Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Lacné a ekologické vykurovanie teplovodnými kotlami ROJEK

Zverejnené: 25. 6. 2013

V súčasnej dobe je možné kotlami ROJEK zabezpečiť najlacnejšie vykurovanie domácností. Všetky výrobkové rady teplovodných kotlov ROJEK sú vyrábané podľa nových európskych noriem a spĺňajú najprísnejšie legislatívne požiadavky.

Najznámejšie a najpredávanejšie sú univerzálne splyňovacie kotle ROJEK KTP 20 až 80. Sú veľmi obľúbené vďaka tomu, že môžu spaľovať široký sortiment tuhých palív a to aj s vlhkosťou vyššou než 20 %. Na základe legislatívnych zmien sú po novom kotly rady ROJEK KTP určené pre spaľovanie hnedého uhlia veľkosti KOCKA. Na toto palivo kotle rady ROJEK KTP spĺňajú Triedu 3 podľa ČSN EN 303-5. Ďalším možným alternatívnym a praxou overeným palivom je palivové drevo, krátke kusové drevo, čerstvé piliny, vlhšie štiepky aj ostatná vlhšia biomasa alebo čierne uhlie (KOCKA). Palivá je doporučené miešať. To je umožnené originálnou konštrukciou ohniska kotla s využitím dvojstupňového spaľovania, kde dochádza k dokonalému využitiu a vyhoreniu paliva. Spaľovanie tohto rôznorodého paliva nemá vplyv na záručné podmienky kotla.

Teplovodné kotle rady ROJEK KTP do výkonu 49 kW na ručné prikladanie, je možné veľmi jednoducho a rýchlo doplniť o vysoko kvalitné peletové horáky a zásobníky s podávačmi na čisté drevené pelety. Tým užívateľ získa plne komfortný automatický teplovodný kotol na spaľovanie kvalitných bielych drevených peliet o priemere 6–8 mm. Kotol v automatickom režime spĺňa spalinové požiadavky Triedy 3 podľa ČSN EN 303 – 5, tak ako kotol ROJEK KTP PELLET, ale iba na garantované palivo.

Splyňovací kotol ROJEK KTP 30
Splyňovací kotol ROJEK KTP 30

Pyrolytické kotle ROJEK PK

Lacné vykurovanie je možné zabezpečiť tiež použitím pyrolytických kotlov ROJEK PK 20 až 60, ktoré ako palivo využívajú drevo, uhlie Orech 1, drevené brikety. Majú horné plnenie, čo umožňuje naplno využiť 130 (180) l veľký objem prikladacej komory nielen pre kusové drevo s dĺžkou polien až 53 cm, ale tiež pre menšie kusové drevo a drevený odpad. Ideálne sa v nich dá spaľovať drevná hmota z drvičov ROJEK DH 10 v podobe krátkeho kusového dreva. Novo certifikovaným palivom pre kotle ROJEK PK je hnedé uhlie Orech 1. Týmto sa tieto pyrolytické kotle stávajú univerzálnymi, pretože hnedé uhlie je stále viac zaujímavým palivom vďaka nízkej cene a širokej dostupnosti na trhu.

Pri prevádzke kotlov ROJEK aj s akumulačnou nádržou ROJEK získa užívateľ predĺženú záruku.

Pyrolytický kotol ROJEK PK 25
Pyrolytický kotol ROJEK PK 25

Automatické kotle ROJEK TKA

Veľmi dobrým riešením lacného a automatického vykurovania je prevádzkovanie automatických kotlov ROJEK TKA 15 až 80 s retortovým horákom na hnedé uhlie Orech 2 alebo drevené pelety, ktoré môžu byť aj horšej akosti, napríklad s kôrou. Automatická prevádzka je veľmi pohodlná a lacná. Tieto kotle sa dodávajú aj v prevedení BIO a to len na palivo, ktorým sú drevené pelety.

Pre nízkoenergetické a pasívne domy je možné v ponuke kotlov spoločnosti ROJEK nájsť automatické kotle s rozsahom výkonu 3,4 až 14,8 kW. Do tejto kategórie patria kotle ROJEK A 15 alebo ROJEK A 15U, ktoré spaľujú drevené pelety a hnedé uhlie Orech 2.

Automatický kotol ROJEK TKA 25
Automatický kotol ROJEK TKA 25

Vzorkovňa a školiace centrum

Všetky vyššie uvedené kotle je možné si prehliadnuť vo vzorkovne v Častoloviciach, kde vám odborný personál rád zodpovie vaše otázky.

Ďalej pre kúrenárske firmy spoločnosť ROJEK pravidelne robí školenia v priestoroch výrobného závodu v Kostelci nad Orlicí. Voľné termíny školení nájdete na www.rojek.cz.

Autor: Tlačová správa
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama