Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Dotácie Zelená Domácnostiam pokračujú vydaním nových poukážok

Zverejnené: 6. 10. 2020

O dotácie z programu Zelená domácnostiam II môžete žíadať priebežne kedykoľvek. Nové poukážky pre žiadosti zo Zásobníku žiadostí sa však uvoľňujú vo vlnách podľa množstva zrealizovaných inštalácií.

Nové poukážky budú vydané v Októbri

V najbližších dňoch by mala Slovenská inovačná a energetická agentúra vydať približne 400 poukážok na tepelné čerpadlá, 410 poukážok na slnečné kolektory a viac ako 200 poukážok na kotly na biomasu.

Všetky žiadosti o poukážky by mali byť uspokojené ešte tento rok okrem žiadostí na tepelné čerpadlá. V súčasnosti je v zásobníku už vyše 1 300 žiadostí o pokážky na tepelné čerpadlá. Predpokladá sa, že ich vydávanie bude ukončené až začiatkom r. 2021.

Ak teda plánujete získanie poukážky na tepelné čerpadlo, odporúčame začať s návrhom a podaním žiadosti o poukážku v dostatočnom predstihu.

Dotácie sú určené pre záujemcov o slnečné kolektory, tepelné čerpadlá, fotovoltické panely, a kotly na biomasu (len tie ktoré nahradia kotly na uhlie) pre rodinné domy a bytové domy.

Každá domácnosť má nárok využiť dotáciu 1x na každý typ zariadenia. Ak už máte napr. slnečné kolektory, ešte stále môžete požiadať o dotáciu na fotovoltické panely aj tepelné čerpadlo.

O dotácie môžu v r. 2020 požiadať žiadatelia z celého Slovenska okrem Bratislavského samosprávneho kraja.

Máte záujem o dotácie?

3 kroky k získaniu dotácie a oprávneného zhotoviteľa:

Vyplňte žiadosť o návrh riešenia a nájdite si spoľahlivého a certifikovaného zhotoviteľa s ktorým sa dohodnete na dodaní zariadenia. Zistite, aké riešenie je vhodné pre Vašu situáciu a peňaženku a aká je výška dotácie pre dané riešenie.
Po dohode so zhotoviteľom požiadajte o poukážku.
Zaregistrujte poukážku u zhotoviteľa a vyberte si termín inštalácie, ktorý musí byť do 3 mesiacov od získania poukážky.

Harmonogram dotačných kôl na r. 2020

Nové poukážky na tepelné čerpadlá a slnečné kolektory budú z projektu Zelená domácnostiam II vydané v utorok 6. októbra 2020.

O týždeň neskôr budú žiadateľom doručované aj nové poukážky na kotly na biomasu a koncom októbra aj na fotovoltické panely.

Zmeny v uprednostňujúcich kritériách

Zelená domácnostiam II v r. 2020 zachováva rovnakú výšku podpory z r. 2019. Maximálne môže rodinný dom získať 1 750 € na slnečné kolektory, 3 400 € na tepelné čerpadlo, 1 500 € na fotovoltické panely a 1 500 € na kotly na biomasu.

Maximálnu výšku dotácie však môžete získať len splnením tzv. uprednostňujúcich kritérií. Uprednostnenie + 10% získate zrealizovaním opatrenia na zníženie spotreby energie alebo ste v oblasti kde nie je Centrálne zásobovanie teplom.

Uprednostnenie + 25% získate zrealizovaním opatrenia na zníženie spotreby energie a zároveň ste v oblasti kde nie je Centrálne zásobovanie teplom.

Viac informácií nájdete na stránke www.elektrinabezfaktur.sk

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama