Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Ľahká lokalizácia a dokumentácia: D-tect 200 C Professional od spoločnosti Bosch pre profesionálov

Zverejnené: 11. 2. 2022

Spoločnosť Bosch sústavne ďalej vyvíja segment lokalizačných zariadení. Najnovším zariadením, ktoré bolo optimalizované na základe spätnej väzby od používateľov, je D-tect 200 C Professional. Ide o prvý radarový detektor na trhu, ktorý umožňuje zachytiť merania prostredníctvom snímky obrazovky a následne ich spracovať v počítači pomocou kábla USB-C® alebo karty SD. Vďaka tomu je dokumentácia – napríklad armovania v betóne alebo uloženia elektrických káblov – jednoduchšia než kedykoľvek predtým. Radarový detektor taktiež po prvýkrát ponúka lokalizáciu únikov.

Základom je ešte lepšie spracovanie signálu, ktoré umožňuje vyhodnocovanie a zobrazovanie vlhkých miest na povrchu stien pomocou odrazených radarových vĺn. Takto je možné prasknuté vodovodné potrubie identifikovať rýchlejšie a predovšetkým bez nutnosti búrania steny. Pri vyhľadávaní objektov majú teraz profesionáli k dispozícii štyri rôzne možnosti vizualizácií namiesto predchádzajúcich maximálne dvoch prostredníctvom 3,5-palcového farebného displeja. To im ešte viac uľahčí čítanie výsledkov lokalizácie a vyvodenie vhodných opatrení. Nezáleží na tom, či ste stavbyvedúci, skúšobný technik, geodet alebo remeselník: Pomocou prístroja D-tect 200 C Professional získate vypovedajúce výsledky.

D-tect 200 C Professional

Štyri rôzne pohľady pre čo najlepšie výsledky pri lokalizácii

Maximálna hĺbka merania je 20 cm. D-tect 200 C Professional sa od konkurenčných modelov líši zobrazením objektov s presnou indikáciou hĺbky a farebným kódom v zobrazení objektu, napríklad žltá farba pre vodiče pod napätím, tmavomodrá pre železné kovy a tyrkysová pre neželezné kovy. Zobrazenie objektu poskytuje veľmi dobrý prehľad o všetkých nájdených objektoch, a preto je východiskovým zobrazením prístroja.

Remeselníci ihneď vidia, koľko a ktoré predmety sa nachádzajú v určitej časti steny, čo zjednodušuje napríklad inštaláciu nástenných skríň alebo iných komponentov. Okrem toho môžu flexibilne voliť medzi zobrazením objektu alebo hĺbkou vŕtania detegovaných objektov.

Základom ešte presnejšej a hlbšej lokalizácie je ďalej vyvinutá radarová technológia s novým anténnym systémom a novým radarovým čipom Bosch. K vysokej presnosti prispieva aj predbežný výber príslušného typu steny, pretože rôzne vlastnosti stien ovplyvňujú rozpoznávanie objektov. Teraz sú uložené všetky bežné typy stien od mladého a suchého betónu cez murivo – dokonca aj priečne a pozdĺžne dierované tehly – až po sadrokartón. D-tect 200 C Professional zodpovedajúcim spôsobom filtruje signály a poskytuje tak ešte presnejšie výsledky. Ak je použitých mnoho rôznych materiálov, pomôže zobrazenie signálu a zobrazenie signálu 2D. Ukazujú silu, resp. silu a hĺbku, signálu a poskytujú tak odborníkom informácie o povahe steny. Jasne rozpoznateľné sú napríklad mrežové štruktúry, ako je armovacie železo. Vďaka novému bodovému zobrazeniu je jednoduché vyhľadávať aj v úzkych miestach. V tomto pohľade nie je nutné zariadením pohybovať po povrchu, aby bol objekt detegovaný, ale zobrazí sa okamžite, akonáhle je zariadenie priložené k stene. Profesionáli môžu D-tect 200 C Professional používať nielen na lokalizáciu, ale taktiež na meranie a vyznačovanie vzdialeností, napríklad na stanovenie rovnakých vzdialeností medzi profilmi kovových a drevených profilov pri inštalácii sadrokartónových dosiek alebo na uľahčenie presnej montáže nástenných skríň.

Vysoká pridaná hodnota – aj po obstaraní prístroja

Nech chce používateľ urobiť čokoľvek: Menu ho prevedie každým meraním so zrozumiteľným vysvetlením pomocou obrázkov a textu a pomôže mu tak vyhnúť sa chybám pri aplikácii. Používateľ má taktiež flexibilnú možnosť voľby zdroja energie: D-tect 200 C Professional je možné prevádzkovať s vymeniteľným akumulátorom zo systému Professional 12 V a taktiež so štyrmi alkalickými batériami AA spolu s adaptérom batérií AA1 Professional. S akumulátorom s kapacitou 2,0 Ah váži radarový detektor necelých 700 gramov, takže je veľmi ľahký. Okrem toho budú môcť používatelia v budúcnosti získavať bezplatné aktualizácie softvéru prostredníctvom sťahovania, napríklad za účelom postupného využívania nových funkcií dokumentácie. Vysoká pridaná hodnota – aj po obstaraní prístroja.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Bosch
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama