Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Flexira xConnect System

Zverejnené: 11. 4. 2016

Stavebníctvo a všetky jeho odbory sa v posledných rokoch dynamicky rozvíjajú a ani potrubné systémy nie sú v tomto smere výnimkou. Doteraz boli rozvody plynu, vykurovanej alebo úžitkovej vody montované predovšetkým s použitím rovných kovových, medených prípadne plastových rúrok. Spoločnosť AZ Pokorny teraz prichádza na trh s inovatívnym systémom pod obchodným názvom Flexira xConnect System.

Prečo rozvody z antikorového vlnovca?

Použitie antikorového vlnovca prináša zásadnú a jedinečnú výhodu neprerušovanej dopravnej trasy z jedného miesta na druhé s unikátnou možnosťou ohýbať rúrky do požadovaného tvaru, bez použitia špeciálnych nástrojov a pomôcok, iba rukou. To umožňuje vykonávanie ohybov od malých po ľubovoľne veľké polomery na neprerušenej kontinuálnej rúrke. Tento postup celkom eliminuje nevýhody tradičných potrubných systémov, u ktorých je potrebné realizovať veľké množstvo jednotlivých spojov, z ktorých každý predstavuje potenciálne riziko budúcej možnej netesnosti v mieste s následne vykonateľnou opravou. Tá má väčšinou deštruktívny charakter. Navyše pri spojoch v rohových tvarovkách dochádza veľmi často k napätiu, čo má negatívny dopad na ich životnosť. U flexibilných antTechnológia antikorového vlnovca je známa, avšak na trhu doposiaľ nebol dostupný ucelený systém s dostatkom spojovacích prvkov, preto inštalatéri používali vlnovec iba na kratšie spoje. Nový Flexira xConnect System od spoločnosti AZ - Pokorny je možné používať tiež pre dlhšie rozvody. Inovatívnym prvkom je možnosť spojenia rúrok z antikorového vlnovca O-krúžkovým systémom bez potreby použitia náradia, ktorý je možné zabudovať aj do muriva.

Inovatívny potrubný systém teda využíva unikátne vlastnosti antikorového vlnovca, jeho montáž je až 4× rýchlejšia a hlavne oveľa bezpečnejšia. Množstvo doplnkových prechodových fitíng Flexira xConnect System potom umožňuje ľahké a rýchle napojenie na zdroje, spotrebiče poprípade ďalšie rozvody..

Zdravotný materiál pre rozvody vody

Ďalším dôležitým aspektom pre jeho použitie je absolútne zdravotná nezávadnosť materiálu. Vlnovkové rúrky sú vyrobené z chirurgickej ocele AISI 316L. Tá má nielen dlhšiu životnosť ako samotná budova, ale tiež poskytuje absolútnu hygienickú nezávadnosť. Pri spájaní tvaroviek z medi sa používajú technologické postupy, ktoré negatívne ovplyvňujú kvalitu vody. Aj keď spĺňajú súčasné normy, prečo si nedopriať pitnú vodu dovedenú do našich kohútikov tou najčistejšou technológiou?

Unikátna technológia žíhania a opláštenia

Unikátna technológia a opláštenia antikorových rúrok Flexira xConnect System prináša remeselníkom, projektantom a predovšetkým investorom nielen dôležitú bezpečnosť, kvalitu a životnosť materiálu, ale tiež jednoduchosť jeho použitia. Ľahké tvarovanie a ohýbanie, ale zároveň dokonalé zachovanie tvaru je dané špeciálnym výrobným postupom žíhania v ochrannej atmosfére. Rúrky z antikorového vlnovca spoločnosti AZ-Pokorny sú vďaka tejto technológii odolnejšie, nepružia a lepšie sa s nimi pracuje. Číre plastové opláštenie pridáva antikorovej rúrke ochranu proti chemikáliám, čistiacim prostriedkom či murivu. Cena rúrky s opláštením je pritom rovnaká ako u rúrky bez ochrannej vrstvy.

Dva systémy spojovania

Nerezové rúrky spoločnosti AZ - Pokorny je možné prepojovať dvomi spôsobmi:

  • xConnect System O je novinka, ktorá umožňuje spájať antikorový vlnovec rýchlo, jednoducho a bezpečne bez potreby použitia náradia. Vďaka dokonale tesnému spoju môže byť zabudovaný k murivu. Využíva technológie O-krúžkového systému a tesnenie kov na kov.
  • xConnect System T využíva jednoduchého lisovacieho náradia. Unikátny pákový lis ľahko vytvorí rovnú plochu, ktorá spoločne s prevlečenou maticou a plochým tesnením, po dotiahnutí predpísaným momentom, vytvorí dokonale tesný spoj.

Univerzálne vedenie pre všetky médiá

Máme vlastné vývojové oddelenie, aj tie najmenšie detaily, ktoré zjednodušujú inštalatérom prácu, sú pre nás dôležité. Bežne musia remeselníci voziť niekoľko typov rúrok určených pre konkrétny typ média. Náš potrubný systém Flexira xConnect je certifikovaný pre rozvody či už pitnej vody, plynu, tak aj solárne náplne a ďalšie médiá a to vrátane spojovacích prvkov, ktorými sa jednoducho prepojíte na ďalšie systémy” konštatuje Petr Pokorný, majiteľ spoločnosti AZ Pokorny.

Prepojte čokoľvek

Inovatívny potrubný systém Flexira xConnect je predovšetkým určený pre profesionálnych inštalatérov a stavbárov. Vďaka jeho jednoduchému použitiu je ale vyhľadávaným systémom na dopojenie vody, prietokového ohrievača alebo ďalších spotrebičov v technickej miestnosti (zdroje tepla, expanzomaty, zmiešavacie uzly a ďalšie) aj v bežných domácnostiach. Pre nich sú pripravené špeciálne sety s jednoduchým návodom na použitie. Veľký záujem medzi širokou verejnosťou vzbudila tiež novinka spoločnosti AZ Pokorny uvedená na trh v minulom roku a to celonerezová vodovodná hadička Flexira so zváranými koncovkami a ochranou proti poškodeniu čistiacimi prostriedkami aj na báze chlóru. Má životnosť viac než 100 rokov, čím sa minimalizuje možnosť vytopenia. Okrem domácností ju začali vo väčšej miere používať tiež hotely, majitelia administratívnych budov aj výrobné firmy, ktoré tak chránia svoj majetok pred vodovodnou haváriou. Prasknutá vodovodná hadička totiž patrí medzi najčastejšie škodové udalosti vykazované Českou asociáciou poisťovní.

Bude prekážkou cena?

Použitý materiál chirurgická oceľ a unikátna výrobná technológia majú priamy vplyv na kvalitu produktu. Jeho cenu potom musíte chápať v tomto kontexte. Výsledná kalkulácia vychádza v podstate rovnako ako pri rozvodoch z medi a plastu. Zvýšené náklady na materiál kompenzuje cca 75 % úspora času na prácu remeselníka. „Navyše zákazník získa rozvody plynu a vody s dramaticky vyššou bezpečnosťou vďaka minimalizácii spojov s neporovnateľne kvalitnejšieho materiálu, s životnosťou dlhšou ako samotná budova,” uzatvára Petr Pokorný.

Autor: Denisa Ranochová
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama