Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Hľadá sa najkrajšia šikmá strecha na Slovensku

Zverejnené: 2. 2. 2022

Spoločnosť Wienerberger vyhlasuje ďalší ročník súťaže Moja strecha je krajšia ako tvoja. Ak ste majiteľom domu so šikmou strechou so strešnou krytinou Tondach alebo pokrývačom a máte strechu, s ktorou sa chcete pochváliť, prihláste sa do súťaže a vyhrajte atraktívnu finančnú odmenu 1 000 eur. Súťaž potrvá do konca marca 2022.

Drevenica Lazisko 2_účastník súťaže z roku 2021 v kategórii Remeselná práca. Foto: Martin Matula

„O titul najkrajšej šikmej strechy zabojovalo minulý rok viac ako 70 majiteľov rodinných domov a pokrývačov. Veríme, že aktuálny ročník priláka ešte viac súťažiacich. Na Slovensku máme totiž množstvo domov so šikmými strechami rôznych tvarov a farieb, ktorými sa treba pochváliť a inšpirovať aj tých, ktorí sa do stavby rodinného domu ešte len púšťajú,“ hovorí Michal Dobrovodský, produktový manažér pre značku Tondach.

Ako sa do súťaže zapojiť

Zabojovať o prvenstvo v súťaži spoločnosti Wienerberger možno v dvoch kategóriách – Rodinný dom a Remeselná práca. Podmienky účasti sú veľmi jednoduché. Potrebná je registrácia na webovej stránke www.najkrajsiastrecha.sk v termíne od 1.2. do 31.3.2022 a zaslanie aspoň 3 fotografií šikmej strechy Tondach s uvedením konkrétneho typu použitej keramickej krytiny. Do súťaže Moja strecha je krajšia ako tvoja možno prihlásiť len strechy na území Slovenskej republiky zhotovené v období od 1.1.2018 do 31.12.2021, pričom nezáleží, či ide o novostavbu alebo rekonštrukciu. Podmienky súťaže nájdete TU.

Rodinný dom Stošice_účastník súťaže z roku 2021 (Martin Matula pre Tondach)
Rodinný dom Stošice_účastník súťaže z roku 2021 (Martin Matula pre Tondach)

Hrá sa o 1 000 eur

Kategória Rodinný dom je určená širokej verejnosti, čiže majiteľom rodinných domov so šikmou strechou so škridlou značky Tondach. Víťazmi kategórie sa stanú 3 náhodne vyžrebované stavby. Majitelia získajú odmeny v hodnote 1 000, 500 a 200 eur. „Cieľom súťaže je ukázať široké možnosti využitia pálenej krytiny na strechách, rôznorodosť výberu povrchových úprav i rozsiahlej farebnej škály. Každá strecha môže byť originálna,“ zdôrazňuje M. Dobrovodský.

O najkrajšiu strechu môžu zabojovať aj pokrývači

V kategórii Remeselná práca môžu o najkrajšiu strechu zabojovať profesionálni realizátori striech. O víťazoch v tejto kategórii rozhodne odborná porota, ktorá bude posudzovať odbornosť kladenia strešnej krytiny vrátane použitia doplnkov Tondach, ale aj celkový dojem z riešenia strechy v súvislosti so zasadením do okolitej krajiny. Tri víťazné diela budú ocenené sumou 1 000, 500 a 200 eur. Pokrývači môžu registrovať neobmedzený počet striech, ktoré v priebehu posledných 4 rokov na Slovensku realizovali.

Kostol Vavrišovo_účastník súťaže z roku 2021 v kategórii Remeselná práca (Martin Matula pre Tondach)
Kostol Vavrišovo_účastník súťaže z roku 2021 v kategórii Remeselná práca (Martin Matula pre Tondach)

Prečo strecha s pálenou krytinou Tondach?

Keramická strešná krytina poskytuje jedinečnú všestrannosť, pevnosť a bezpečnosť s neobyčajne dlhou životnosťou až 100 rokov. Na funkčnosť keramickej strešnej krytiny sa pritom vzťahuje záruka 33 rokov. Škridly sú 100 % z prírodného materiálu bez chemických prísad a ochránia dom aj v tých najextrémnejších poveternostných podmienkach. Keramická krytina Tondach ponúka široký sortiment farieb, tvarov a povrchových úprav pre novostavby aj rekonštrukcie. Je zárukou spokojnosti počas dlhých rokov, a to bez akejkoľvek údržby.

Viac sa o súťaži dozviete na www.najkrajsiastrecha.sk alebo na www.wienerberger.sk.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa
Foto: Martin Matula pre Wienerberger
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama