Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Automatizácia domácností

Zverejnené: 3. 8. 2020

Firma NORDIA v roku 2020 oslávila 25. výročie svojho vzniku. Zaradila sa medzi popredných slovenských výrobcov tieniacej rolovacej techniky, sieťok proti hmyzu, rolovacích brán a ostatných produktov, ktoré sú súčasťou výrobného a montážneho programu firmy.

Firma NORDIA sa už od svojho vzniku zamerala na presadzovanie motorizácie a elektronizácie svojich rolovacích systémov. Hlavným dodávateľom uvedených systémov je najväčšia svetová firma SOMFY so sídlom vo Francúzsku. Celosvetový trend – ovládanie domácností pomocou internetového pripojenia, firma NORDIA aktívne podporuje a realizuje.

Predstavíme Vám centrálnu jednotku Tahoma premium, ktorá je unikátnym produktom firmy SOMFY.

Somfy TaHoma Premium

Centrálna jednotka TaHoma Premium umožňuje užívateľovi ovládať všetky zariadenia v domácnosti prostredníctvom internetového pripojenia. Domácnosť môžete ovládať priamo z domova, ale aj vzdialene pomocou aplikácie pre mobilný telefón, tablet a webového rozhrania v počítači.

Automatizácia domácnosti

Po pripojení systému TaHoma a kompatibilných zariadení vo vašej domácnosti k internetu môžete bezdrôtovo ovládať vnútorné a vonkajšie tienenie, osvetlenie, vykurovanie, alarm alebo vjazdovú bránu a garážovú bránu. Všetky zariadenia potom ovládate v mobilnej aplikácii alebo diaľkovým ovládačom.

Inteligentná alebo tzv. smart mobilná aplikácia

Mobilná aplikácia Somfy TaHoma je úplne zadarmo. Umožňuje mať kontrolu nad celou domácnosťou aj v čase vašej neprítomnosti. V prípade vniknutia cudzej osoby dostanete správu s upozornením na vybrané zariadenie. Špeciálny program "Odradzovacie akcie" slúži na odradenie zlodeja a zároveň zabezpečí vašu domácnosť (napr. žalúzie sa zatvoria, svetlá sa rozsvietia). V aplikácii máte možnosť si zobraziť aktívne čidlá v aktuálnom režime, históriu poplachov a hlásenia snímačov alebo vďaka funkcii SOS upozorniť svojich príbuzných v prípade núdze jednoduchým stlačením ikonky.

Zabezpečenie a aktualizácie

Prostredníctvom pripojenia k internetu je TaHoma stále v kontakte so zabezpečeným serverom, ku ktorému máte neobmedzený prístup. Pre ešte väčšie zabezpečenie vytvorilo Somfy špeciálny riadkový protokol io-homecontrol. Zariadenie TaHoma sa priebežne aktualizuje, aby ste vždy mali jeho najaktuálnejšiu verziu.

Scenáre a kalendár

So scenármi vám odpadá každodenné ovládanie a kontrola domácnosti. Stačí ich raz nastaviť a potom vyvolať stlačením tlačidla.

*Odchádzate do práce. Stlačíte tlačidlo a svetlá sa sami zhasínajú, rolety sa zaťahujú, garážová brána či vjazdová brána sa otvára. Vytvoriť môžete aj tzv. smart scenár, ktorý kombinuje niekoľko podmienok naraz.

*Slnečné čidlo na vonkajších roletách zistí, že dnes bude vonku naozaj teplo a ostré slnko každú minútu zvyšuje teplotu v miestnosti. Akonáhle systém TaHoma dostane túto správu, rolety zatiahne a v dome udržuje príjemnú teplotu.

Vďaka kalendáru si potom nastavíte spustenie jednotlivých scenárov na konkrétny dátum. Hodí sa pre spúšťanie rozdielnych scenárov cez pracovné dni a víkendy.

Úspora energie

Systém TaHoma dokáže vďaka automatizácii domácnosti ušetriť náklady na energie. Ako to funguje? Slnečné čidlo vytiahne cez deň žalúzie či rolety, aby dovnútra pustilo slnko a prirodzené teplo. Kúrenie samo udržuje požadovanú teplotu, ale neplytvá energiou.

TaHoma a kompatibilita

Vďaka otvorenosti Somfy je TaHoma kompatibilný s mnohými zariadeniami vybraných výrobcov, napr. Amazon Alexa (ovládanie domácnosti hlasom, v závislosti od dostupnosti služby v danej oblasti) a Philips Hue ( osvetlenie).

Výhody systému TaHoma Premium

 Inštalácia bez zásahu do stien
 Ovládanie odkiaľkoľvek
 Upozornenie do vášho mobilu v prípade vlámania
 Jednoduchá rozšíriteľnosť o ďalšie príslušenstvo
 Mobilné aplikácie ZADARMO
 Záruka 5 rokov

Viac informácií na www.nordia.sk

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Nordia

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama