Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Kongresový hotel Alessandria a sanitárne doplnky Merida

Zverejnené: 11. 7. 2014

Čím viac cestujem po svete, tým viac si uvedomujem, koľko krásnych miest má naša Česká republika. Ako veľa toho môžeme ukázať turistom či už z Európy, alebo aj z ďalších svetadielov. Praha, o tej nie je treba diskutovať. Medzi ďalšie skvosty v Českej republike však bezpochyby patrí tiež krajské mesto Hradec Králové s množstvom historických pamiatok.

Menujme napríklad katedrálu svätého Ducha, Bielu vežu, radnicu, barokový kostol Nanebovzatia Panny Márie, jezuitské koľaje so Santiniho átriom a ďalšie. Unikátna je tiež architektúra Kotěry a Gočára vsadená do urbanisticky jedinečného konceptu v ČR. Ďalej veľké množstvo parkov, napríklad Jiráskove sady pri sútoku Labe s Orlicou a prekrásna príroda v okolí mesta. Ak by sme však chceli do zaujímavých miest pozvať turistov, a to či už z Českej republiky, tak zo zahraničia, kvalitné ubytovanie sa stalo štandardom. K tomu patrí dobré jedlo, možnosť bezpečne zaparkovať auto či možnosť pripojenia Wi-fi. V Hradci Králové toto všetko spĺňa moderný Kongresový hotel Alessandria.

Viac o Kongresovom hoteli Alessandria

Hotel Alessandria bol postavený v druhej polovici minulého storočia a nachádza sa zhruba 1 km severo-východne od historického centra mesta, v časti zvanej Slezské Predmestie. Svoje meno dostal po talianskom partnerskom meste Hradca Králové, Alessandrii²). Hotel behom desiatok rokov postupne chátral, preto sa v roku 2007, kedy zmenil majiteľa, začalo s jeho celkovou rekonštrukciou. Prestavovala sa reštaurácia, izby, výnimkou neboli samozrejme ani hygienické priestory, kde môžete vidieť, že tu boli použité od firmy Merida napríklad zásobníky na papierové uteráky, na toaletný papier či dávkovače mydla.

Hotel Alessandria
Hotel Alessandria
Recepcia (foto Jindřich Horák)
Recepcia (foto Jindřich Horák)
Vestibul (foto Jindřich Horák)
Vestibul (foto Jindřich Horák)
Kongresová sála
Kongresová sála

Čo dnes Kongresový hotel Alessandria ponúka

  • Celkovú ubytovaciu kapacitu až pre 230 osôb,
  • konferenčné zázemie až pre 530 osôb,
  • bufet – pivnice,
  • novo zrekonštruované parkovisko pre 40 vozidiel a 2 autobusy,
  • Steak and Lobby Bar,
  • Axor music club, ktorý sa dá prenajať k súkromným účelom, o kapacite 200 osôb,
  • solárium,
  • hotelové taxi,
  • zmenáreň,
  • kaderníctvo a kozmetiku,
  • maséra,
  • sekretárske služby,
  • tlmočnícke a prekladateľské služby,
  • incoming servis,
  • catering,
  • silvestrovské oslavy s ohňostrojom a programom.

Viac sa môžete dočítať na stránkach www.alessandria.cz.

Merida a jej sortiment

Celkovo je možné sortiment firmy Merida rozdeliť na 4 hlavné časti (hygienické potreby, doplnky do kúpeľní a WC, upratovaciu techniku a profesionálnu upratovaciu chémiu) a tie si teraz viac popíšeme.

1. Hygienické potreby

Do nich patrí penové aj tekuté mydlo, krémy na ruky, toaletný papier, papierové uteráky, hygienické vrecká, vrecia na odpadky, náplne do osviežovačov vzduchu.

2. Doplnky do kúpeľní a WC

O nich sa rozpíšeme podrobnejšie, pretože sú najviac v hygienických priestoroch vidieť. Skladajú sa zo zásobníkov na papierové uteráky a toaletný papier, dávkovače mydla, peny či dezinfekcie a osviežovačov vzduchu.

V umyvárke je možno vidieť sušič rúk od firmy Merida
V umyvárke je možno vidieť sušič rúk od firmy Merida

Zásobníky na papierové uteráky a na toaletný papier

Zásobníky na papierové uteráky sú určené pre skladovanie papierových uterákov, ktoré sú hygienickejšie než bežne používané uteráky látkové. Vyrábajú sa plastové a nerezové. Plastové zásobníky sú manuálne aj automatické, obidva typy sú vyrábané v praktickej bielej farbe. Zásobníky na toaletný papier sa vyrábajú nielen z plastu ABS v univerzálnej bielej farbe, ale tiež z obľúbeného nerezu.

Dávkovače penového a tekutého mydla

Pre hygienu rúk sú najlepšie dávkovače mydla, peny či dezinfekcie. Všetky typy dávkovačov sú vyrábané z plastu ABS, ale tiež z nerezu. Dávkovače mydla oceníte v každej kúpeľni či na WC. Sú praktické a jednoducho sa čistia. Navyše sú hygienickejšie než klasické mydlá. Dávkovače mydla z nerezu sa vyrábajú nielen v prevedení na stenu, ale tiež ako stojanové. Záleží na vás, ktorú možnosť uprednostňujete.

Na WC pre invalidov je umiestnený dávkovač mydla, zásobník na toaletný papier a nerezový kôš, všetko od  firmy Merida
Na WC pre invalidov je umiestnený dávkovač mydla, zásobník na toaletný papier a nerezový kôš, všetko od firmy Merida

Osviežovače vzduchu

Pomáhajú podporiť príjemnú atmosféru kúpeľní či WC a zabezpečia príjemnú vôňu vždy keď vstúpite.

Odpadkové koše a popolníky

V sortimente nájdete koše rôznych veľkostí a materiálov v ktorých sú prevedené. Nerezové (lesklé či matné), kovové (biele, matné alebo lesklé) a v univerzálnej bielej farbe plastové. Koše sú určené do kúpeľní, kancelárií, fajčiarskych miestností a ďalších priestorov.

Úsporné sanitárne zariadenia

Medzi úsporné zariadenia patrí predovšetkým dávkovač penového mydla Merida TOP. Spotreba peny pri tomto mydle je oveľa menšia než spotreba tekutého mydla. Vďaka ľahkej zmývateľnosti peny je tiež nižšia spotreba vody, čím sa ušetria nielen peniaze za spotrebu vody, ale navyše aj životné prostredie. Ďalej zásobníky na papierové uteráky v roliach AUTOMATIC, kde automat zamedzuje nadmernému používaniu uterákov, alebo najrýchlejší a najhygienickejší sušič na ruky s minimálnou spotrebou energie Dyson Airblade.

3. Upratovacia technika

Upratovacie vozíky, handry, hubky, rukavice, mopy pre upratovanie na mokro aj na sucho, prostriedky na umývanie okien. Čistiace prostriedky sú kvalitné a vydržia dlhý čas. Napríklad mopy Merida zvládnu až 700 pracích cyklov. Ponúkané mopy je možné používať nielen na mokro, ale aj na vlhko a sucho. K mopom je tiež ponúkané rozličné príslušenstvo, ktoré zjednoduší prácu.

4. Profesionálna upratovacia chémia

Profesionálna chémia je určená ako na pravidelné alebo generálne upratovanie, tak aj na ošetrenie a ochranu povrchov predlžujúcich tak ich životnosť. Profesionálna upratovacia chémia zahŕňa:

  • široký výber umývacích prostriedkov pre kompletné upratovanie,
  • polyméry (vosky) na ošetrovanie povrchov,
  • špeciálnu líniu prípravkov pre gastronómiu a hotely,
  • dezinfekcie na povrchy,
  • dezinfekčné utierky, dávkovače zariadení a systémy na chémiu,
  • hygienické plány pre hotely, školy a obchody.

Merida – zastúpenie

Merida Hradec Králové, s.r.o. Pôsobí na českom trhu už 11. rokom. Vybudovala dve centrály, pričom jedna sa nachádza v Hradci Králové a druhá je v Bratislave. Ďalej má svoje pobočky v Brne, Ostrave, Prahe, Plzni a v Českých Budejoviciach. Vďaka toľkým miestam dokáže zabezpečiť či už existujúcim, tak aj budúcim zákazníkom veľmi rýchle zásobovanie. Všetky prevádzkarne sú otvorené od pondelka do piatku od 7.30 do 15.30.

Viac o produktoch sa môžete dočítať na internetových stránkach www.merida.cz.

¹) Čerpané z informácií získaných vo Wikipedii a podkladov spoločnosti Merida Hradec Králové, s.r.o.
²) Alessandria je talianske mesto v oblasti Piemont, hlavné mesto rovnako mennej provincie. Mesto má svoj názov po pápežovi Alexandrovi III. Je to dôležitý železničný uzol a žije v ňom okolo 100 000 obyvateľov (podobne ako v Hradci Králové).
Autor: Mgr. Helena Hejhálková¹)
Foto: Helena Hejhálková, Jiří Hejhálek ml.
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama