Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Chemické kotvy Pattex nahradia hmoždinky, klince aj skrutky

Zverejnené: 8. 11. 2008

Chemické kotvenie je v súčasnosti považované za najprogresívnejší spôsob upevňovania najrôznejších prvkov. Jedná sa totiž o rýchlu a spoľahlivú náhradu klincov, skrutiek, hmoždiniek, a dokonca aj oceľových kotiev, používaných doposiaľ napríklad pre kotvenie oceľových hál a budov. V sortimente značky Pattex ( Henkel ČR ) nájdeme dva typy chemických kotiev – Pattex CF 850 a CF 900, a to v niekoľkých variantoch balenia tak, aby dokázali vyhovieť špecifickým potrebám zákazníkov.

Chemická kotva Pattex je špičkový materiál, ktorý sa uplatní nielen pri kotvení bezpečnostných brán a závor, verejného osvetlenia, oceľových hál, potrubných systémov a vzduchotechniky, ale aj závesných toaliet, umývadiel, skríň a políc, slnečných zábran a markíz a tiež schodov či zábradlia. Lepiace malty Pattex CF 850 a 900 sú určené širokému spektru odborníkov, ako sú tesári, stolári, inštalatéri, výrobcovia kuchýň, elektrikári, murári, zámočníci, kováči, stavebné firmy, montážnici, a samozrejme aj domácim majstrom.

Chemická kotva Pattex CF 850

Chemická kotva Pattex CF 850 je univerzálna malta na báze polyesterovej živice. Táto, na trhu najrozšírenejšia, polyesterová technológia prináša výhodu rýchleho a jednoduchého použitia. Pattex CF 850 je vhodná pre stredné zaťaženie, je možné ju použiť do plných aj dutých materiálov, rýchlo vytvrdzuje, nie je ale vhodná k aplikácii na vlhké podklady a pre materiály trvale vystavené vlhkosti. Pattex CF 850 je na trhu v kartuši o objeme 300 ml a ďalej v menšom 165 ml balení s doplnkami. To ocenia hlavne domáci majstri, chatári a chalupári, pretože v jedinom balení nájdu všetko, čo je potrebné pre rýchle a jednoduché upevnenie najrôznejších predmetov – lepiacu maltu, dva zmiešavače, dve sitá (určené do dutých materiálov) a dve závitové tyče. Pri aplikácii je možné využiť bežnú aplikačnú pištoľ používanú u montážnych lepidiel, silikónov či tmelov (a kotiev Pattex o objeme 300 ml).

Chemická kotva Pattex CF 900

Chemická kotva Pattex CF 900, malta na báze vinylesterovej živice, vyniká rýchlosťou a jednoduchosťou použitia, je určená pre stredné a vysoké zaťaženie. Je možné aplikovať ju aj na mokré podklady a je trvale vodotesná. Na trhu je ju možné dostať v kartuši o objeme 300 ml a takisto vo väčšom 380 ml balení. Toto balenie je určené predovšetkým profesionálnym remeselníkom a montážnym firmám, pretože umožňuje upevniť oveľa viac prvkov a predstavuje tak významné urýchlenie a zjednodušenie práce. Pre aplikáciu väčšieho balenia je potrebné využiť špeciálnu aplikačnú pištoľ zaisťujúcu presnejšie dávkovanie jednotlivých zložiek chemickej kotvy.

K chemickým kotvám Pattex ponúka Henkel ČR celý rad rôznych doplnkov – zmiešavače, sitká, kotviace tyče, čistiace nástroje a aplikačné pištole. Dierované sitká je potrebné použiť vždy pri kotvení do dierkovaného materiálu. Chemické kotvy Pattex ponúkajú špecializovaní predajcovia, maloobchody a veľkoobchody s potrebami pre remeselníkov a siete s potrebami pre domácich majstrov. Viac informácií o tomto materiáli nájdete na www.pattex.sk, kde si takisto môžete prezrieť aj inštruktážne videá o správnej aplikácii chemických kotiev Pattex.


Upevnenie stožiarového stĺpu chemickou kotvou Pattex

Zábradlie upevnené pomocou chemickej kotvy
Autor: Marie Šimonovská
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama