Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Elektrocentrály a motorové čerpadlá Heron od spoločnosti Madal Bal

Zverejnené: 13. 8. 2009

Dostatok prúdu pre spotrebiče na stavbách, v mobilných servisných jednotkách, ale aj na chate alebo na lodi, polievanie záhrady, prečerpanie vody z nádrže alebo čerpanie znečistenej vody, to všetko zaistia elektrocentrály a čerpadlá značky Heron od spoločnosti Madal Bal a.s.

Testy kvality

O ich kvalite svedčí skutočnosť, že sú vyrábané v továrňach, ktoré produkujú priemyselné spaľovacie motory montované nielen do elektrocentrál alebo čerpadiel, ale aj do snehových fréz a traktorov. Všetky výrobky spĺňajú ISO 9001 a environmentálne normy ISO 14001, stroje prechádzajú náročnými testami pre Európsku úniu (CE) a USA a už vo výrobe sú priebežne kontrolované od kvality vstupných materiálov a použitých súčiastok až po záťažové testy výkonu a výstupné testy funkčnosti.

Industriálne elektrocentrály Heron

Ich prednosťou je spoľahlivosť, pretože ani pri plnom menovitom výkone nepracujú na hranici možností a uvádzané technické parametre plnia s rezervou. Už v základných variantoch sú vybavené modernými technológiami, ktoré u iných typov patria už do nadštandardnej výbavy. Všetky priemyslové generátory tejto značky sú vybavené automatickým elektronickým systémom vyrovnania napätia AVR s veľmi kvalitným výstupným napätím s vyhladením maximálne do +/- 5 %. Vďaka systému regulácie môžu napájať elektrické náradie, elektromotory či niektoré typy zváracích agregátov, vykurovacie a osvetľovacie telesá, je možné ich využiť ako spoľahlivý zdroj záložnej energie. Rámové elektrocentrály sú usadené v masívnom ochrannom ráme, ktorý ich chráni pred poškodením a súčasne uľahčuje prepravu. Sú vybavené synchronizovaným alternátorom s kvalitným vinutím odolným proti tepelným náporom pri dlhodobej záťaži. Obsahujú systém kontroly stavu oleja, ktorý v prípade nízkej hladiny motor vypne a zabráni jeho poškodeniu. Generátory s menovitým výkonom nad 2 kW sú pre ľahší odpočet servisných intervalov a odpracovaných hodín vybavené digitálnym meračom motohodín.


Trojfázový industriálny generátor EGM 60 AVR-3E

Ke generátoru EGM 60 AVR-3 je možno připojit svařovací agregáty napájené napětím 400V

Industriálny generátor EGM 55 AVR-1

Ku generátoru EGM 55 AVR-1 je možné pripojiť zváraciu techniku napájanú napätím 230V

Digitálne elektrocentrály

Digitálne elektrocentrály majú inteligentnú reguláciu chodu motoru, ktorá zaisťuje jeho optimálne otáčky v závislosti na zaťažení elektrickými spotrebičmi, a tým pádom tiež aj nižšiu spotrebu (v tomto prípade až o 40 %). Elektronická kontrola generátora u týchto typov riadi procesy v elektrickej aj motorovej časti prístroja a v prípade dosiahnutia hraničných hodnôt jednotka generujúca prúd sa automaticky vypne, aby nedošlo k poškodeniu stroja. Po uvedení hodnôt do normálneho stavu sa opäť spustí. Použitím multipólového alternátora a invertorovej technológie bola dosiahnutá kvalitná výstupná charakteristika napätia umožňujúca aj pripojenie jemnej elektroniky vrátane lekárskych prístrojov.

Digitálny generátor DGI 20 S

Čerpadlá Heron

Čerpadlá Heron sa vyrábajú ako prúdové, kalové a tlakové. Kalové sú určené pre čerpanie znečistenej vody so zmesou pevných častí napríklad z výkopov, septikov, kanalizácií a k odčerpaniu záplavovej vody. Sú veľmi robustné, spočívajú v hrubšom rúrkovom ráme a sú vybavené masívnou turbínou z liatiny a silným motorom. To všetko zaisťuje vysokú odolnosť proti mechanickému poškodeniu aj pri čerpaní veľmi znečistenej vody s obsahom pevných častíc až do priemeru 25 mm. Štandardne sú dodávané s pojazdnými kolieskami a rukoväťou pre ľahké manévrovanie v ťažkom teréne. U prúdových čerpadiel je dôležitým parametrom objem prečerpanej vody. Tlakové čerpadlá kladú dôraz na výšku výtlaku a súčasne majú schopnosť vyvinúť veľký tlak pri pripojení k systému. Umožňujú tiež dopravu vody pri veľkom prevýšení. Všetky čerpadlá sú vybavené benzínovým štvortaktovým motorom Heron s OHV rozvodom s bezkontaktným tranzistorovým zapaľovaním. Motory pre všetky typy čerpadiel sú vybavené systémom automatickej ochrany pri nízkej hladine oleja v kľukovej skrini. Kompaktná konštrukcia eliminuje použitie prevodových remeňov a reťazí, čím sa zvyšuje spoľahlivosť strojov a jednoduchosť údržby.


Kalové čerpadlo EMPH 80W

Tlakové čerpadlo EMPH 15-10

Prúdové čerpadlo EPH 80 sa tiež používa pri odčerpávaní záplavovej vody zo zatopených pivníc

Madal Bal a.s. – krátko o spoločnosti

Madal Bal je medzinárodná spoločnosť, ktorá pôsobí na svetovom trhu od roku 1978. Holding Madal Bal spojuje dcérske spoločnosti v Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Maďarsku, Slovensku a v ďalších krajinách. Do Českej republiky vstúpila v roku 1993 a v súčasnej dobe sa radí medzi najväčších priamych dovozcov elektrického ručného náradia a nástrojov. Na jar roku 2006 spoločnosť uviedla na trh generátory a motorové čerpadlá Heron a nový rad profesionálneho náradia Fortum určeného do dielní.

Autor: Dana D. Daňková
Foto: Archiv společnosti Madal Bal a.s.

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama