Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Koniec improvizácie v komínových systémoch

Zverejnené: 15. 6. 2009

Komínová technika prešla veľmi dlhým historickým vývojom od primitívnych konštrukcií, ako boli napríklad obyčajné otvory v streche cez dymovody z dutých alebo vydlabaných kmeňov vymazaných hlinou, cez komíny a dymovody z kameňa alebo tehál k súčasným viacvrstvovým univerzálnym alebo špeciálnym konštrukciám.

Výroba tepla a jeho dodávka do miesta spotreby môže mať rôznu podobu, vždy však pri voľbe vykurovania je potrebné vyriešiť odvod spalín komínom.

Komín – samozrejmá súčasť väčšiny stavieb

Požiadavky na odvod spalín od moderných spotrebičov, na rýchlosť výstavby i energetickej úspory znamenali nástup systémových komínov. Súčasný pohľad na komínovú techniku predstavuje široký odbor, ktorý sa komplexne zaoberá nielen výrobkami pre odvod spalín od spotrebičov, ale tiež výpočtami a návrhmi spalinových ciest, technológiami montáže, opravami a rekonštrukciami aj ekonomikou prevádzky. Spalinová cesta už nie je iba stavebnou konštrukciou, ale je to zároveň aj technické zariadenie stavby, ktoré musí za všetkých prevádzkových podmienok zaistiť bezpečný odvod spalín z objektu i hospodárnu prevádzku spotrebičov.


Detail založenia systému CIKO 3V UNIVERSAL

Bezpečný odvod spalín

Rad stavebníkov sa pri výstavbe vlastného domu rozhoduje ako ušetriť s tým, že úspory riešia na takých miestach, ktoré nie sú na prvý pohľad vidieť. Častým miestom takých úspor je práve komín.


Dvojprieduchový komín CIKO 3V UNIVERSAL + CIKO GAS

Komín ako súčasť objektu umocňuje pocit istoty, pohody a nezávislosti. Univerzálny komínový systém navyše predstavuje nezávislosť na vykurovacom médiu; môžeme sa preto vždy rozhodnúť, čím kúriť. Všetky tieto vlastnosti sú typické práve pre komínové systémy CIKO.


Komínový systém CIKO TEC sa skladá z keramických izostatických vložiek, tepelnej izolácie a brúsených tehlových tvaroviek

Troj-zložkový komínový systém

Absolútne univerzálnu spalinovú cestu tej najvyššej kvality predstavuje komínový systém CIKO TEC. Tento trojzložkový komínový systém sa skladá z keramických izostatických vložiek, tepelnej izolácie a obvodového plášťa z brúsených tehlových tvaroviek. Hrdlové komínové vložky sa vyrábajú špeciálnou technológiou izostatického lisovania a sú vhodné pre odvod spalín od spotrebičov na všetky druhy palív s prirodzeným aj núteným odvodom spalín.

Jednou z najväčších výhod systému CIKO TEC je prívod vzduchu ku spotrebičom v rámci komínového telesa. Toto je využité predovšetkým pri moderných spotrebičoch prispôsobených k prívodu vzduchu pre spaľovanie priamo z komínového systému.

Keramické komínové systémy CIKO majú podľa udelenej CE certifikácie najvyššie možné zatriedenie, čo zaručuje absolútnu bezpečnosť pri ich použití.

Autor: Ing. Jiří Janoušek
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama