Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 23.4.

Chystáte sa stavať alebo rekonštruovať? Poradíme vám, aké moderné prvky do interiéru zvoliť

Zverejnené: 29. 10. 2020

Púšťate sa do stavby domu alebo do rekonštrukcie bytu? Rozmýšľate, akým štýlom zariadiť interiér? Inšpirujte sa tipmi na moderné prvky, ktoré mu bez námahy dodajú ten správny šmrnc.

Foto: Zastolskiy Victor, shutterstock

1. Technologické vychytávky

Rôzne technologické vychytávky môžu byť zaujímavým interiérovým doplnkom. Na trhu nájdete napríklad množstvo dizajnových a praktických svietidiel, ktoré sa dajú ovládať dokonca aj mobilom. Štýlové svetlo doladené správnymi žiarovkami oživí aj tú najjednoduchšiu miestnosť.

Ďalším moderným prvkom, ktorý interiér navyše zútulní, je elektrický krb. Vďaka technologickému pokroku je skoro na nerozoznanie od toho klasického. Navyše je to oveľa ekologickejšia a lacnejšia alternatíva. Kozuby sa vyrábajú v rôznych štýloch a niektoré môžete dokonca aj prenášať. Okrem toho príjemne hrejú aj bez toho, aby ste museli udržiavať plameň.

Zdroj: bigstockphoto.com
Zdroj: bigstockphoto.com

Ak hľadáte netradičný prvok do kuchyne, poobzerajte sa po recirkulačnom digestore. Ten na rozdiel od bežného nevisí nad sporákom, ale vysúva sa z pracovnej dosky.

Aj klasický digestor si však môžete zaobstarať v modernom šate. Čoraz častejšie sa digestory vyrábajú v nezvyčajných dizajnoch a tvaroch, ktoré zaujmú každú návštevu.

2. Presklené prvky

Sklenené prvky sú v interiérovom dizajne dlhoročnou stálicou. Veľké okná, presklené steny či terasy však nikdy nevyjdú z módy. Presklené plochy a zrkadlá opticky zväčšujú priestor a poskytujú viac prirodzeného denného svetla. Sklo je navyše aj ekologický a elegantný materiál.

Zdroj: pixabay.com
Zdroj: pixabay.com

Stretnúť sa môžete aj so skleneným schodmi a zábradliami. Tie budú určite neprehliadnuteľnou súčasťou interiéru. Myslite však na to, že sú zložitejšie na údržbu. Odtlačkom a šmuhám sa, bohužiaľ, nevyhnete.

3. Industriálne prvky

Aj vykúkajúca rúra, betónová stierka či železné konštrukcie sú moderným doplnkom interiéru. Industriálny štýl, ktorý vnáša do domácnosti prvky priemyselných budov, je stále veľmi obľúbený.

Pre jeho špecifickosť pravdepodobne nebude vyhovovať každému. Interiéru však dodáva naozaj netradičný nádych. Na niekoho môžu priemyselné doplnky pôsobiť chladne, no keď sa použijú v rozumnej miere, vytvoria zaujímavú kombináciu domáckeho a moderného dizajnu.

Zdroj: unsplash.com
Zdroj: unsplash.com

Ak si na odhalené steny a viditeľné rúry netrúfate, stačí interiér dotvoriť napríklad masívnym stolíkom z cementu či zaujímavým kovovým svietidlom.

4. Machové steny

Prírodné machové steny sú populárnou záležitosťou posledných rokov. Mach je skvelou alternatívou na miesta, kde sa klasické izbové rastliny nehodia alebo by sa im tam pre nedostatok svetla nedarilo. Interiér vďaka nemu pôsobí útulne a prírodne. Tento mäkký zelený koberec nemusíte mať na celej stene. Machom môžete vyložiť len určitú časť alebo ho do interiéru zakomponovať v podobe obrazu. Na dizajnovanie sa používa tzv. stabilizovaný mach, ktorý si vďaka nezávadnému konzervačnému prostriedku udrží svoju sýtu farbu a prírodný vzhľad mnoho rokov.

Foto: Kuznechik, shutterstock
Foto: Kuznechik, shutterstock

Hoci je o machu známe, že má rád vlhkosť, do kúpeľne sa tento typ veľmi nehodí. Voda a až príliš vlhké prostredie by ho mohli poškodiť. Ak ho tam predsa len chcete mať, voľte radšej menší obraz, ktorý zavesíte nad toaletu alebo na voľnú stenu ďalej od vane či sprchového kúta.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Viď popisky
reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama