Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Elektrické rošty postele – nevyhnutná výbava modernej spálne. Prečo sa oplatí ho mať?

Zverejnené: 25. 5. 2023

K peknej novej posteli a novému pohodlnému matracu patrí bezpochyby i elektricky polohovateľný rošt, ktorý má rovnako veľký vplyv na náš zdravý spánok. Váš nový matrac sa bude správne ventilovať len na vhodne zvolenom rošte, vrátane verzií s elektrickým polohovaním. Prečo je rošt taký dôležitý? Má na starosti dobré vetranie matraca a zabraňuje tak tvorbe plesní a množeniu roztočov. Preberá takisto časť záťaže matraca a rovnomerne ju rozkladá.

Aké sú prínosy elektricky polohovateľného roštu postele?

 

Elektricky polohovateľný rošt vám umožní optimálne nastavenie výšky v oblasti hlavy a krku, nôh, prípadne oboch oblastí. Naklopenie roštu v hlavovej oblasti vám prinesie pohodlie pri večernom čítaní, pozeraní filmu alebo rozhovore. Polohovanie roštu je zdravotným prínosom najmä pre osoby tráviace dlhší čas v posteli alebo pripútané na lôžko. Naopak možnosť polohovania v spodnej oblasti ocenia tí, ktorí majú v práci namáhané dolné končatiny, i tí so sedavým zamestnaním. Polohovanie zabraňuje vzniku opuchov vďaka odtoku prebytočnej lymfy. Správne zvolený polohovateľný elektrický rošt je tak aj preventívnym prostriedkom, takže sa budete po zdravom spánku cítiť oddýchnutí a plní síl.

 

Ako sa ovláda elektricky polohovateľný rošt postele?

 

Elektrický rošt postele sa ovláda motormi, ktoré zdvihnú príslušnú časť do polohy zvolenej používateľom. Ovládanie motorov môže prebiehať káblovým ovládačom alebo tlačidlami v bočnom paneli postele. Pri zapustení do nosného rámu sa dá používať aj v prípade postelí so zásuvkami, dodatočným vybavením alebo s úložným priestorom. V porovnaní s ručným polohovaním má elektrický pohon výhodu v podobe viacerých možností polôh a nastaveniu správnej polohy aj vo chvíli, keď na matraci leží osoba. Ak ste už rozhodnutí pre tento typ, stačí už len nájsť výhodnú ponuku s dopravou niektorého z e-shopov, napríklad: https://www.agatanabytok.sk/nabytok/matrace-a-rosty/rosty alebo kamenných predajní, výber je len na vás!  

Pre aké typy matracov sú elektricky polohovateľné rošty vhodné?

 

Elektricky polohovateľné rošty sú vhodné pre matrace vyrobené z jedného celku alebo matrace vyrobené z dvoch, maximálne troch typov výplňovej peny a s rozmermi 90×200 cm prípadne 140×200 cm. Pri polohovaní matraca z viacerých typov pien by mohlo nastať neželané rozlepenie alebo roztrhnutie matraca. Hrúbka matraca by mala dosahovať maximálne 21 cm. 

 

Koľko lamiel by mal mať ideálny rošt a kde ho kúpiť?

 

Polohovateľný rošt je tvorený pružnými lamelami. Pre správnu polohu tela pri oddychu a spánku by mal mať rošt postele aspoň 20 lamiel, pričom platí: čím viac, tým lepšie. Na trhu je množstvo výrobkov v rôznych cenových kategóriách, ak si však chcete byť istí, rozhodnite sa pre pohodlný elektricky nastaviteľný rošt s 28 lamelami umožňujúci plynule meniť polohu tela tak, aby ste dosiahli efekt prispôsobený vašim individuálnym preferenciám. Elektricky polohovateľný rošt je vhodný najmä pre starších ľudí a tých, ktorí radi za svoje pohodlie zaplatia o niečo viac vzhľadom na to, že tieto typy roštov sú o niečo drahšie ako statické alebo manuálne nastaviteľné rošty. Správny výber roštu naopak predlžuje životnosť matraca i jeho funkčnosť, do úvahy je preto takisto potrebné vziať návratnosť investície.


Ovládanie pomocou diaľkového ovládača vám umožní odpočívať na posteli v akejkoľvek polohe – so zdvihnutou hornou časťou tela (chrbát je podopretý do sedu) a nohami pokrčenými a zdvihnutými hore. Vďaka nastaveniu stupňa tvrdosti v stredovej časti bude komfort ešte väčší.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Viď popisky

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama