Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Ľahké strešné krytiny so značkou ROVA

Zverejnené: 24. 11. 2008

Spoločnosť ROVA-CZECH, a.s., je výrobcom trapézových plechov a strešnej krytiny predávanej pod značkou ROVA® trapézový program a ROVA® strešný systém. Spoločnosť vznikla na báze slovenského kapitálu, disponuje moderným technologickým vybavením zabezpečujúcim kvalitu finálnych produktov a vysokú produktivitu práce, čo sa odráža v krátkych dodacích lehotách a priaznivých cenách výrobkov.

Firma disponuje všetkými prostriedkami, ktoré jej zaručujú, aby bola skutočnou jednotkou na trhu, ktorá sa zameriava na strešné krytiny z plechu. Je to samozrejme zázemie v modernej technológii na najvyššej úrovni súčasných možností, čo zabezpečuje kvalitu finálnych produktov.

Medzi sortiment spoločnosti patria strešné krytiny: ROVA MEGA, ROVA MAXIMA, ROVA PROFIL. Sortiment ponúka rôzne tvary strešných krytín, ktoré sú prispôsobené tak, aby čo najbližšie imitovali tvar klasickej ťažkej strešnej krytiny, napríklad aj dĺžkou modulov, ako u krytiny ROVA MEGA, keď moduly 35 alebo 40, vytvárajú vzhľad veľmi podobný klasickým páleným taškám. Snahou je priblížiť sa čo najviac požiadavkám zákazníkov.


Krytina ROVA MEGA vytvára vzhľad strechy veľmi podobný klasickým páleným taškám

Rýchla montáž a nízka hmotnosť

Výhodou týchto ľahkých strešných krytín je rýchlosť montáže. Strešné krytiny sa vyrábajú vo vopred stanovených veľkostiach a na základe rozmerov konkrétnej strechy tak, aby pri montáži vznikal čo najmenší odpad. Táto snaha je smerovaná tak, aby zákazník dostal výrobok najvyššej kvality za čo najnižšiu cenu.


Novinka ROVA IDEAL bola prvýkrát predstavená na tohtoročnom stavebnom veľtrhu v Brne

K ďalším výhodám týchto striech patrí ich nízka hmotnosť, ktorá je v skutočnosti iba 1/10 hmotnosti klasickej strešnej krytiny.

Váha okolo 5 kg na 1m², predurčuje túto krytinu predovšetkým pre rekonštrukcie, ale nevyhýba sa samozrejme ani novostavbám. Vyžaduje aj ľahšiu nosnú konštrukciu strešného systému. Krytina je vhodná aj do miest s veľkým množstvom snehu pre svoju nízku hmotnosť a zároveň pevnosť aj odolnosť.

Materiál a záruka

Dĺžka záruky, ktorá je poskytovaná na tieto strešné krytiny je v trvaní desiatich rokov na vlastnosti lakoplastovej vrstvy a tridsať rokov na neprehrdzavenie strešnej krytiny. Týmto je záruka na minimálne rovnakej a vyššej úrovni, ako sú ostatné strešné krytiny.

Samozrejme životnosť lakoplastovej vrstvy sa predpokladá na 15–20 rokov a životnosť strechy na hranici 50–60 rokov.

Základný materiál pre výrobu strešných krytín tvorí pozinkovaný plech o hrúbke min. 0,5 mm. Vrstva zinku je v hrúbke 200 g/m², pričom z vonkajšej strany je 25 mikrometrová vrstva polyesteru v danej farebnej modifikácii a z vnútornej strany 7 mikrometrov polyesteru, ktorý zabezpečuje ochranu pozinkovaného plechu proti kondenzátu z vnútornej časti strechy.

Je dodávaný tiež materiál s antikondenzačnou vrstvou, kde nedochádza k odkvapkávaniu kondenzátu do strešného plášťa. Zhotovenie strechy zaručuje v zimnom období postupné topenie snehu a ľadu teplom z vnútrajšku budovy a tým nedochádza k zosuvu snehu a ľadu a poškodeniu lakoplastovej vrstvy.

Plechová strešná krytina je tiež na želanie zákazníka vyrábaná v ďalších materiálových modifikáciách: aluzinok, hliník prírodný, hliník farebný.

Doplnky a odkvapový systém

Je samozrejmosťou, že k týmto strešným krytinám sú k dispozícii všetky doplnky tak, aby každá strecha bola dodaná v čo najkratšom termíne. Štandardne sa strechy dodávajú do 10 pracovných dní, ale podľa želania zákazníka je možné túto strešnú krytinu vyrobiť a dodať aj v termínoch podstatne kratších. Na prianie zákazníka sú tiež vyrábané akékoľvek klampiarske prvky v rovnakej farebnej kombinácii ako je dodávaná strecha.

Samozrejmosťou je tiež odkvapový systém so zárukou desiatich rokov. Jedná sa o oceľový lakoplastový systém, ktorý spĺňa najvyššie požiadavky kladené na tieto výrobky rovnako ako aj na celú strechu.

Novinka tohtoročného leta – strešná krytina IDEAL

Firma ROVA-CZECH a.s. pripravuje v tomto roku novinku v podobe novej strešnej krytiny. Táto strešná krytina s názvom IDEAL má kryciu šírku 1120 mm, s modulom tašky 35 alebo 40, kde vstupný materiál je v rovnako vysokej kvalite ako pre ostatné strešné krytiny v základnej šírke 1250 mm, tzn. oceľový plech hrúbky 0,5 mm obojstranne žiarovo pozinkovaný 200g/m² min. s lakoplastovou úpravou o sile 25 my.

Farebné zhotovenie novej strešnej krytiny je spolu so súčasnými strešnými krytinami ponúkané v 8-mich základných odtieňoch, ktoré sú veľmi podobné farbám klasickej strešnej krytiny.

V rozšírenej ponuke je ďalších 6 odtieňov a medzi exkluzívne patria aj odtiene matné, ktoré najbližšie imitujú staré krytiny, ktoré sa vyskytovali na prelome predminulého storočia a ktoré sú vhodné na rekonštrukcie k dreveniciam a ostatným domom z tohto obdobia.


Strešná krytina GOODLOCK bola ocenená na veľtrhu CONECO 2007 v Bratislave Zlatou plaketou

Strešná krytina GOODLOCK

GOODLOCK je strešná plechová krytina, ktorú spoločnosť ROVA-CZECH ponúka pod heslom ,,VYBER – ODVEZ – POSTAV.” Hlavnou výhodou tejto strešnej krytiny je veľmi krátka doba pokládky, nezávislá na kladačskom pláne. Krytina GOODLOCK má veľmi nízku plošnú hmotnosť, pevné a tuhé ukotvenie pomocou zámku „LOCK”.

Ukotvenie zjednoduší a urýchli montáž a odstraňuje u zákazníkov strach z nekrytých kotevných skrutiek, ktoré sú v tomto prípade prekryté samotnou strešnou krytinou. Tým sa maximálne eliminuje pôsobenie poveternostných vplyvov na životnosť krytiny. A takisto ďalšie technické parametre priťahujú pozornosť projektantov a investorov. Krytina GOODLOCK je vhodná do všetkých nadmorských výšok, ktoré sa u nás vyskytujú.

V roku 2007 bola táto strešná krytina ocenená na veľtrhu CONECO 2007 v Bratislave Zlatou plaketou, za riešenie kotvenia krytiny k podkladu a za riešenie vzájomných spojov jednotlivých prvkov krytiny.

Komunikácia so zákazníkmi

Spoločnosť ROVA-CZECH, a.s. ihneď od začiatku kládla dôraz na komunikáciu so zákazníkom, ktorú chápe ako samozrejmosť. Na druhú stranu získava neoceniteľnú spätnú väzbu na ďalšie zvyšovanie kvality a rozširovanie sortimentu.

Poradenstvo tvorí základ komunikácie so zákazníkom. Všetky zákazky sú vopred navrhnuté a je bezplatne vypracovaný kladačský plán, podľa ktorého je vyrobený strešný plášť alebo plášť budovy. Na stavbu je už materiál dodaný v hotových rozmeroch, bez potreby ďalšieho strihania a úpravy plechu. Pri odbere nad 100 m² je poskytnutá bezplatná doprava do miesta realizácie stavby.

Autor: Ing. Silvie Krutáková
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama