Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

MINIROL Screen – moderné tienenie pre váš domov

Zverejnené: 28. 5. 2020

Spoločnosť Building Shutter systems s.r.o. sa úzko špecializuje na rolovacie systémy v oblasti výplní stavebných otvorov. Pod ochranou značkou MINIROL ponúka široký sortiment produktov, ktorého významnú časť tvorí screenové rolety. Elegantné, moderné a cenovo priaznivé špeciálnej textílie umožňujú dokonalým spôsobom zatieniť okná na všetkých typoch budov, zvýšiť obytný komfort a zároveň znížiť faktúru na energiu.

Tento systém je určený predovšetkým pre vonkajšie tienenie okien, ktoré sa vykonáva pomocou špeciálnej textílie s takmer neobmedzenou životnosťou a širokou škálou farebných odtieňov. Táto textília zamedzí prudkému slnečnému žiareniu, prieniku tepla aj nežiaducim pohľadom a pritom stále zostávate v kontakte s vonkajším prostredím.

Rozdelenie screenových roliet

Pre exteriérové tienenie ponúkame v súčasnosti tri základné typy screenov:

MINIROL LOCKSCREEN – V tomto variante je látka uchytená, napnutá a vedená v špeciálnych vodiacich lištách. Vďaka tomu je extrémne stabilná a vysoko odolná proti silnému vetru. Tieto screenové rolety umožňujú realizáciu veľmi rozmerných screenov. V uzatvorenej pozícii slúžia tiež ako ochrana proti hmyzu.

MINIROL SCREEN – Jedná sa o často používaný variant, kde je látka voľne napnutá medzi spodnou lištou a boxom. Spodná lišta môže byť viditeľná alebo krytá v spodnom leme látky.

MINIROL CABLESCREEN – V tomto variante je namiesto vodiacej lišty spodná lišta (koncová rúrka) vedená nenápadnými nerezovými lankami, látka nie je bočne vedená. Napinák je upevnený v podlahe alebo na okne.

U systémov MINIROL LOCKSCREEN a SCREEN je možné realizovať prevedenie Fasade. Systém je čiastočne integrovaný do fasády – box screenu, je vložený do vopred pripraveného zaomietacieho puzdra. Box s puzdrom nie je pevne spojený. Viditeľnou časťou boxu je spodná strana zatváracieho dielu, zvyšok boxu je skrytý. Vodiace lišty ostávajú vidieť.

MINIROL screeny vám zaručia…

Maximálne obmedzenie prieniku slnečnej energie. Absorbujú a reflektujú veľkú časť slnečného svetla a zabránia tak nechcenému ohrievaniu vnútorných priestorov budov. Sú teda optimálnou ochranou pre udržanie príjemnej izbovej teploty a správnou voľbou pre tienenie okien vášho domu.

Ochranu pred nepriaznivým počasím. V prípade, že necháte otvorené okná a máte stiahnutý screen, nemusíte sa obávať náhlej zmeny počasia. MINIROL screenové rolety ochránia váš domov pred vetrom, dažďom, snehom, krupobitím či inými nepriaznivými vplyvmi.

Ľahkú reguláciu svetla. MINIROL screen vám poskytne vynikajúcu kontrolu nad svetlom. Zamedzí nepríjemnému rušeniu slnečnými lúčmi pri práci na počítači alebo pri sledovaní televízie. Zároveň vám umožní zostať vo vizuálnom kontakte s vonkajším okolím.

Ochranu pred hmyzom a nepriaznivým vonkajším vplyvom. V uzatvorenej polohe vám lockscreen zabezpečí dokonalú ochranu pred hmyzom a zároveň tak zmierni prienik prachu a alergénov do vnútorných priestorov budov.

Veľmi estetický a moderný vzhľad. MINIROL screenové rolety sú tiež moderným dekoračným prvkom. Vďaka nadčasovému vzhľadu sa môžu stať dokonalým tieniacim prvkom rodinných domov, administratívnych aj technických budov. V súčasnosti sa screeny stávajú neoddeliteľnou súčasťou modernej architektúry.

Úsporu nákladov. Minirol screeny vedia ušetriť nemalé náklady na energie vo vašom dome. Screen v letných mesiacoch výrazne zníži náklady na klimatizáciu, pretože veľmi efektívne odrazí dopadajúce teplo. Oproti tomu v zimných mesiacoch zníži náklady na vykurovanie vďaka zníženému prúdeniu studeného vzduchu na okná. Screeny patria v súčasnej dobe medzi modernú súčasť vybavenia nízkoenergetických domov.

Spôsoby ovládania

MINIROL screeny je možné ovládať niekoľkými spôsobmi: manuálne, motoricky a motoricky s diaľkovým ovládaním.

Manuálne ovládanie kľučkou je možné s vývodom zospodu alebo kĺbom skrz stenu. Maximálna šírka je obmedzená na 2000 mm. Ovládanie kľučkou je jednoduchším variantom, ktorý nevyžaduje elektroinštaláciu.

Motorické ovládanie ponúka veľký užívateľský komfort. Motor je integrovaný v rúrke s látkou, je veľmi tichý a bezúdržbový. Ovládať ho možno štandardne pomocou spínača, môžeme použiť aj skupinové a centrálne riadenie, programovateľné hodiny či diaľkové ovládanie. Štandardne je screen vybavený inteligentným motorom, ktorý možno tiež veľmi ľahko prestaviť pomocou vypínača.

Najelegantnejším riešením ovládania MINIROL screen systémov vhodných pre všetky typy a veľkosti roliet je použitie špeciálnych rúrkových pohonov. V tomto prípade si môžeme vymyslieť rôzne moderné prvky a funkcie, ktoré ďalej spríjemňujú samotné používanie. Nespornou výhodou systému je jeho variabilita, možnosť aj neskôr meniť nastavenia ovládania, pridávať či meniť ovládacie prvky. Samozrejmosťou je možnosť prenosných diaľkových ovládačov, centrálne aj skupinové riadenie, slnečné či veterné čidlá, programovateľné hodiny, exteriérové spínače a ďalšie.

Špeciálne textílie

Na screeny sa používa špeciálna látka, ktorá veľmi efektívne zamedzí prieniku svetla odrazením slnečných lúčov. Látky pohltia prichádzajúce teplo a navyše zaisťujú neprerušenú cirkuláciu vzduchu bez priechodu prachov a alergénov do interiéru. Screenové látky sú perforované a vďaka tomu zostanete v kontakte s okolím. Zvolením screenovej látky môžete ľahko meniť vlastnosti a výsledný vzhľad celého systému. Medzi štandardné druhy látok patria látky Screen a Soltis.

Screen je látka zložená zo sklených vlákien, každé vlákno je samostatne potiahnuté vrstvou PVC a následne je utkaná výsledná textília, čo umožňuje kombináciu viacerých farebných vlákien a pravidelný vzhľad v ploche látky.

Soltis je látka zložená z polyesterových vlákien potiahnutých vrstvou PVC. Na rozdiel od screenu je najskôr utkaná plocha látka z jednotlivých vlákien a potom je v napnutom stave vybavená PVC vrstvou. Tento technologický postup dodáva látke nepravidelný vzhľad.

Vďaka použitiu týchto kvalitných materiálov sú uvedené látky extrémne pevné a odolné voči vlhkosti. Látky sú tiež zle horľavé, antistatické, farebne stále a odolné voči UV žiareniu. Veľkou prednosťou látok je ich dlhá životnosť.

Kombinácia s predokennými roletami

Veľmi vhodná je kombinácia LockScreen s vonkajšími roletami. Pri použití týchto dvoch tieniacich prvkov získate ešte vyšší komfort zatienenia. Pridanou hodnotou bude tiež lepšia tepelná izolácia okien a zabezpečenie objektu.

Pokiaľ Vás naša ponuka zaujala a radi by ste sa dozvedeli bližšie informácie, môžete nás kontaktovať na nižšie uvedenom telefónom čísle alebo navštíviť stránky www.minirol.cz.

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama