Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Na horu Snežku za Meridou

Zverejnené: 24. 8. 2017

Pred nedávnom sme dostali typ, že hygienické priestory Merida je možné nájsť v novopostavenej pobočke Českej pošty, ktorá stojí na vrchole hory Snežky a je najvyššie položenou poštou v ČR. Ďalším typom bola krajská nemocnica v Pardubiciach. Na nás bolo si vybrať, kam sa za Meridou vypravíme. Milujeme hory, takže výber bol jasný. V nedeľu skoro ráno vstaneme, zoberieme so sebou fotoaparát a vypravíme sa na horu Snežku.

Tešili sme sa, že sa z Pece pod Snežkou zvezieme na Snežku lanovou dráhou, na vrchole sa pokocháme krásnym výhľadom, urobíme potrebné fotky a opäť sa vydáme po vlastných nohách.

Bolo však pre nás veľkým prekvapením, keď sme dorazili k lanovke a zistili, že pre silný vietor nejazdí. Nie sme však žiadne béčka, preto sme sa vypravili Obrím dolom na vrchol peši. Z cesty sme mali dobrý pocit. Pokochali sme sa krásnymi výhľadmi, zvyškami snehu a pod samotným vrcholom nás zastihol poriadny vietor. Išli sme svižne, predchádzali skupinky turistov a tešili sa z toho, že nám výstup dobre ide.

Na vrchole nás však čakalo prekvapenie. Hygienické priestory Merida sme tu na žiadnom sociálnom zariadení nenašli. Nevadí, povedali sme si, aj tak to stálo za to.

Snežka

Snežka (poľsky Śnieżka, nemecky Schneekoppe) je so svojimi 1 603,3 m n. m. najvyššou horou Hraničného (Slezského) hrebeňa Krkonoš, Sudet, Čiech aj celého Česka a Slezska. Je to významná dominanta východnej časti Krkonoš. Cez vrchol Snežky prechádza česko-poľská hranica, najvyšší bod sa nachádza na poľskej strane hranice. Priemerná ročná teplota sa tu pohybuje okolo 0,2 °C a bola tu tiež nameraná rýchlosť vetra 216 km/hod., čo predstavuje český rekord. Nová pobočka českej pošty, ktorá na Snežke stojí, vznikla podľa návrhu architektov Martina Rajniše a Patrika Hoffmana.

Cestou domov som rozmýšľala, kedy nájdem čas a pôjdem fotiť Meridu do krajskej nemocnice. Hneď v pondelok som išla s kolegyňou na služobnú cestu a pri jednom z našich klientov – firme Charvát a.s.2) – som zistila, že na sociálnom zariadení sú výrobky značky Merida. Konkrétne zásobník na jednotlivé papierové uteráčiky Merida TOP a zásobník mydla.

Následne som sa ešte ten istý deň vypravila na akciu do Študijnej a vedeckej knižnice v Hradci Královom a k môjmu potešeniu som zistila, že Merida tu tiež bola. Tentokrát línia Merida STELLA nerezová matná.

Sušič rúk, zásobník na papierové uteráky a odpadkový kôš – tiež v Študijnej a vedeckej knižnici v Hradci Královom.

A ako sa hovorí – do tretice všetko dobré: narazila som na Meridu TOP v ten istý deň ešte tretíkrát a to na čerpacej stanici.

Výrobky Merida

Ak budete chcieť aj vy vybaviť hygienické priestory výrobkami Merida, potom môžete vyberať zo 4 línií. Konkrétne už z vyššie uvedenej Meridy TOP a Meridy STELLA, ďalej z Meridy MERCURY a z línie produktov pre inštaláciu do steny.

Kompletné línie obsahujú: dávkovače na mydlo, penové mydlo, krém na ruky a na dezinfekciu; zásobníky na papierové uteráky skladané, v rolkách a automatik; zásobníky na toaletný papier v rolkách aj skladaný; sušiče na ruky; koše; osviežovače vzduchu; zásobníky na papierové podložky na toaletu a zásobníky na hygienické potreby na dámsku toaletu, WC súpravy.

Merida STELLA

Táto línia v dizajne STELLA má štyri varianty prevedenia: nerezové matné, nerezové lesklé, kovové biele a nerezové economy.

STELLA nerezová matná a lesklá: hrúbka materiálu je 1 mm, má zvarované a leštené hrany, nity sú skryté, zámok je zapustený do povrchu.

STELLA biela: vyrobená z farbeného plechu na bielo, zvarované a leštené hrany, väčšina výrobkov má zapustený cylindrický zámok.

STELLA economy: tento cenovo dostupnejší variant je vyrobený z matnej nerezovej ocele v hrúbke 0,8 mm, zámok má zapustený do povrchu, ale sú u nej viditeľné nity a nitované hrany.

Dámske WC so zásobníkom na toaletný papier, zásobníkom na igelitové sáčky a odpadkovým košom
Dámske WC so zásobníkom na toaletný papier, zásobníkom na igelitové sáčky a odpadkovým košom

Merida TOP

Línia z tvrdeného plastu ABS v bielej farbe v modernom dizajne je charakteristická ozdobnými farebnými priehľadnými okienkami v tvare slzy.

Merida MERCURY

Línia kombinujúca čierny plast ABS vždy s čelným plátom z nerezovej ocele.

Línie pre inštalácie do steny

Do tejto línie patria produkty SIMPLICITY, TRADITIONAL, ROVAL odlišujúce sa hrúbkou materiálu, zhotovením aj dizajnom (podrobnosti na www.merida.cz). Tieto produkty sú náročnejšie na inštaláciu a stavebnú pripravenosť. Ich využitie preto musí byť riešené už vo fáze projektu stavby či rekonštrukcie. Nebojte sa však spoločnosť požiadať o radu pri riešení svojich problémov. Poskytne vám odborné poradenstvo pri výbere vhodného zariadenia, umožní zapožičanie vzoriek na predvedenie investorovi a spoločne s dodávkou tovaru tiež zabezpečí montáž zariadenia.

Ďalšími produktmi od tejto firmy sú napríklad osviežovače vzduchu, osušovače, spotrebný materiál, upratovacia technika a prostriedky či upratovacia chémia.

Toaleta pre invalidov s madlom a zásobníkom na mydlo
Toaleta pre invalidov s madlom a zásobníkom na mydlo

História firmy

Merida Hradec Králové, s.r.o. pôsobí na českom trhu už od roku 1993. Za túto dobu má tisíce spokojných zákazníkov a s jej výrobkami sa stretnete takmer vo všetkých mestách Českej a Slovenskej republiky a na najrôznejších miestach (historické budovy, administratívne centrá, hotely, kúpele, obchodné centrá, čerpacie stanice, firmy, domácnosti atď.) Určite je to preto, že súčasne s dodávkou sanitárnych doplnkov zabezpečuje tiež ich montáž. Navyše vybudovala dve centrály. Jedna sa nachádza v Hradci Královom a druhá v Bratislave. Ďalej má svoje pobočky v Brne, Ostrave, Prahe, Plzni a v Českých Budejoviciach. A práve vďaka tomu dokáže zabezpečiť či už existujúcim, tak aj budúcim zákazníkom rovnako aj veľmi rýchle zásobovanie. Všetky prevádzky sú otvorené od pondelka do piatku od 7.30 do 15.30 hodín.

Viac sa môžete dočítať na internetových stránkach www.merida.cz.

¹)

²) Spoločnosť Charvát a.s. je jedným zo zakladajúcich členov Zväzu výrobcov asfaltových pásov

Autor: Helena Hejhálková ¹)
Foto: Helena Hejhálková
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama