Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Aquatherm Nitra - novinky a ocenené produkty

Zverejnené: 23. 2. 2019

V dňoch 05. – 08. februára 2019 sa konal už 20. ročník medzinárodného odborného veľtrhu Aquatherm Nitra. Veľtrhu sa zúčastnilo 211 vystavovateľov zo 7 krajín a hneď v prvý deň po otvorení prekvapil svojou účasťou. Návštevníci z radov odbornej aj laickej verejnosti prišli pozrieť novinky z oblasti TZB.

Spoločnosť Thermo/Solar zo Žiaru nad Hronom najväčší slovenský výrobca kolektorov– vystavovala na veľtrhu nový plochý termický kolektor s označením TS500M. Tematicky sa výstave zamerali okrem rodinných domov aj na bytové domy, preto vystavovali slnečné kolektory so zväčšenou plochou TS500 a horizontálne TS530/M. Kolektory nemusia byť len na streche, ale práve TS500/M sú vhodné na umiestnenie na fasády a balkóny domov.

Spoločnosť Viessmann sa prezentovala tradične so svojimi špičkovými výrobkami, ktoré zahŕňali vysoko efektívne kondenzačné systémy na plyn, tepelné čerpadlá, centrálne a decentrálne vetracie systémy.

Spoločnosť FENIX Slovensko – špecialista na sálavé vykurovanie nám tradične prezentovala celý sortiment elektrického vykurovania – vykurovacie rohože, fólie a množstvo dizajnovo zaujímavých sklenených ako aj mramorových vykurovacích panelov.

Značka Vaillant prezentovala svoju novinku tepelné čerpadlo vzduch-voda aroTHERM split typu vzduch/voda s oddeleným chladivovým okruhom. Spoľahlivo vykuruje, chladí a pripraví aj teplú vodu. Vhodné je nielen pre novostavby, ale aj rekonštrukcie. Je mimoriadne tiché, osvedčilo sa i v susedstvách s hustejšou zástavbou. Získalo tiež prestížne ocenenie Red Dot Design Award 2018.

Spoločnosť KARMA – tradičný český výrobca plynových spotrebičov nám na veľtrhu prezentovala plynové zabudované krby, ktoré majú nasávanie vzduchu z miestnosti, odťah spalín vyvedený do vyvložkovaného komína. Pri výkone takmer 9 kW sú vhodné aj do väčších miestností o veľkosti až 180 m³. Konštrukcia spaľovacej komory doplnená keramickými prvkami nad horákmi umožňuje pohľad na planúci oheň, ktorý je porovnateľný s krbmi na drevo. Na rozdiel od klasických krbov na pevné palivo je možnosť pri plynových krboch rady EXCLUSIVE nastaviť požadovanú teplotu v miestnosti, ktorú plynový krb automatický udržuje. K maximálnemu pohodliu pre obsluhu je použité diaľkové ovládanie.

Pri príležitosti konania 20. ročníka medzinárodného odborného veľtrhu vykurovacej, ventilačnej, klimatizačnej, meracej, regulačnej, sanitárnej a ekologickej techniky Aquatherm Nitra boli udelené ocenenia za najlepšie exponáty veľtrhu:

1. miesto – Posilovacia stanica hydro Solo-E Optimum,
vystavovateľ: Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o., výrobca: GRUNDFOS, Dánsko

2. miesto – Analyzátor spalín testo 300,
vystavovateľ: Testo, s.r.o., výrobca: Testo SE & Co. KGaA

Ocenenie TZB-EXPO získal nový analyzátor spalín testo 300, ktorý prináša veľa inovatívnych prvkov pre efektívnu prácu pri nastavovaní vykurovacích zariadení:
veľký 5" HD displej odolný proti poškriabaniu s technológiou SmartTouch, inteligentným dotykovým ovládaním a vymeniteľnou ochrannou vrstvou,
jednoduché, intuitívne menu pre všetky dôležité merania
4 silné magnety s ochranným pogumovaním pre bezpečnú prácu v náročnom prostredí
v pohotovostnom režime je pripravený merať po stlačení tlačidla

3. miesto – Splitové tepelné čerpadlo s oddeleným chladivovým okruhom aroTHERM Split VWL 35/5 AS – VWL 125/5 AS,
vystavovateľ: Vaillant Group Slovakia s.r.o., výrobca: Vaillant GmbH, Nemecko

Na veľtrhu Aquatherm udelili Cenu SSTP za výrobok 2019 elektrokotlu Ray značky Protherm.

Ocenenie za celkový koncept prezentácie

Pri príležitosti konania 20. ročníka medzinárodného odborného veľtrhu vykurovacej, ventilačnej, klimatizačnej, meracej, regulačnej, sanitárnej a ekologickej techniky Aquatherm Nitra bolo udelené ocenenie za celkový koncept prezentácie spoločnosti na veľtrhu vystavovateľovi: Brilon a.s.

Autor: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Kateřina Kočická

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama