Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Kvalitné a štýlové vykurovacie steny

Zverejnené: 9. 12. 2008

Čas, keď sme mohli v bytoch či domoch naraziť iba na jeden či dva typy radiátorov je už ďaleko za nami. Skoršiu a dosť jednotvárnu produkciu vystriedali v súčasnosti moderné vykurovacie steny, ktoré v interiéroch vo veľkej miere prispievajú k celkovej harmónii obytného priestoru.

Vykurovacie steny KORATHERM sú novým produktom, ktorý významne rozširuje portfólio komfortných dizajnových telies vyrábaných firmou KORADO. Široký sortiment ucelenej výrobnej rady KORATHERM pozostáva z niekoľkých základných modelov. Líniové, horizontálne alebo vertikálne orientované vykurovacie profily a sú konštrukčne usporiadané do mnohých typov.

Ponúkaná farebná paleta spolu s variabilne riešeným pripojením týchto telies k vykurovacej sústave rozhodne vyhovie požiadavkám aj toho najnáročnejšieho zákazníka. Investície do nákupu bytu a do jeho vybavenia dnes čím ďalej viac ľudí chápe ako výhodný spôsob uloženia finančných prostriedkov. Tento vklad je v budúcnosti zhodnotený aj v náväznosti na kvalite a výnimočnosti interiéru obstarávaného bytu. Vykurovacie steny KORATHERM ponúka firma KORADO v troch základných prevedeniach.

Steny KORATHERM VERTIKAL

Prevedenia KORATHERM VERTIKAL a VERTIKAL M predstavujú dokonalé spojenie moderného dizajnu s efektívnym zdieľaním tepla vo vykurovanej miestnosti. Vykurovacia stena KORATHERM VERTIKAL je určená pre dvojrúrkové vykurovacie sústavy s núteným obehom teplonosnej látky, vykurovacie profily sú orientované zvisle, pripojenie na vykurovaciu sústavu je bočné – zhora nadol. Je vybavené 4 bočnými vývodmi s vnútorným závitom G ½, odvzdušňovacím ventilom a zaslepovacou lepiacou zátkou so závitom G ½. Všetky typy sú dodávané s bočnými krytmi. Tiež vykurovacia stena KORATHERM VERTIKAL – M je určená pre dvojrúrkové vykurovacie sústavy s núteným obehom teplonosnej látky, vykurovacie profily sú orientované zvislo, pripojenie na vykurovaciu sústavu je spodné stredové. Je vybavená 2 spodnými vývodmi s vnútorným závitom G ½ a v hornej časti profilu je vývod pre odvzdušňovací ventil so závitom G ½. Jej čelná plocha zvýrazňuje sálavú zložku tepla a navodzuje tak príjemný pocit z tepla. Progresívne spodné stredové pripojenie umožňuje jeho nenásilné včlenenie do interiéru.


Vykurovacia stena KORATHERM VERTIKAL – M
Výška500, 600, 700, 800, 900, 1 000, 1 100, 1 200, 1 400, 1 600, 1 800, 2 000 mm
Dĺžka144, 218, 366, 514, 588, 662, 884, 958 mm
Hĺbka62, 74 mm
Pripojovacia rozteč50 mm
Pripojovací závit2 × G 1/2 vnitřní
Najvyšší prípustný prevádzkový pretlak0,4 MPa
Najvyššia prípustná teplota v prevádzke110 °C
Technické parametre KORATHERM VERTIKAL – M

Steny KORATHERM HORIZONTAL

Prevedenie KORATHERM HORIZONTAL a HORIZONTAL M sú vhodné viacmenej pre vykurovanie priestorov s veľkými presklennými plochami ako sú panoramatické okná, výkladné skrine alebo stále obľúbenejšie zimné záhrady. Vykurovacie profily sú usporiadané vodorovne a pripojenie je vždy spodné. Vykurovacia stena KORATHERM HORIZONTAL predstavuje svojím tepelným výkonom komfortnú alternatívu ku klasickému doskovému telesu.

Široká paleta farieb a jej osobitý vzhľad s charakteristickým líniovým usporiadaním vykurovacích prvkov prirodzene vyzýva k zakomponovaniu do moderného interiéru. Je určená pre dvojrúrkové vykurovacie sústavy s núteným obehom teplonosnej látky, vykurovacie profily sú orientované vodorovne.


Vykurovacia stena KORATHERM HORIZONTAL

Steny KORATHERM REFLEX

Najnovší model KORATHERM REFLEX zákazníci ocenia hlavne ako praktický doplnok vstupných hál a predsiení, lebo je tvorený vertikálnou vykurovacou stenou doplnenou zrkadlom.

Táto vykurovacia stena predstavuje moderný dizajn spojený s efektívnym spôsobom zdieľania tepla vo vykurovanej miestnosti. Ich čelná plocha zvýrazňuje sálavú zložku tepla a vzbudzuje tak príjemný pocit z klímy v interiéri . Vďaka svojmu konštrukčnému riešeniu je nielen príjemným, ale tiež vysoko-praktickým doplnkom predsiení a vstupných hál obytných aj verejných budov. Stena je určená pre dvojrúrkové vykurovacie sústavy s núteným obehom teplonosnej látky, vykurovacie profily sú orientované zvisle.

Zrkadlo je nalepené na podložke z pozinkovaného plechu. Pripojenie na vykurovaciu sústavu je bočné zhora nadol s konštantným prípojným rozostupom 1750 mm.


Vykurovacia stena KORATHERM REFLEX so zrkadlom
Výška1 800 mm
Dĺžka514, 662, 810, 958 mm
Hĺbka62 mm
Pripájacia rozteč1 750 mm
Pripájací závit4 x G 1/2 vnitřní
Najvyšší prípustný prevádzkový pretlak0,4 MPa
Najvyššia prípustná prevádzková teplota110 °C
Technické parametre KORATHERM REFLEX

Bližšie informácie nájdete na internetových stránkach www.korado.cz, kde si sami môžete vybrať teleso podľa vašich potrieb.

1 Redakčne upravila podľa tlačových podkladov firmy Hana Solařová.
Autor: Gabriel Pokorný<sup>1</sup>
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama