Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 24.4.

Krbové kachle s vyberateľným výmenníkom

Zverejnené: 29. 12. 2010

V sortimente spoločnosti HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. zaberajú zvláštne miesto krbové kachle s výmenníkom. Všetky ponúkané typy majú vyberateľný výmenník, ktorý je možné podľa potreby zákazníka vybrať a nahradiť záslepným členom alebo naopak doplniť. Výkon výmenníka sa pohybuje v rozpätí od 4,9 kW do 11,3 kW.

Firma HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. patrí k významným českým výrobcom krbových kachlí, krbových kachlí s výmenníkom a krbových vložiek na spaľovanie kusového dreva, brikiet z lisovaného dreveného odpadu a uholných brikiet. Výrobný závod v Českej republike je vybudovaný v Jiřetíně pod Jedlovou v severných Čechách. Moderné technologické vybavenie a dlhoročné skúsenosti sú zárukou kvality výrobkov, ktoré vyhovujú náročným podmienkam certifikácie v európskych skúšobniach.

Krbové kachle s výmenníkom

Všetky typy krbových kachlí majú veľké presklené dvierka. V našom sortimente zaberajú zvláštne miesto krbové kachle s výmenníkom. Všetky nami ponúkané typy majú vyberateľný výmenník, ktorý je možné podľa potreby zákazníka vybrať a nahradiť záslepným členom alebo naopak doplniť. Výkon výmenníka sa pohybuje v rozpätí od 4,9 kW do 11,3 kW. Do niektorých typov je možné doplniť vychladzovaciu slučku, ktorá slúži ako ochrana pred prekúrením pri výpadku elektrického prúdu. Predpokladom správnej funkcie a pripojenia je potreba prívodu studenej vody so stálym minimálnym tlakom 2 bar a teplote 15 °C. Zdroj vody musí byť nezávislý na výpadku elektrickej energie. Chladiaca voda z vychladzovacej slučky sa odvádza do odpadového lapača.

Krbové kachle KALMAR 11 s výmenníkom
Krbové kachle KALMAR 11 s výmenníkom

Krbové kachle s výmenníkom sú vhodnou voľbou pre pripojenie vykurovacích telies alebo zásobníkové ohrievače vody. Je ich možné pripojiť aj do existujúceho vykurovacieho systému v kombinácii s elektrickým či plynovým kotlom.


Ekologická prevádzka podľa noriem

Všetky produkty firmy HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. spĺňajú európsku normu EN 13 240 alebo EN 13 229. Väčšina z nich spĺňa aj najprísnejšiu európsku emisnú normu podľa BVG §15A. Kvalita krbových kachlí je v Európe overovaná uznávanými skúšobňami a kachle spĺňajú všetky podmienky ekologickej aj bezpečnej prevádzky.

Krbové kachle BERGAMO s výmenníkom
Krbové kachle BERGAMO s výmenníkom
Autor: Irena Grofová
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama