Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Inovatívne a pritom osvedčené pohony roliet

Zverejnené: 2. 9. 2019

Rozpohybujte svoje rolety, bez toho aby ste vy sami museli niekam chodiť - stačí jedno stlačenie tlačidla na vašom vysielači. Roletové motory s integrovaným rádiovým prijímačom od firmy BECKER možno od tohto roku ovládať tiež impulzným tlačidlom. Jeho dizajn môžete zladiť s ďalšími tlačidlami vo vašej domácnosti. Nová funkcia sa hodí najmä pre dodatočné vybavenie vášho bývania, ale aj pre novostavby využívajúce hi-tech systémy.

Zákazník užívateľom aj spoluautorom

Pri vývoji tejto, zatiaľ poslednej inovácie, rádiových pohonov vychádzala firma BECKER z ​​podnetov a prianí svojich zákazníkov. Zároveň kládla dôraz na zachovanie všetkých štandardných funkcií motorov, akými sú napríklad voľba dvoch užívateľských medzipolôh, jednoduchá časová automatika, funkcia ochrany pevnej siete proti hmyzu, respektíve zabránenie poškodenia motora v prípade zablokovania touto sieťou, či funkcia ochrany proti primrznutiu, či už v spodnej, alebo hornej koncovej polohe a ďalšie. Pri samotnej produkcii boli využité dlhoročné skúsenosti získané výrobou ekvivalentných pohonov pre roletové a tieniace systémy, napríklad ZIP screeny.

V súčasnosti sa tak stáva samozrejmosťou, že je možné ovládať také systémy či už rádiovým diaľkovým ovládačom, tak jednoduchým impulzným spínačom priamo na stene a navyše pomocou povelov z centrálnej jednotky Central Control CC31 či CC51 pre automatizáciu domácnosti s integrovaným dotykovým displejom. Na ovládanie vám postačí mobilný telefón, tablet či iné smart zariadenie. Vďaka tomuto inovatívnemu pohonu a ovládacím prvkom od firmy BECKER získava tento spôsob ovládania roliet úplne nové rozmery a možnosti využitia.

Pomocou týchto centrálnych jednotiek - CC51, CC31 - môžete prepojiť aj ďalšie inteligentné prvky a vytvoriť si tak vlastnú logiku pre optimálne riadenie vašej domácnosti. Medzi také prvky patria napríklad aktory pre ovládanie svetiel, či už s funkciou stmievania, či bez nej, rádiovo ovládané zásuvky, termostatické hlavice radiátorov, slnečné, veterné či dažďové čidlá a ďalšie.

Bezpečnosť a zároveň slnečná ochrana

Rolety vám poskytnú ochranu pred nežiadúcimi pohľadmi zvonku aj pred nepríjemným slnkom. Zvlášť v dnešnej dobe, keď teplotne nadpriemerných dní pribúda, sú rolety s komfortným rádiovým ovládaním vítaným pomocníkom. Vlastná roleta je vedená vo vodiacich lištách, ktoré tiež znižujú prienik svetla. Firma BECKER teraz ponúka pre automatizáciu týchto osvedčených roletových zariadení inovovanú sériu pohonov C01.

V kombinácii so slnečným senzorom motor zabezpečí, aby sa rolety - v prípade prekročenia určitej intenzity slnečného žiarenia - spustili do vopred nastavenej úrovne a tým zabránili jednak prehrievanie objektu a jednak ochránili nábytok pred nežiaducimi UV lúčmi.

Ak roleta pri spúšťaní či vyťahovaní narazí na prekážku alebo v zime primrzne, motor C01 jej pohyb zastaví a následne vykoná krátku automatickú reverznú jazdu, aby uvoľnil prekážku, respektíve uvoľnil pnutie v zámkoch jednotlivých roletových lamiel. Vy tak ľahko spoznáte, že roleta nedošla do určenej polohy a je potrebné uvoľniť jej dráhu.

Jednoduché nastavenie aj ovládanie

Rad pohonov C01 automaticky rozpozná koncové polohy a preto je nastavenie mimoriadne jednoduché. Rovnako tak aj nastavenie užívateľských medzipolôh pre oba smery pohybu rolety. Vlastné ovládanie roletového systému je tiež veľmi jednoduché a to vďaka integrovanému rádiovému prijímaču, či už prostredníctvom ručného diaľkového ovládača, alebo povelov z centrálnej jednotky pre automatizáciu domácnosti Central Control CC31 či CC51 s integrovaným dotykovým displejom.

Šetrná prevádzka

Aby roleta vydržala čo najdlhšie v optimálnej kondícii, pohon zabezpečuje vyrovnanosť roletového panciera pri zatvorenej rolete, to znamená, že pohon sám automaticky vyrovnáva prípadné rozdiely v dĺžke rolety spôsobené teplotnými zmenami. Pre zákazníka to predstavuje dlhšiu životnosť systému, radosť z ochrany pred slnkom a komfortne zabezpečený objekt.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy BECKER
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama