vyhľadávanie
Dnes je 27.7.

Frankfurtské ozveny

Zverejnené: 17. 6. 2015

Aj v tomto roku sa pardubická výrobná spoločnosť 2VV zúčastnila marcového veľtrhu v oblasti vzduchotechniky, energeticky úsporného vykurovania, kúpeľňového dizajnu a obnoviteľných zdrojov energie ISH 2015 vo Frankfurte.

Vystavené novinky vzbudili u návštevníkov veľmi pozitívny ohlas a návštevnosť stánku, ktorý lákal nielen svojim nevšedným vzhľadom ukázal, že spoločnosť 2VV patrí v odbore k vyhľadávaným európskym výrobcom.

Vetranie s rekuperáciou – súčasná nevyhnutnosť

Vzhľadom k tomu, že v súčasnej dobe už takmer nikto nepochybuje o význame správneho a zdravého vetrania domov a obytných priestorov bez plytvania energiami, nie je prekvapením, že k vyhľadávaným produktom na veľtrhu patrili rekuperačné jednotky. Spoločnosť 2VV, ktorá bola doposiaľ považovaná za osvedčeného výrobcu a dodávateľa vzduchových clôn, tu predviedla, že je schopná ponúknuť aj kompletný sortiment rekuperačných jednotiek pre širokú škálu aplikácií.

Na ISH bola predstavená rekuperačná jednotka VENUS určená pre rezidenčný segment. Rekuperačné jednotky VENUS navrhnuté a konštruované s dôrazom na jedinečnosť riešenia, umožňujú využitie od najzákladnejších aplikácií až po sofistikované režimy s vysokou triedou filtrácie, výkonnými EC motormi a možnosťou pripojenia kontrolných senzorov zabezpečujúcich plne automatickú prevádzku a schopných uspokojiť aj potreby najnáročnejších zákazníkov. Zaujímavou konkurenčnou výhodou jednotiek  VENUS je jej plášť vyrobený z expandovaného polypropylénu (EPP). Tento materiál okrem zdravotnej nezávadnosti, výbornej tepelnej izolácie a účinného tlmenia mechanických vibrácií, zaručuje predovšetkým vysokú tesnosť, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou energeticky úspornej prevádzky. Vďaka použitiu materiálu EPP sa podarilo prekonať vysoké nároky na nízku hlučnosť celej jednotky, ktorá dosahuje iba 37,3dB(A) pri maximálnom výkone, čo je možné prirovnať k veľmi tlmenému hovoru a oceníte to hlavne pri inštalácii do obytných priestorov. Samozrejmosťou je použitie vysoko účinného hliníkového protiprúdového výmenníka s certifikáciou EUROVENT, ktorý vďaka špeciálnemu tvaru lamiel umožňuje dosiahnuť až 93% účinnosť spätného získavania tepla.

Rekuperačná jednotka VENUS
Rekuperačná jednotka VENUS

Najnovšie trendy a požiadavky

Svoju pozornosť si na veľtrhu iste zaslúžili aj zástupcovia rekuperačných jednotiek pre komerčný segment ALFA 85 s rotačným regenerátorom a ALFA 95 s hliníkovým protiprúdovým výmenníkom,a to predovšetkým vďaka použitej regulácii, ktorá svojou funkcionalitou významne podporí účinnosť samotných jednotiek.

Obidve rady rekuperačných jednotiek ALFA 85 a ALFA 95 sú v súlade s najnovšími trendmi a požiadavkami dnešnej doby vybavené systémom WiTouch, ktorý umožňuje pripojenie akéhokoľvek „smart” zariadenia. Jednotku vybavenú systémom WiTouch je možné odkiaľkoľvek jednoducho ovládať vzdialeným prístupom cez internet z mobilu, tabletu alebo počítača. Samozrejmosťou je grafické znázornenie aktuálneho prevádzkového stavu jednotky s ukladaním histórie chodu a zobrazením chybových hlásení a intuitívne ovládanie.

Rekuperačná jednotka ALFA 85
Rekuperačná jednotka ALFA 85

Rekuperačná jednotka ALFA 95 vo vertikálnom prevedení
Rekuperačná jednotka ALFA 95 vo vertikálnom prevedení

Teplovzdušné vykurovanie priemyselných objektov

Investícia do rozširovania sortimentu rekuperácie pre spoločnosť 2VV však zďaleka neznamenajú, že by opúšťala svoju tradičnú doménu – výrobu vzduchových clôn. Na ISH bola preto dlhoročným zákazníkom aj náhodným návštevníkom stánku predstavená nová generácia priemyselných vzduchových clôn INDESSE a jednotný systém regulácie celého sortimentu vzduchových clôn. Konštrukcia vzduchových clôn INDESSE prechádza dôkladným faceliftom a zákazníci sa môžu tešiť nielen na rozšírenie rady, ale predovšetkým na podstatné zlepšenie všetkých výkonových parametrov.

Vykurovacia jednotka SAVANA v štandardnom
Vykurovacia jednotka SAVANA v štandardnom
 a nerezovom prevedení
a nerezovom prevedení

Spolu so vzduchovou clonou INDESSEbola na veľtrhu uvedená aj nová generácia vykurovacích jednotiek SAVANA určená pre teplovzdušné vykurovanie väčších priestorov priemyselného charakteru, ako sú napr. výrobné haly, sklady, športové zariadenia, logistické centrá alebo výstavné priestory. Významným rozšírením sortimentu vykurovacích jednotiek je okrem variability novej rady antikorózne prevedenie SAVANA INOX Plus určené pre prostredie s vyššou náchylnosťou ku korózii.

Autor: Marcela Smolíková
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Zverejnené 26.7. Ako si zaistiť pekné a moderné bývanie, keď nové domy sú neúnosne drahé a hypotekárne úroky vysoké? Pre mnohých záujemcov o vlastné bývanie tak prichádza do úvahy rekonštrukcia alebo prestavba existujúceho objektu. ísť na článok

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Zverejnené 24.7. Leto je v plnom prúde a túžba po osviežení počas horúcich dní je veľká. Ak máte záhradu, určite vás láka súkromie a pohodlie vlastného priestoru, kde si môžete užiť vodné radovánky a príjemné schladenie. Výber správneho bazéna môže byť kľúčom k… ísť na článok

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Zverejnené 23.7. Náročná rekonštrukcia Jurkovičových stavieb Vodoliečebného ústavu a Slnečných kúpeľov je na konci a do pamiatkovo chráneného areálu sa rýchlo vracia život. Od jari tohto roku sa tak návštevníci Luhačovíc môžu vypraviť na úžasnú expozíciu Dušana… ísť na článok

reklama