Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Dvere do vlhkého prostredia

Zverejnené: 26. 12. 2019

Aké dvere odolajú náročným vlhkostným podmienkam kúpeľní či wellness centier? Ideálnym riešením do týchto priestorov sú dverné krídla tvorené moderným rámom vyrobeným z eloxovaného hliníka, ktorý sa vyznačuje pevnosťou, materiálovou stabilitou a samozrejme odolnosťou voči vlhkosti.

Príkladom dverí vhodných do vlhkého prostredia sú dvere MASTER DOOR a STING DOOR, ktorých hliníkový rám má úplne identický profil. "Rám dverí MASTER DOOR slúži k vonkajšiemu oplášteniu najrôznejšími materiálmi. Aby však bola zachovaná odolnosť dverného krídla voči vlhkosti, ich povrch by mal byť tvorený sklom. Dvere STING DOOR sú oproti tomu tvorené sklenenou výplňou v hrúbke štyri milimetre zasadenou do stredu obvodového rámu," vysvetľuje Petr Paksi, obchodný riaditeľ spoločnosti JAP FUTURE, ktorá sa zaoberá výrobou dizajnových dverných systémov. Ďalším variantom dverí, ktoré už môžete bez obáv použiť do vlhkého prostredia, sú dvere v novom rade IDEA DOOR, ktoré boli inšpirované najnovšími svetovými trendmi. Celý rad IDEA DOOR, obsahujúci tri základné modely IDEA, IDEALINE a IDEANET, stojí na modernom vzhľade subtílneho hliníkového rámu s rozmermi 40 × 20 milimetrov v kombinácii s novými, nezvyčajnými variantmi sklenených výplní dverí.

Priesvitné, ale nepriehľadné

„"V priestoroch kúpeľní či wellness centier vrelo odporúčam voliť pre dvere so sklenenou výplňou vždy sklo pieskované, mliečne alebo s grafickým motívom, nie však sklo číre. Takto upravené sklá totiž prepustia svetlo a vzhľadovo odľahčia priestor, ale neprepustia obraz, teda týmto priestorom zaistíte žiaducu intimitu," odporúča Mgr. Petr Paksi, DBA.

Iba dvere nestačia…

Dverné krídla k sebe pre svoju správnu funkciu potrebujú zárubňu a aj u tej je potrebné, aby v kúpeľniach či wellness centrách vydržala náročnejšie vlhkostné podmienky. Pre dizajnovú čistotu riešenia je vhodné zvoliť takzvané skryté zárubne, ktoré sú bez vonkajších viditeľných obložiek. "Skryté zárubne sú tiež vyrobené z eloxovaného hliníka, teda bez problémov odolávajú vlhkému prostrediu. Na výber sú dva typy - AKTIVE a EMOTIVE. Skrytá zárubňa Aktive sa vyznačuje tým, že je bez akejkoľvek viditeľnej obložky. Jej konštrukcia je prispôsobená tomu, aby vytvorila pevnú hranu priechodného otvoru, ktorá je schovaná pod finálnou povrchovou úpravou steny," hovorí Petr Paksi z JAP FUTURE a pokračuje: "Pre skrytú zárubňu Emotive je zase charakteristický vonkajší pohľadový hliníkový rámček o šírke sedemnásť milimetrov. Ten má funkciu nielen dizajnovú, ale aj praktickú. Slúži ako ochrana hrany priechodného otvoru proti mechanickému poškodeniu." Skryté zárubne Aktive a Emotive možno použiť pre dvere MASTER DOOR a STING DOOR.

Rez dverami (zľava): MASTER DOOR so skleneným opláštením, STING DOOR so sklenenou výplňou, IDEA so sklenenou výplňou.

Pre otočné dvere rady IDEA DOOR bola špeciálne vyvinutá zárubňa GARDE, ktorá navyše umožňuje kombináciu dverí s bočnými fixnými svetlíkmi a tým ponúka interiéru top riešenie presklených priečok so subtílnym rámom. Toto riešenie sa vyníma predovšetkým vo wellness centrách. Pre posuvný variant všetkých spomínaných modelov dverí je ideálnym riešením posuvný systém PREMIUM, ktorého hliníková koľajnica kotvená do stropu umožňuje posúvať veľkoformátové dielce tak, že interiér doslova využíva ilúzie pohyblivej priečky. Na koľajnici dlhej až šesť metrov možno kombinovať posuvné dvere aj fixné dielce, ktorých vzájomné poskladanie záleží čisto na vás.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy JAP

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama