Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 5.5.

Murovací robot od Wienerbergeru: neúnavný pomocník a inovátor stavebníctva

Zverejnené: 9. 11. 2023

Ahoj, som Murovací robot od Wienerbergeru. Staviam stenu tak rýchlo, že tým zmením svet stavebníctva. Som neúnavný pomocník murárov. Pokiaľ ide o rovné steny, dokážem pracovať bez prestávky tak rýchlo, že zastanem prácu za päť ľudí. Som ale aj inovátor, ktorý pomáha stavebníctvu digitalizovať a tvoriť jeho budúcnosť.

Murovací robot pracuje so špeciálnymi „robot ready“ tehlami Porotherm 30 RR Profi Dryfix.

Dávam tehlu k tehle a nikdy sa neunavím. Som špecialista na dlhé a rovné steny – pokiaľ viem, tak v tom som dokonca najlepší na svete.

Základom úspechu sú moje tri kľúčové vlastnosti: rýchlejší, presnejší a hlavne neúnavný. Pracujem stálym tempom, čo sa hodí pri plánovaní dodacích lehôt, procesov aj pri pokračujúcej automatizácii a digitalizácii v stavebníctve. Presvedčiť sa o tom čoskoro budete môcť sami. Už mám za sebou prvé reálne stavby a v roku 2024 vyrazím na ďalšie. Navyše nás od začiatku roka bude viac, presne sedem.

Ako so mnou môžete pracovať?

Na predaj ale nebudeme, murovacieho robota od Wienerbergeru si je možné len prenajať. Zákazníci, ktorí si nás požičajú, platia za objem tehál, ktoré vymurujeme. Potom nás zase vrátia, aby sme mohli vyraziť za ďalšou prácou.

Stavebníkom sa vyplatíme bez ohľadu na to, ako dlho a intenzívne s nami budú chcieť spolupracovať. Vydržíme totiž pracovať aj za zhoršených klimatických podmienok, sme efektívne a nepoznáme pracovné úrazy.

Keď ma murári priberú do partie, zastanem prácu piatich ľudí. Mojou doménou sú múry priemyselných hál, škôl a väčších budov. Za hodinu stihnem postaviť až 10 štvorcových metrov muriva a svojim ramenom dosiahnem až do výšky 275 centimetrov, na začiatku budúceho roka dokonca až do 325 centimetrov. V budúcnosti sa však chcem naučiť stavať aj menšie stavby, ako sú rodinné domy.

S kolegami sa dohovorím prostredníctvom tabletu a nemusia mi ani dávať helmu alebo pristavovať rebrík. Aby som mohol pracovať, potrebujem pridávača, ktorý mi podáva nové palety a odváža tie prázdne, rovnako ako zásoby murovacej peny.

Pri práci produkujem len minimum odpadu. Pomáham riešiť kľúčové výzvy budúcnosti, ako je rastúca urbanizácia, cenovo dostupné zelené bývanie či tzv. smart budovy.

Murovací robot od Wienerbergeru zvládne za hodinu postaviť až 10 štvorcových metrov muriva.
Murovací robot od Wienerbergeru zvládne za hodinu postaviť až 10 štvorcových metrov muriva.

Kvalitný murovací materiál je základ

Ku šťastiu mi stačia moje špeciálne tehly – Porotherm 30 RR Profi Dryfix. Skratka RR znamená robot ready, pretože tieto 30 cm hrubé tehly majú z čelnej strany špeciálne drážky upravené tak, aby som ich mohol uchopiť a presne umiestniť do steny. Používam ich pre vnútornú nosnú časť vrstveného muriva v kombinácii s tepelným izolantom a prípadne s ďalšími tehlovými materiálmi tvoriacimi vonkajšiu ochrannú časť steny. Jednotlivé bloky k sebe spájam murovacou penou Porotherm Dryfix, ktorú nanášam v dvoch pruhoch rovnako spoľahlivo, ako to robia ľudia.

Ak vás zaujímajú moje technické parametre, alebo sa ma chcete opýtať na čokoľvek ďalšie, napíšte mi na stránkach www.zdicirobot.cz.

Súvisiace články:

Autor: Wienerberger
Foto: Wienerberger
reklama

Nové

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Štýlová jar a nové svieže prvky vo vašom domove

Štýlová jar a nové svieže prvky vo vašom domove

Zverejnené 4.5. Jarné lúče a prebúdzajúca sa príroda lákajú k obmene našich domovov. Tohtoročnú jar sú v kurze udržateľné bytové doplnky, kvetinové vzory, machové steny, netradičné farebné odtiene, ale aj luxusné štýly bývania – trendy pre jarnú sezónu 2024 skrátka… ísť na článok

reklama