Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Na menšie domáce rekonštrukcie nie je potrebný architekt

Zverejnené: 9. 7. 2021

Plánujete malé domáce úpravy? Na menšie domáce rekonštrukcie nemusíte hneď pozývať architekta. Poradíme vám, na čo si treba dávať pozor, aby ste základné práce zvládli sami.

Zdroj: pixabay

1. Premyslite si rozpočet

Ceny stavebného materiálu idú v posledných mesiacoch hore, preto si pred začiatkom rekonštrukcie dobre premyslite rozpočet. Ak nemáte predstavu o tom, koľko čo stojí, vyrazte na prieskum do stavebnín. Ak vám finančné možnosti rekonštrukciu zatiaľ neumožňujú, radšej ju odložte. Nákup nekvalitného materiálu kvôli minimalizácii nákladov by sa vám v budúcnosti nemusel oplatiť.

2.Čo chcete vylepšiť?

Keď sa už pustíte do rekonštrukcie, vopred si ujasnite, čo všetko chcete vylepšiť. Osloboďte sa od vplyvu najmodernejších trendov a zamerajte sa na ľudí, ktorí v dome či byte bývajú. Nevyhovuje im rozmiestnenie nábytku? Alebo sa snáď dvere otvárajú na zlú stranu? Rekonštrukcia vám dáva možnosť vyriešiť všetky nedostatky naraz. Stačí ich iba zahrnúť do projektu.

3.Plánujte do detailov

Či už prerábate obývačku, spálňu alebo iba kúpelňu, je dobré si všetko vopred naplánovať. Najmä vtedy, ak nemáte dostatok financií a potrebné vybavenie mienite dokupovať postupne, bude sa vám jasný plán hodiť.

4.Zmerajte to radšej dvakrát

„Dvakrát meraj, raz rež“ sa nehovorí nadarmo. Aj jeden centimeter vám môže niekedy pekne zavariť. Keď skončíte s plánovaním, radšej všetko ešte raz premerajte. To platí dvojnásobne, ak plánujete niečo rezať, lepiť alebo vŕtať.

Okrem ceruzky a papiera sa nebojte vziať do ruky obyčajnú kriedu a na podlahu v izbe si nakreslite rozloženie nábytku, a to v reálnej veľkosti. Omnoho lepšie tak uvidíte, koľko miesta vám zostane alebo naopak chýba.

5.Príprava je základ

Na začiatku každého dňa, ešte skôr ako sa pustíte do práce, sa uistite, že vám nič nechýba. Neustále návštevy stavebnín, kvôli dokupovaniu maličkostí, vás budú iba okrádať o drahocenný čas.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Pixabay
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama