Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Nadčasový odtlačok industrializmu

Zverejnené: 17. 9. 2020

Estetika tovární a priemyselného prostredia často preniká aj do interiérov. Ich jednoduchosť a účelnosť predstavuje pre architektov výzvu, ako tieto veľké a otvorené priestory oživiť. Možnosti, ako ich potenciál využiť, sú takmer nevyčerpateľné.

Priestor pre kreativitu vytvárajú už samotné materiály, ktoré sú pre industriálne štýl charakteristické - kameň, betón, kov a sklo. Tie môžu už samé o sebe - ak majú napríklad výraznú štruktúru alebo ak sa nachádzajú vo väčších plochách - predstavovať dekoratívny element. Existujú aj ďalšie spôsoby, ako predísť nežiaducemu monochromatizmu, napríklad do priestoru dômyselne zakomponovať výrazné solitéry ako farebné kreslá či iné kusy nábytku, koberce alebo umelecké diela.

Interiér spravidla ozvláštňujú tiež priznané technické prvky, ako sú rúry, masívne radiátory či elektrické rozvody, alebo murivo, ktoré aspoň z časti zostáva neomietnuté. Neopakovateľný nádych populárnej mestskej architektúry s dotykom čistej prírodnej krásy interiéru prepožičiava TREND, čo je názov novej kolekcie tvrdeného kameňa Technistone®. Jeho surový a pritom sofistikovaný vzhľad predstavuje skutočnú tvár urbanistického štýlu. Štyri nadčasové dekory inšpirované betónom a jeho odtieňmi nezovšednia ani po rokoch.

Odtieň Noble Concrete Grey našiel pre svoj vzhľad inšpiráciu práve v betóne, interiér obohatí nielen realistickým vzhľadom, ale aj osvedčenými vlastnosťami.
Odtieň Noble Concrete Grey našiel pre svoj vzhľad inšpiráciu práve v betóne, interiér obohatí nielen realistickým vzhľadom, ale aj osvedčenými vlastnosťami.

Tvrdený kameň, ktorý má dušu

Tvrdený kameň je revolučný najmä vďaka spojeniu drveného kremeňa so živicou, ktorá mu prepožičiava charakteristickú pevnosť a odolnosť voči škvrnám, poškrabaniu i baktériám. Ďalšou jeho prednosťou je takmer nulová nasiakavosť. Vďaka týmto funkčným vlastnostiam je ideálny pre kuchynské dosky, hodí sa do kúpeľní alebo ako obklad či dlažba do vyťažených komerčných priestorov. Veľkoformátové dosky Technistone® sa vyrábajú v štyroch rôznych povrchových úpravách. K zákaznícky najobľúbenejším dlhodobo patrí povrch Polished s vysokým leskom a nadčasový Matt. V Českej republike je len jediná firma, ktorá sa zaoberá výrobou tohto materiálu.

Spoločnosť Technistone sídli v Hradci Králové (ČR) a patrí k najvýznamnejším výrobcom tvrdeného kameňa na svete. Vysoko odolné dosky tvoria z viac ako 90 percent prírodné suroviny v podobe najrôznejších pieskov - jemných až hrubých frakcií kremeňa či žuly. Ďalej je to kvalitné spojivo a sklenené alebo zrkadlové granuláty pre efektný vzhľad. K najžiadanejším materiálom dlhodobo patria dekory inšpirované krásou mramoru s výrazným žilkovaním. Vlastný vývoj dizajnu a povrchových úprav zaručuje originálny vzhľad výrobkov, reflektuje zákaznícke preferencie aj aktuálne dizajnové trendy a čerpá inšpiráciu z prírody.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Technistone
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama