Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Automatické dvere = reprezentatívny vstup do verejných priestorov

Zverejnené: 22. 8. 2019

Vstup do objektu je prvé, čo zaujme oko pravidelného aj príležitostného návštevníka. Akostne podradný produkt na mieste vchodu vytvára negatívny prvý dojem, ktorý zostáva v mysli hosťa aj dlho po odchode z budovy. Dvere z kvalitných materiálov, ktoré umožnia hladký a plynulý prístup do objektu, môžu tak byť pre úspech podnikateľa sídliaceho v danom objekte aj rozhodujúce.

Spoločnosť Raccoon, český výrobca karuselových, lineárnych a automatických dverí ponúka skutočne pestrý sortiment. Špecializuje sa na dodávku individuálnych riešení (predovšetkým pre komerčné, skladové, administratívne objekty), ktorými vychádza v ústrety predstavám investora aj architekta. Množstvo doterajších realizácií uisťujú zákazníka o tom, že oslovuje skúsenú a stabilnú firmu, ktorej produkty disponujú dlhou životnosťou a kvalitou. V tomto článku si predstavíme aspoň čriepky realizácií spoločnosti Raccoon, ktoré považujeme v tomto roku za zásadné.

Visionary Holešovice

V pražských Holešoviciach vznikla unikátna kancelárska budova, ktorej tvorcovia kládli dôraz predovšetkým na zdravie a duševnú pohodu ich obyvateľov. Spája pracovné prostredie so zábavou. Je prvým objektom v ČR s bežeckou dráhou na streche. Sedem nadzemných podlaží objektu je usporiadaných v tvare písmena H a samozrejmosťou je presklená fasáda. Reprezentatívny vstup do tejto budovy je riešený Raccoon transparentným karuselovým vchodom, ktorý spĺňa najvyššie nároky, aké tento veľmi moderný objekt v prevádzke určuje. Dodávajú do interiéru dostatok denného svetla s ktorým brilantne pracujú. Praktickou výhodou je okrem iného minimálna energetická stratovosť (otáčanie karuselu totiž nedovoľuje priamy styk vnútorného a vonkajšieho prostredia) alebo elimináciu prechodu hluku a prachu z exteriéru dovnútra. Stavba je doplnená tiež nadrozmernými a protipožiarnymi automatickými dverami.

Vstup do objektu Visionary Holešovice realizovaný spoločnosťou Raccoon
Vstup do objektu Visionary Holešovice realizovaný spoločnosťou Raccoon

Bussiness park Campus Science Park

Množstvo odpočinkových zón ponúka aj bussiness park budovy D&E v Brne nazývaný Campus Science Park. Jedná sa o objekt, ktorý tesne susedí s nákupným centrom, nemocnicou a kampusom Masarykovej Univerzity. Oblasť disponuje výbornou dopravnou obslužnosťou a nachádza sa blízko diaľnice. To všetko dopĺňajú nadštandardné parkovacie kapacity. Aj tu v Campus Science Parku je vstup do budovy vybavený karuselovými dverami Raccoon.

Vstup do budovy Campus Science Park v Brne je vybavený karuselovými dverami Raccoon
Vstup do budovy Campus Science Park v Brne je vybavený karuselovými dverami Raccoon

Zdravotníctvo

Raccoon sa v tomto roku zúčastnil ako subdodávateľ hneď niekoľkých rekonštrukcií či prístavieb českých nemocníc. Automatické dvere disponujú v tejto sfére veľmi špecifickým uplatnením. Striktné hygienické predpisy nedovoľujú zanedbať kvalitu v žiadnom detaile.

V Českých Budejoviciach postupne zrealizoval viac než 150 automatických dverí.

V Olomouckej nemocnici bolo v rámci nového pavilónu Interna a Geriatrie situovaných 21 vnútorných automatických a požiarnych automatických dverí vedúcich do vyšetrovní a oddelení ARO. Zároveň bolo v rovnakom objekte dokončených 14 ks automatických dverí do izieb pacientov Následnej Intenzívnej Starostlivosti.

Na oddelení II Interny v Olomouci bolo dodaných 21 kusov vnútorných protipožiarnych automatických dverí Raccoon
Na oddelení II Interny v Olomouci bolo dodaných 21 kusov vnútorných protipožiarnych automatických dverí Raccoon

V Třebíči bolo na niekoľkých oddeleniach, vrátane operačných sál, umiestnených veľké množstvo vnútorných protihlukových hliníkových protipožiarnych výplní, stien a deliacich priečok a 36 kusov automaticky ovládaných dverí.

Aj v nemocnici v Trebíči bolo realizovaných množstvo vnútorných automatických dverí a deliacich priečok Raccoon
Aj v nemocnici v Trebíči bolo realizovaných množstvo vnútorných automatických dverí a deliacich priečok Raccoon

Do centrálneho objektu nemocnice v Uherskom Hradišti boli v druhej etape výstavby dodané okná a exteriérové dvere, vnútorné protihlukové nepožiarne výplne, steny a deliace priečky, ďalej tiež automaticky posuvné, otváracie a požiarne dvere.

Aj detské oddelenie nemocnice Nového Mesta na Morave v súčasnosti disponuje produktmi Raccoon, konkrétne vonkajšími hliníkovými oknami a automatickými dvermi s požiarnou odolnosťou a predsadenou montážou.

Rozsiahly komplex sociálneho Domova PETRA Mačkov zahŕňa niekoľko protipožiarnych automatických dverí Raccoon. Do kúpeľného domu Kiev vo Františkových kúpeľoch boli dodané celosklenené dvere vedúce k bazénu v modernom elegantnom dizajne a vstupný portál s automatickými dverami.

Mnoho ďalšieho

Medzi významných zákazníkov, s ktorými prebiehala spolupráca v tomto roku, patrí aj obchodný lekárenský reťazec Dr. Max, DM drogéria a čerpacia stanica Benzina. Trvalú spoluprácu predovšetkým v oblasti dverovej techniky rozvíja Raccoon s autosalónmi Mercedes, Ford, Opel, BMW. Tiež novo vybudovaná reštaurácia Stodola pri čerpacej stanici v Hornej Folmave (tiež ČR) využíva služieb Raccoon. Budú v nej umiestnené automatické dvere so zabezpečenou bezporuchovou prevádzkou aj HS portálmi (s kvalitným, robustným profilom a vybavené značkovým kovaním). Raccoon sa podieľal aj na rekonštrukcii a prístavbe Filozofickej fakulty Masarykovej univerzity v Brne, kde boli umiestnené vonkajšie automatické a teleskopické dvere, vnútorné hliníkové požiarne aj nepožiarne výplne s diaľkovo ovládanými motorickými žalúziami a ďalej tiež deliace priečky a dvere.

Automatika do moderných aj historických budov

Automatické dvere môžu byť prispôsobované predstavám architekta v celkom novom navrhovanom projekte, ale je možné ich citlivo zakomponovať aj do historických objektov. Či už sa jedná o automatické dvere (posuvné či otváracie), karuselové a protipožiarne dvere, rolovacie bezpečnostné vstupy alebo o dizajnové celosklenené bezrámové steny vrátane dverí, všetko je možné obstarať v najvyššej kvalite. Značka Raccoon je toho zjavným príkladom.

Kontakty:
Ing. Ján Urban
Lamačská cesta 99, 841 03 Bratislava
Tel.: +421 948 605 641
E-mail: urban@raccoondoors.com

Autor: Bc. Helena Široká
Foto: Archív firmy Raccoon, s.r.o.
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama