Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Estetická a účinná ochrana fasády

Zverejnené: 21. 9. 2008

Fasáda je tvárou každého domu. Pri jej realizácii je možné voliť rôzne kombinácie omietok, či už štukových alebo šľachtených, a fasádnych náterov vo veľkom množstve farebných odtieňov. Hlavnými požiadavkami, kladenými na fasádne farby, sú predovšetkým zaistenie ochrany domu pred pôsobením poveternostných podmienok, trvanlivosť, stálofarebnosť a samozrejme tiež príjemný estetický dojem.

Autor: dariusz jarszabek

Ponuka fasádnych farieb firmy Hasit, a. s., obsahuje široké spektrum náterov pre aplikáciu v exteriéri aj v interiéri, od čisto minerálnych vápenných náterov až po nátery na báze moderných akrylátov a silikónových živíc s využitím nanotechnológie. Neoddeliteľnou súčasťou ponúkaného sortimentu sú doplnkové materiály, ako penetračné a neutralizačné nátery, riedidlá a špeciálne ochranné nátery.

Vápenné nátery

Minerálne, čisto vápenné farby vynikajú svojimi difúznymi vlastnosťami a prirodzenými dezinfekčnými vlastnosťami. Vápenná farba KALSIT Kalkfassadenfarbe je vhodná tiež pre ochranu historických budov.

Akrylátové fasádne farby

K prednostiam akrylátových farieb patrí výborné krytie, odolnosť voči vetru a zrážkovej vlhkosti. Pre aplikáciu v exteriéri je možné použiť Akryl Fassadenfarbe štandard, resp. odolnejší DISPER EXTRA Fassadenfarbe, v interiéri potom DISPER RAUM ELF Premiumweiss.

Pre vytvorenie štrukturálneho vzhľadu na hladkom podklade je vhodné použiť výrobok Strukturfarbe (v interiéroch Rauhfaserfarbe ELF).

Zaujímavým produktom je predovšetkým ELAST Fassadenfarbe 777, náter pre vyplnenie a premostenie vlasových trhlín v povrchu. Ako penetračný náter pre akrylátové nátery sa používa Tiefengrund LF.

Silikátové farby

U silikátových fasádnych farieb je cenená hlavne ich vysoká paropriepustnosť, schopnosť trvalého spojenia s podkladom, optimálna vodoodpudivosť a možnosť bezproblémového pretierania ľubovoľným typom náteru. Pre exteriéry ponúkame SILIKAT Aussenanstrich 790, pre interiéry SILIKAT Innenanstrich 760. Pre penetráciu podkladu a riedenie silikátových farieb je určený prípravok SILIKAT Verdünner 792.

Nejlepšia ochrana fasády

Silikónové farby vynikajú jedinečnými úžitkovými vlastnosťami – veľmi dobrou paropriepustnosťou, výbornou odolnosťou voči poveternostným vplyvom a vysokou vodoodpudivosťou. Vďaka týmto vlastnostiam predstavujú najlepšiu voľbu pre ochranu fasády. Pre aplikáciu v exteriéri je možné použiť SILIKONHARZ Fassadenfarbe 770, resp. Egalisierugsfarbe 775 (pre už farbené minerálne šľachtené omietky). Pre penetráciu podkladu a riedenie silikónových farieb je určený prípravok SILIKONHARZ Tiefengrund LF 772.

Súčasťou ponuky sú aj výrobky pre neutralizáciu nových omietok (Triplex-Fluat) a pre hydrofobizáciu minerálnych povrchov, Hydrophob LF a Nanoplus – náter na báze nanotechnológie.

Farebné odtiene

Fasádne farby HASIT sú tónované do požadovaných odtieňov pomocou kvalitných minerálnych pigmentov, ktoré sú zárukou vysokej stálofarebnosti. Rozmanitá paleta odtieňov Colour Design, obsahujúca 380 farebných odtieňov, uspokojí aj toho najnáročnejšieho zákazníka.

Autor: Ing. Martin Býček
Foto: Archiv Hasit
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama