Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Česká sklenená tradícia v kúpeľni

Zverejnené: 15. 10. 2021

Popri vysokej hygienickosti si dizajnéri na skle cenia aj jeho schopnosti efektne odrážať svetlo. Ide navyše o prostriedok individualizácie interiérov. Všetky pozitíva, ktoré sklo prináša po technickej i estetickej stránke, využila spoločnosť Hansgrohe, ktorá na tohtoročnom Designbloku predstavila, okrem iného, kúpeľňové batérie AXOR MyEdition_Glass Concept s krištáľovým povrchom.

Nový rad sklenených batérii je rozšírením kolekcie AXOR MyEdition, za ktorej dizajnom stojí štúdio Phoenix Design so sídlom v Stuttgarte. Zvláštne znamenie: neutrálna montážna doštička, ktorá umožňuje použiť na batérii individuálne zvolený materiál. „AXOR MyEdition_Glass Concept je potencionálne ďalším rozšírením kolekcie AXOR MyEdition. Konceptom chceme ponúknuť našim zákazníkom možnosť ďalšej individualizácie v kúpeľni s využitím českého skla v kvalite Optiwhite ako ušľachtilého a hygienického materiálu. Zároveň sklenenými plochami vieme poskytnúť architektom a dizajnérom novú platformu pre hru s interiérovým osvetlením. Petra a Larsa sme oslovili ako expertov práce so sklom. Vďaka svojim realizáciám majú výborné kontakty na sklárske dielne v Severných Čechách, kde má sklárske remeslo tradíciu už po niekoľko storočí,“ hovorí Ladislav Grebec, konateľ Hansgrohe CS Brno.

„Všeobecne môžeme povedať, že náš dizajn je inšpirovaný starými technológiami rezania skla pomocou rezov, ktoré odrážajú svetlo takmer zo všetkých uhlov. Táto hra svetla a odrazov mu dodáva vlastnosti diamantu. Na to sme použili najčistejšie a najpriehľadnejšie optické sklo bez akejkoľvek farby a bez bublín,“ dodávajú k tomu autori návrhu Peter Olah & Lars Kemper.

Kolekcia One

Značku AXOR na Designbloku zastúpili tiež produkty rady One pre umývadlo, vaňu a sprchu od britských designérov Edwarda Barbera a Jaye Osgerbyho. Zdokonalená technológia Select umožňuje batérii nový spôsob interakcie: zatlačením ovládacej jednotky dole sa dá voda pustiť alebo vypnúť, otočením v smere hodinových ručičiek sa zvyšuje teplota. Ovládanie je jednoduché, intuitívne a veľmi presné. So svojim nadčasovým dizajnom a povrchom v chróme, matne čiernej a ďalších exkluzívnych povrchových úpravách prináša AXOR One vybranú eleganciu do každej kúpeľne.

Pre tieto ikonické batérie je charakteristické ľahké zúženie smerom k ohnutým výtokom - subtílny detail, ktorý podčiarkuje mimoriadnu kvalitu dizajnu a výroby. Mechanické rukoväte batérií s technológiou Select umožňujú presne a úsporne púšťať a vypínať vodu a tiež kontrolovať teplotu. Termostatická batéria so svojimi veľkými, zreteľne označenými tlačidlami Select ponúka rýchle a priame prepínanie druhu prúdu pre sprchu alebo vaňu; veľkoplošná rukoväť termostatickej batérie potom intuitívnu, ultra presnú kontrolu teploty a množstva. Horné a ručné sprchy AXOR One sa vyznačujú monolitickými tvarmi a inovatívnym umiestnením prúdov Rain a PowderRain, čo sa odráža v charakteristickom grafickom jazyku hlavice sprchy. Sprchová hadica je perfektnou kombináciou All-in-One - horná sprcha, ručná sprcha, sprchová tyč a pripojenie na stenu.

Sortiment AXOR One zahŕňa celkom 31 produktov a k rozsiahlemu sortimentu sprchových produktov patria horné sprchy, ktoré kombinujú prúd Rain a PowderRain, ručná sprcha s PowderRain, Showerpipe a sprchová sada, ktoré majú vďaka integrovaným prípojkám na stenu opticky čistý, redukovaný vzhľad. Ako perfektný doplnok poslúžia doplnky AXOR Universal Circular. Celú kolekciu je možné individualizovať – povrchom v matnej čiernej farbe alebo jednou z exkluzívnych povrchových úprav AXOR FinishPlus.

Autor: Tlačová správa
Foto: archív HansGrohe SE

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama