Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Dosky CETRIS® LASUR sú ideálnym obkladom pre Vašu fasádu

Zverejnené: 20. 11. 2017

Cementotrieskové dosky CETRIS® LASUR sa vyrábajú zlisovaním zmesi drevených triesok, cementu, vody a hydratačných prísad. Spájajú tak výhody dreva a cementu a vynikajú vysokou odolnosťou voči poveternostným vplyvom. Neobsahujú žiadne nebezpečné látky, azbest ani formaldehyd, sú úplne ekologické a šetrné k nášmu životnému prostrediu.

Cementotrieskové dosky CETRIS® sú nehorľavé a sú určené na opláštenie stavieb, podbitie presahu striech, obľúbené sú ako obklady soklov, ale nachádzajú svoje využitie aj v interiéroch.

Dosky CETRIS® LASUR sa vyrábajú v hrúbkach 10–16 mm, majú hladký povrch a sú vybavené základným pigmentovaným podnáterom a finálnym lazúrovacím prefarebným lakom. Táto náterová hmota vytvára ochrannú vrstvu, ktorá ešte zvyšuje odolnosť voči poveternostným vplyvom, výrazne znižuje nasiakavosť dosky a je odolná voči UV žiareniu.

Náter má vysokú paropriepustnosť, je bez zápachu a spĺňa najvyššie nároky na ochranu zdravia (je netoxický) v kombinácii s maximálnou ohľaduplnosťou k životnému prostrediu.

Nástrek touto náterovou hmotou vytvára na doske CETRIS® elegantný polokrycí farebný efekt. Vysokotlakovým striekacím zariadením je dosiahnutá originálna štruktúra nástreku, každá doska je tak svojim spôsobom jedinečná. Farebná škála kedysi zahŕňala 7 farebných tónov v rôznych stupňoch šedých a hnedých odtieňov. Obľúbenosť pastelových odtieňov medzi zákazníkmi aj odbornou verejnosťou viedla výrobcov cementotrieskových dosiek CETRIS® spoločnosť CIDEM Hranice, a.s. k rozšíreniu farebného spektra odtieňov dosiek CETRIS® LASUR o 5 nových módnych odtieňov v červenom, modrom, zelenom a žltom tóne. V súčasnosti je tak k dispozícii celkovo 12 odtieňov.

Komu by však 12 odtieňov fasádnych dosiek nestačilo, sú k dispozícii tiež fasádne dosky CETRIS® FINISH (doska s fasádnym náterom, farebný odtieň vybraný zo vzorkovnice RAL alebo NCS). V prípadoch, kedy je vyžadovaný „surový” vzhľad fasády môže byť použitá aj základná doska CETRIS® BASIC v cementovo šedom odtieni.

Rodinný dom v Chorvátsku má elegantný „mramorovaný” kabát z cementotrieskových dosiek CETRIS® LASUR, odtieň 002. Fasádne dosky CETRIS® LASUR sú ukotvené mechanicky vrutmi k drevenej podkladovej konštrukcii, v tomto prípade boli na stavbu dodávané na mieru vyrobené fasádne obkladové dosky.

Všetko o fasádnych doskách sa dozviete na stránkach www.cetris.cz.

Autor: Ing. Miroslav Vacula
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama