Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 23.4.

Hrebienok Resort – nová vstupná brána k štítom našich veľhôr

Zverejnené: 6. 11. 2019

Takmer bezprostredne pri Cesty slobody, v tesnej blízkosti železničnej stanice v Poprade a pozemnej dráhy na Hrebienok vyrástli nové luxusné apartmánové domy. Sú dostupné nielen pre nových majiteľov, ale aj pre sezónnych hostí, ktorí si želajú cestovať po okolí štýlovo - lanovkou alebo železnicou. Apartmánový komplex navyše ponúka rozsiahle gastronomické a športové zázemie aj pre miestnych obyvateľov.

Hrebienok Resort vyrástol čiastočne na zelenej lúke a čiastočne na pozemku nedokončeného a zchátralého domu kultúry. Pozostáva z dvoch apartmánových domov. Prvý bol dokončený v roku 2016 a disponuje štyrmi poschodiami so 74 apartmánmi, druhý, ktorého výstavba prebiehala od roku 2017 a ktorý je v prevádzke od tohtoročného augusta, ponúka 137 apartmánov. Oba domy majú jednotný štýl, ktorý umocňuje kombinácia použitých prírodných a moderných stavebných materiálov. Tým dominuje drevo, kameň a sklo.

Celková ubytovacia kapacita oboch apartmánových domov s nonstop recepciou dosahuje tisíc lôžok. Preto museli byť už vo fáze projektu riešené aj parkovacie kapacity. Tie počítajú so 400 parkovacími miestami. Vonkajšie plochy zasa ponúknu 80 parkovacích miest. Na pomery Vysokých Tatier je toto riešenie veľmi progresívne a malo by sa do budúcna stať miestnym štandardom.

Vedľa apartmánov je v oboch budovách k dispozícii široké zázemie gastronomických služieb. Nechýba ani športové zázemie s množstvom obchodov, vrátane požičovne športových potrieb a ski servisu. Súčasťou rezortu je aj rozsiahle fitness a wellness centrum vrátane vonkajšieho bazéna.

Výstavba

Výstavbu komplexu realizovala spoločnosť Hrebienok Resort, s. r. o., s čiastkovými subdodávateľmi TZB a interiérového vybavenia. Pre investora bolo kľúčové ustrážiť nadštandardnú kvalitu materiálov, práce a termínov realizácie. Aj toto bol jeden z dôvodov dodávky rozvodných a predstenových systémov Viega.

Medzi neviditeľné, ale pritom všadeprítomné prvky, patrí splachovacia technika pre WC. V prvom apartmánovom dome bolo inštalovaných celkom 116 predstenových prvkov Viega Eco Plus a to vrátane ovládacích tlačidiel v neutrálnej bielej farbe (alpská biela). Tieto prvky vynikajú predovšetkým bezproblémovou inštaláciou vďaka stabilnej, samonosnej a nastaviteľnej rámovej konštrukcii. Koncovým užívateľom ponúka pohodlné a spoľahlivé ovládanie, tichú prevádzku, úspornú spotrebu vody a možnosť individualizácie v podobe výberu ovládacích dosiek v niekoľkých dizajnových a materiálových variáciách.

V druhom apartmánovom dome komplexu Hrebienok Resort boli na treťom a štvrtom podlaží realizované kompletné rozvody pitnej vody v systéme viacvrstvových rúrok Viega SmartPress. Ten garantuje malé tlakové straty a optimalizovaný prietok. Všetky spojky sú totiž bez tesniaceho O-krúžku. Odpadajú tak prácne kalibrácie, ale aj možné poškodenie tesnenia počas inštalácie, či náchylnosť k prevádzkovému znečisteniu (zanášanie). Viacvrstvové rúrky sú tvorené vnútornou rúrkou PE-Xc, hliníkovou tvarovo-stabilnou vrstvou a vonkajším opláštením PE-Xc.

Vzájomné spojenie sa vykonáva lisovacími spojkami, ktoré majú patentovanú technológiu SC-Contur, vďaka ktorej sú omylom nezlisované spoje na prvý pohľad viditeľné. Ďalšími charakteristickými rysmi Viega SmartPress systému je veľká ohybnosť pri inštalácii a pritom vysoká odolnosť voči zlomu (úspora spojok, jednoduchá montáž v stiesnených podmienkach) a prevádzkovo tvarová stálosť. V rámci projektu Hrebienok Resort bol tento systém použitý aj pre kompletné rozvody pitnej vody v kuchynskom zázemí a tiež v celom komplexe fitness a wellness, ktorý zahŕňa niekoľko druhov sáun, víriviek a vonkajší bazén.

Nové poňatie urbanizmu vo Vysokých Tatrách

Hrebienok Resort vytvára dojem novej vstupnej brány do Vysokých Tatier a je neoddeliteľnou súčasťou nového poňatia urbanizmu slovenských veľhôr, ktoré v porovnaní s ostatnými turistickými destináciami trochu zaostávalo. Odráža súčasné trendy a požiadavky modernej vysokohorskej architektúry. Pre zaručenie čiastočnej sebestačnosti prevádzky komplexu a trvalej udržateľnosti, je v blízkych plánoch investora ešte dobudovať na plochej streche druhého apartmánového domu výkonné solárne panely.

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Viega

Tématické odbory

reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama