Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Ložiskové kovania Cobra PullBloc® pre rok 2020

Zverejnené: 24. 7. 2020

Na objektové kovania sú kladené iné kvalitatívne nároky, než na bežné interiérové kľučky. Kovanie v školách, hoteloch alebo reštauráciách čelí nadmernému zaťaženiu aj hrubšiemu zaobchádzaniu. Beriete to do úvahy aj u vašich stavieb?

Ak vychádzame z klasifikácie dverného kovania podľa STN EN 1906, funkčne aj nákladovo sú efektívne jedine kovania Cobra objektových tried 3 a 4. Bežné verejné priestory kancelárskeho typu zodpovedajú nárokom kategórie 3, náročnejšie priestory škôl, reštaurácií či športových štadiónov a bazénov potom vyžadujú dverové kovania objektovej triedy 4.

Ako splniť nároky, ktoré verejné stavby kladú na dverové kovania? „Technicky optimálnym riešením je využitie kovanie s ložiskom PullBloc, ktoré vďaka konštrukcii vnútorného mechanizmu umožňuje časté a aj hrubšie zaobchádzanie," vysvetľuje Jan Nečas, špecialista firmy Cobra. „Pre investorov je dôležité, že vďaka dverovému kovaniu PullBloc je celý mechanizmus kľučky bezúdržbový, za jeho funkčnosť ručíme 30 rokov."

Nové modely

Pre rok 2020 Cobra zásadne rozšírila svoju ponuku kovaní s ložiskom – v objektových triedach 3 a 4 sú k dispozícií:

• klasické rozetové kovania Loft, Vision a UFO,
• nové typy Loft, Vision a UFO s oválnymi rozetami,
• štítové kovania 72 a 90 mm vrátane typov pre dózické kľúče, cylindrické vložky a WC zamykanie.

Aké sú najväčšie výhody kovaní s ložiskom Cobra PullBloc® 4.1?

• Zodpovedajú objektovej triede 4, použitým materiálom aj technológiou znesú dlhodobé nadmerné zaťaženie.
• Kvalita vnútorného mechanizmu je testovaná na 1 000 000 otváracích cykloch. Z tohto dôvodu je na mechanizmus kovania poskytovaná záruka 30 rokov.
• Guličkové ložiská sú v oboch rozetách, čo zaisťuje dlhodobú axiálnu pevnosť.
• Polyamidové puzdro, štvorhran aj kľučka tvorí jeden celok, ktorý rotuje spoločne; znižuje sa tak trenie a zásadne predlžuje životnosť celého systému.
• Vo všetkých designových variantoch sú použité kľučky so širším priemerom 22 mm, čo umocňuje celý systém.
• Jednoduchá a rýchla montáž - fixačné výstupky na rozete zabraňujú pretáčaniu, zaisťujú stabilitu a uľahčujú montáž. Samotná montáž je veľmi rýchla aj vďaka jednotnému systému upevnenia cez celú hrúbku dverí.

„Celé puzdro tvorí jeden celok aj so štvorhranom a kľučkou, čo znižuje trenie a zabraňuje poškodeniu. Dôležité u PullBloc® 4.1 je fakt, že ložisko z tvrdenej ocele je zalisované do oboch roziet, nie len v jednej," uvádza Jan Nečas. „Puzdro obsahuje štyri silné vratné pružiny, ktoré vytvárajú konštantný tlak a po stlačení zabezpečujú tichý a ľahký návrat kľučky do pôvodnej polohy." Viac informácií o objektovom ložiskovom kovaní nájdete na stránkach www.matekliku.cz

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Cobra
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama