Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Jedinečné svetelné obrazy, ktoré ma zaujali

Aktualizováno: 24. 4. 2022

V rámci veľtrhu ForArch v Prahe , ktorého som sa za slovenskú redakciu zúčastnila, som mala možnosť spoznať spoločnosť špecializujúcu sa na výrobu skutočne jedinečných svetelných obrazov vyrezávaných z dreva. Ich vydarený stánok pútal účastníkov už z diaľky a nebolo ničím výnimočným počuť od návštevníkov názor, že sa jedná o najkrajšiu expozíciu na veľtrhu.

A skutočne, môj pocit bol taký istý, keď som vstúpila do stánku spoločnosti Li-Go, ktorej názov pozostáva z výrazov Light of God – teda Světlo Boží, ocitla som sa akoby v krajine tisíc a jednej noci. Pokojná atmosféra, harmónia, príjemné farby, krásne harmonizujúce obrazy a k tomu ešte aj milí ľudia, ktorí tam pracovali, jednoducho miesto, kam ste si v rámci rušného veľtrhu mohli prísť oddýchnuť a pokochať sa.

Expozícia spoločnosti Li-Go na veľtrhu For Arch 2019
Expozícia spoločnosti Li-Go na veľtrhu For Arch 2019

Príroda ako inšpirácia pre tvorbu

V rámci veľtrhu For Arch sme mali možnosť vidieť takmer metrový obraz vyrezávanej lipy, rôzne malé stolové stmievacie lampičky s vyrezávanými obrazmi kvetov, stromov, mandál, zvieratiek, vesmíru, krajín aj typických symbolov a pamiatok jednotlivých miest. Bolo vidieť, že tvorcovia týchto svetelných obrazov čerpali svoju inšpiráciu v prírode a takisto s citom pre duchovnú tematiku.

Stála som v stánku, nasávala tú pokojnú atmosféru, ktorá v ňom uprostred rušného veľtrhu vďaka krásnym svetlám, obrazom a farbám vládla a premýšľala, ktorý z obrazov by som si zvolila, aby skrášľovať a zútulňoval môj domov a bolo to vskutku náročné, pretože jeden obraz bol lákavejší ako druhý. Osobne ma veľmi zaujal obraz meditujúceho človeka odtieňovaný jednotlivými farbami podľa čakier. Ale takisto veľký obraz vyrezávanej lipy by sa nádherne vynímal v obývačke. Stmievacie lampičky ma zasa zaujali ako niečo jedinečné a originálne, keď budem hľadať darček pre svojich blízkych.

Odkiaľ jedinečné svetelné obrazy pochádzajú

Jedná sa o originálny český produkt, ktorý vyrába tím nadšených a energických ľudí s citom pre krásu, ekológiu a prírodu. „Náš tím vznikol z priateľstva a túžby po spoločnej tvorbe hodnoty, ktoré si človek zapíše do svojej mysli. Spoločne chceme byť súčasťou života mnohých ľudí a vlastnou činnosťou meniť svet k lepšiemu.“ uvádza František Chmelík, tvorca a spoluzakladateľ spoločnosti Li-Go.

Svetlo je zásadné pre akýkoľvek vnútorný priestor, pretože je prostriedkom umožňujúcim vidieť naše okolité prostredie. Pocit z priestoru je možný premeniť zmenou intenzity a farby svetla alebo umiestnením samotného svietidla, čo z neho robí veľmi mocný nástroj.

Individuálny obraz podľa vašich prianí

Máte svoj vlastný nápad, aký svetelný obraz by ste si vo svojom domove vedeli predstaviť, poprípade ste majiteľmi nejakej prevádzky a chceli by ste zákazníkov na prvý pohľad upútať niečím jedinečným? Jednoducho si zašlite svoj návrh grafikovi a do 5-tich pracovných dní vám obraz vyrobia podľa vašich prianí.

Na zákazku vyrábaná Litomyšl
Na zákazku vyrábaná Litomyšl

Svetelný obraz – ten pravý jesenný doplnok vášho domova

Najmä teraz, v tomto jesennom čase, kedy je vonku chladnejšie a sychravo, túžime z práce zaliezť do svojich domovov, uvariť si teplý čaj, zamotať sa do deky, navodiť si doma príjemnú atmosféru a pustiť si film alebo si prečítať dobrú knihu. Práve vo vytváraní tejto pokojnej a príjemnej atmosféry Vám svietidlá Li-Go dokážu výrazne pomôcť.

A ako na záver uvádza František Chmelík „S našimi svetelnými obrazmi vyvolávame radostné spomienky, podporujeme rodinné hodnoty a do každého tmavého kútu prinášame trošku inšpiratívnej predstavivosti. Naše svietidlá pohladia vašu dušu.“

Autor: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy LI-GO, Kateřina Kočická
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama