na článok

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Zverejnené 24.7. Leto je v plnom prúde a túžba po osviežení počas horúcich dní je veľká. Ak máte záhradu, určite vás láka súkromie a pohodlie vlastného priestoru, kde si môžete užiť vodné radovánky a príjemné schladenie. Výber správneho bazéna môže byť kľúčom k… ísť na článok

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Zverejnené 23.7. Náročná rekonštrukcia Jurkovičových stavieb Vodoliečebného ústavu a Slnečných kúpeľov je na konci a do pamiatkovo chráneného areálu sa rýchlo vracia život. Od jari tohto roku sa tak návštevníci Luhačovíc môžu vypraviť na úžasnú expozíciu Dušana… ísť na článok

reklama