Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 23.4.

Komínový systém CIKO<sup>®</sup> TEC

Zverejnené: 5. 2. 2010

Komínový systém CIKO® TEC je určený pre odvod spalín od spotrebičov na všetky druhy palív s prirodzeným aj núteným odvodom spalín. Hlavnou výhodou tohto systému je jeho absolútna univerzálnosť a unikátne riešenie prívodu vzduchu ku spotrebiču.Hlavnou výhodou tohto systému je jeho absolútna univerzálnosť a unikátne riešenie prívodu vzduchu ku spotrebiču.

CIKO® TEC je moderný komínový systém zložený zo špičkových materiálov a svojou konštrukciou rešpektuje súčasné trendy v odbore vykurovacej techniky. Krb, rôzny počet plynových kotlov, kondenzačná technika, to sú príklady absolútnej slobody pri výbere vykurovacieho telesa.

Univerzálnosť komína nie je dôležitá v čase, kedy ho staviate, ale v čase, keď budú vaše deti dom rekonštruovať a budú určite meniť typ kotla, možno aj spôsob vykurovania.

Popis systému

Špeciálna krycia doska umožňujúca viacsmerné nasávanie vonkajšieho vzduchu a profilovaná izolácia so zväčšenými privetrávacími kanálmi vytvárajú ideálne predpoklady pre vytvorenie samostatného cirkulačného obvodu, kde takto privádzaný vzduch spoločne s odvodom spalín vytvára optimálne podmienky pre tepelnú pohodu v miestnosti. U nízkoenergetických a pasívnych domov je komín s riadeným prívodom vzduchu veľmi dôležitou súčasťou projektu.

Hlavné výhody komínového systému CIKO® TEC

  • Možnosť pripojenia ľubovoľného spotrebiča
  • Možnosť prevádzky spalinovej cesty v pretlaku
  • Možnosť použitia pre prívod vzduchu ku spotrebiču
  • Neobmedzená odolnosť proti pôsobeniu kondenzátu

  • Návlek IMIT

    Návlek ŠTUKO

    Hlava KOMFORT

    Hlava obmurovaná

    Hlava základná

    Komínový systém CIKO® TEC nemá žiadne teplotné obmedzenie a je dodávaný s priemerom vnútorných vložiek 140 mm, 160 mm nebo 200 mm. Systém možno navyše ľubovoľne kombinovať s ostatnými systémami do previazaného komínového telesa a môže tak slúžiť ako komín pre viac kotlov.

    Komínové hlavy

    V nadstrešnej časti možno použiť tieto varianty komínových hláv CIKO®:

  • Hlava opatrená komínovým návlekom – komínové návleky vo variante IMIT alebo ŠTUKO chráni komín pred poveternostnými vplyvmi, návlek je po vymurovaní komínového telesa nasadený a zafixovaný cez jeho nadstrešnú časť.
  • Hlava KOMFORT – pohľadové prstence imitujúce lícové murivo, extrémne odolné voči poveternostným vplyvom a bez nutnosti ich ďalej upravovať.
  • Hlava základná – komínové teleso je vymurované tvarovkami obvodového plášťa až do požadovanej výšky, ukončené základnou krycou doskou a pripravené pre omietnutie alebo obloženie obkladovými páskami.
  • Hlava pre obmurovanie – komínová hlava skladajúca sa z krakorcovej a krycej dosky je určená pre obmurovanie českým resp. nemeckým formátom lícových tehiel, presne podľa architektonického zámeru investora.

  • Realizácia návleku IMIT doplnené strieškou Napoleon

    Ukončenie komína

    Ukončenie komína je prvkom, ktorý zaisťuje ochranu komínového telesa pred poveternostnými vplyvmi a dokresľuje celkový vzhľad komína. Je možné vyberať z nasledujúcich typov ukončenia:

  • keramický komínový golier,
  • liatinový komínový klobúk,
  • komínová strieška NAPOLEON vyrobená z nerezového alebo medeného plechu.


    Komínový golier

    Napoleon z nerezu

    Komínový klobúk

    Napoleon z medi
  • Autor: Ing. Tomáš Drobník
    Foto: Archiv firmy

    Tématické odbory

    reklama

    Nové

    Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

    Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

    Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

    Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

    Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

    Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

    Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

    Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

    Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

    reklama