Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

IMAGE GLASS – prelomová technológia potlače skla

Zverejnené: 6. 9. 2018

IMAGE GLASS plní sny všetkých tvorcov a investorov, ktorí volia sklo práve pre jeho individuálnu a investičnú výstavbu ako nadčasový materiál budúcnosti, na ktorý je možné natlačiť akýkoľvek kreatívny motív vo forme fotografií alebo vektorovej grafiky.

Obr.1

Prelomová technológia úplne nahrádza konvenčnú sieťotlač a lamináciu, ktoré sa až doteraz používali a umožňuje tak vytvárať jedinečný dizajn podľa prianí zákazníka. Sklenené fasády, obklady, skladané a fixné deliace steny, výplne zábradlí, dvere, nábytok, obrazy a ďalšie sklenené prvky využívané v stavebníctve tak môžu byť od tejto chvíle aj obojstranne rôzne farebné, kedy plocha môže obsahovať niekoľko vrstiev a s transparentnou perforáciou. Výsledným vizuálnym efektom sú odlišné motívy s priehľadnými vzormi na každej strane skla. Precízna zákazková výroba sklenených priečok s veľmi odolnou keramickou potlačou Image Glass a dokonalým prevedením funkčných nerezových prvkov ponúka elegantné riešenie sanitárnych zariadení budov, delení kancelárií pevnými, posuvnými alebo skladacími sklenenými priečkami, ktoré vytvárajú kreatívne a inšpiratívne prostredie.

Obr.2
Obr.2

Podľa prianí a požiadaviek investorov poskytujeme kompletné služby od poradenstva, tvorby vizualizácie, zamerania, výroby až po odbornú montáž po celej Českej republike. Presvedčivým dôkazom kvalitného prevedenia sklokeramickej tlače je realizácia Grandhotel Tatra (obr. 1 a 2), kde bol použitý detailný tlačový profil za účelom dokonalého prevedenia tlačených kontúr a ostrých hrán. Pre dosiahnutie takéhoto výsledku sú sklokeramické farby nanášané tlačovým strojom s presnosťou dopadnutia jednotlivých 0,2 mm a celkovým rozlíšením tlačového profilu 800 DPI.

Obr.3
Obr.3

Výhody digitálnej tlače na sklo umožňujú používanie individuálnych motívov už od jedného kusu skla, v neobmedzenej farebnosti, bez potreby vytvárania šablón či sietí. Technológia IMAGE GLASS umožňuje priamu bezokrajovú tlač aj do fazety bez potreby ďalších povrchových úprav alebo laminácie.

Obr.4
Obr.4

Po zakalení skla sa tlačený motív stáva súčasťou skla a kopíruje jeho dôležité vlastnosti. Je odolný proti poškriabaniu, UV žiareniu, proti zmenám teplôt, vode a poveternostným vplyvom. Takéto vlastnosti majú neobmedzené možnosti použitia či už v interiéri s nárokmi do vlhkého prostredia, tak aj v exteriéri.

Obr.5
Obr.5

Tento článok vyšiel v šiestom vydaní časopisu INTRO.

Autor: Martin Lakomý, preklad: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Image Glass
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama